14 Ağustos 2018 Salı

Çalışmak isteyen herkese iş var bu dünyada; travestilere bile!


Travesti bir arkadaşım fuhuşa karşı oluşuma, "Bir fabrika aç, orada çalışalım." demiş.

Cevabımsa,  "Her yer fabrika şekerim; sen yeter ki çalışmak iste. Elini çalıştırırsan, aklını çalıştırırsan her yer iş. Yeter ki gözümüz yükseklerde olmasın, yeter ki az ile yetinmesini bilelim, yeter ki işin kolayına kaçmayalım. Herkes fuhuştan para kazansaydı, üretimi kim yapar, ne yer ne içerdik acaba? Temel içgüdüler parayla olmamalı! Çalışmanın ne demek olduğunu ayrıca senden iyi kim bilebilir ki? Taşı sıksan suyunu çıkaırırsın; bir kamyon yükü indirdim-bindirdim demezdin. O eller ne kadar emektar olduğunu anlatıyor unutma... Sizlere bırak iş vermeyi, çalışmadan asgari ücretten maaşa bağlasalar, gene bildiğinizden vazgeçmezsiniz. Çünkü maaş alıp da gene vazgeçmeyenler var!" şeklindeydi.

Toplumun ahlakçı yapısı ortadayken, gerçekten siz işveren olsaydınız, her yerinden seks fışkıran işçi ister miydiniz? Üstüruplu giyinip ve davranan nice trans var çalışan. Siz de onlar gibi yapabilirsiniz. Daha düne kadar kısa saçlı ve erkek pantolonu giyiyordunuz; o zaman da kendinizi gerçekleştirebiliyordunu duygusal ve cinsel anlamda. N'oldu da toplumsal cinisyete odakladınız kendinizi. Bu da bir kolaya kaçış olmasın? Toplum ne yazık ki yemiyor ama cinsiyetin ikamesini. Eşcinsellik bile bir nebze olsun işi cinselliğe taşımadığı sürece hayatın içinde yer bulabiliyor kendine. Çünkü daha gerçek, daha inandırıcı. Aaaa, çok mu transfobik oldu; geçiniz artık transfobik ayaklarını ya... Gına geldi transfobi lafından. Travestilere karşıtlık acaba sadece travestiliklerinden dolayı mı, yoksa gerçekten başka şeyler de mi var; biraz özeleştiri yapmakta fayda var diye düşünüyorum.

Fabrika açmamı isteyen canım arkadaşıma söyleyeceğim o ki; Seneye pamuk tarlası işleteceğim; pamuk toplamaya beklerim. İnşaat sektörüne de girmeyi düşünüyorum; orada da bir şeyler ayarlayabilirim!

Son olarak... Arkadaşlar ben de sizin gibiyim, ben de eşcinselim ve ben de ayrımcılığa maruz kaldım ama direndim ve emekliliğimi hak ettim. Benim sizden bir fazlalılığım yok ki! Tek farkım, gözüm sizin gibi yükseklerde, lükste değildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder