Tommy'nin gecenin bir yarısı canı seks ister ama bu sefer canı aktiflik çeker. (Tommy ileriki dönemlerde maceralarıyla karşılaşabileceğimiz ve stand-up'ımda kullanacağım karakterlerden biri:) Eşcinsel sohbet sitelerinde önce A(Aktif) olarak tanıtır kendini. Kimseyi bulamayınca AP (Aktif-Pasif) aramaya başlar. AP' de bulamayınca A aramaya (Aktif) aramaya başlar. Canı aktiflik çekmişti ama ne bulursa, hepsine razı kalmıştır artık. Sonunda onun tabiriyle aktif bir "eleman"la tanışır. MSN'de görüşürler, konuşurlar, anlaşırlar ve elemanın tarifi üzerine evine gider. Zile bastığında kapıyı "Hoş geldin şekerim." diye bir kadın açar. Oysa Tommy'e aktif olduğunu ve erkek olduğunu söylemişti. Bu düpedüz travestiydi. Yatağa geçtiler ama travesti Tommy'e erkeklik yapmak istiyordu ısrarla erkek olduğunu iddia ederek. Tommy, "Sen ne biçim erkeksin?" diyerek üzerinden itip, çıkar gider evden.
Ülkemizde de genellikle travesti denildiğinde ilk akla pasif eşcinsellik gelmez mi? Zaten eşcinsellik denilince bile ilk akla travestiler gelirler en çok onlar görünür olduğu-göze battığı için. Eşcinselliğin, gay'liğin anlamları pek bilinmediği için eşcinseller dışında pek kullanılmaz. Eşcinseller de genellikle daha az aşağılanmak için tplumun kullandığı aşağılayıcı argo tanımlamalar yerine kibarcası "gay" kelimesini kullanırlar. Ama aslında eşcinselliğin dışlanma, aşağılanma olarak algılanmaması için eşcinsellerin de kullanarak içselleştirmeleri ve normalleştirmeleri gereken "ibine ve top" kelimeleri olmalıdır bence.
Transseksüellik ve travestilik arasındaki fark bırakın toplumu, eşcinseller arasında bile bilinmediği için transseksüellik genellikle telaffuz bile edilmez ve travestiyle eş anlamlı kullanılır. Veya farkı bilenler de farkı kestirmiş olmakla, kestirmemiş olmak olarak bilirler. Oysa transseksüellik, cinsiyet kimliği kişinin kendini ne hissetmekle ilgili olduğundan, beden erkek olarak kalsa da-kestirmese de kadınlıktır. Kestirmemiş olanlar da kadın gibi hissetseler de, hissetmeseler de kendilerini travesti olarak tanımlarlarken aslında eksik tanımlıyorlar.
Çünkü her travesti, transseksüel-kadın veya eşcinsel olmayabilir. Travestilik bilimsel olarak kişinin kendini ne hissetmesiyle alakalı değil, cinsel yönelimi ne olursa olsun karşı cinsin kıyafetini giymek istemesidir. Yani toplumsal anlamda karşı cinsin kılık-kıyafet anlayışı neyse, kendi cinsiyetinin kılık-kıyafetinin tam zıttını giymesidir. Travesti kadın da olabilir, erkek de olabilir ama cinsel yönelimi kendi cinsine, yani eşcinsel olmak zorunda değildir veya kıyafetini giydiği cinsiyette hissetmesi şart değildir. Bir erkek kadın kıyafeti giyince ne transseksüel olmak zorunda, ne de eşcinsel olmak zorundadır. Kadın kıyafetiyle erkek ve de karşı cinse olan ilgisinde bir değişiklik olmaz, olmayabilir, ama olabilir de. Eşcinsel travestiler de vardır çünkü. Kadın kılığına girip kendi cinsiyle sevişebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder