23 Eylül 2020 Çarşamba

23 Eylül 2020 facebook notlarım

 İKİNCİ EL ELEKTRONİKÇİLER, MİLLETİ DOLANDIRMAKTAN VAZGEÇİN ARTIK!

Asla ikinci el elektronik eşya almayın. 1. Kullanılam maldan hayır gelmez. 2. İkinci elciler resmen dolandırıcı gibi. Bana bozuk telefon vermişlerdi mesela. Ben kavga ederek, herkesin içinde bağırıp çağırıp onları rezil ederek kurtarabilmiştim paramı. Arkadaşıma da aynı şekilde bozuk telefon verdiler ve 2 bin lirasının üzerine yatmışlardı. Ben ancak kavga dövüş, bir ay içersinde en az on kere gidip, 2 taksitte kurtarabilmiştim parasını. Daha yeni bir arkadaşıma gene problemli bir telefon vermişler, adam 3-4 aydır gidip geliyor ve hallolmuyor işi. Telefon da 5 bin liralık bir telefon! 3. İkinci elciler nezaketten uzak insanlar. Evet açık ve net söylüyorum; kaba saba insanlar. Genelleyemezsin diyebilirsiniz; hayır genelliyorum; istisnalar kaideyi bızmaz, sözüm meclisten dışarı! OK!?


KOLAY KREDİ KARTI VEREN BANKAların MÜŞTERİLERİ, İNTERNET ÜZERİNDEN DAHA ÇOK DOLANDIRILIYOR!

İnternetten, kredi kartı dolandırıcılığının genel olarak sadece 2 özel banka üzerinden yapıldığını biliyor muydunuz? Başıma gelince, emniyetteki siber suçlar birimi söyledi bunu, ben uydurmuyorum. O yüzden devlet bankasından şaşmayın. Lütfen kolay kredi kartı vermelerine kanmayın. Ben artık bu tür bankalara asla güvenmiyorum!


YAŞLI DA OLSA, HADSİZ OLAN HİÇ KİMSEYE SAYGI DUYMUYORUM

Sabah kredi kartımın asgarisini ödemek için yakınımdaki bankamatiğe gittim. Daha ilk gün ve ayın 1'ine kadar sürem var ama vaktin varsa, her şeyi zamanında halletmelisin ki, ne sen sıkışasın, ne de başkalarını sıkıştırasın değil mi? Geç gidince de son güne mi bıraktın diyorlar? DEĞİL Mİ? Kuyruğa girdim. Tabi sosyal mesafeye hayli hayli dikkat ederek. Yaşlı adamın biri parasını yatıramıyor, yanındaki kız da yardım etmesine rağmen bir türlü halledemiyorlar. 10 dakika geçmiştir. Sonunda dayanamadım ve yardıma ihtiyacınız var mı dedim. Dönüp arkasına baktı adam ve kartını çıkartıp gitti ama bir kusura bakmayın bile demedi. Ben sesimi çıkarmasam, uğraşacak da uğraşacak daha ve biz de bekleyeceğiz de bekleyeceğiz. Önümde bir kişi kalmıştı ki, bir kişi geldi sıraya girmek için ama sosyal mesafe sırasından istifade edip önüme geçmeye çalışarak. Ben arkamdaki kadına da, hanımefendi yaklaşın dedim o moruğa sırayı vermemek için. Önümdeki kişi işlemini yaptı, ben de yaptım ve giderlen de yaşlı kadına yardıma ihtiyacınız var mı diye sordum. Sonra önüme geçmeye çalışan moruk bana, bundan sonra bankamatiğin önünde bekle sıranı, uzakta değil dedi. Kavga sürecini anlatıp lafı uzatmayacağım. Adama bağırdım çağırdım en yüksek volyumdan. Sana ne, nerede beklesem beklerim, ben senden önce gelmiş miyim, gelmişim. Sessiz kalacağımı sanmıştı. Bütün cadde deli sesimle çınladı ve sokaktaki herkesi bakıştırdım kendime. Sonra kuzu kuzu gitti. Bakınız, bu ülkede en öfkesiz insanın bile çileden çıkması, hatta katil olması işten bile değil. Ulan sen sonradan gelmşsin ve şu virüs döneminde sen bana dipdipe durmadığımın hesabını soruyorsun utanmadan. Güvenlik birimleri de tek başına maskesiz dolaşanları tutuklamaya kalkacağına, önce dipdipe yaşayanlara müdahale etsin! Geçenlerde gelmişler, bize neden maskesiz tenis oynadığımızı soruyorlar. Yaa, evet 18 metre öteden birbirimize virüs bulaştıracağız. Bir aydan fazladır da o kort kapalı şimdi. 2 ay sonra eğer internet üzerinden yapılabiliyorsa, tüm işleirmi internet üzerinden halletmeye çalışacağım. Çünkü yoruldum insanlardan. Bir kere de mi insanca hallolmaz insanın işleri? Aslında bu insanla alakalı olmaktan çok, insanımızla alakalı!


BESLENME ŞEKLİM!

Diyorlar ki, sağlık için ekmeği ve şekeri kes. Çünkü ikisi de zehirmiş. Ana besin maddeleri yağ, şeker, karbonhidrat ve protein değil mi? Ben ekmeksiz yapamam, bir kere karnım doymaz, hem ne ile doyuracağım karnımı; karides ve istakozla mı? Benim beslenme şeklim; ekmek, peynir, domates, yoğurt ve şekerli çay, 2 günde bir de bir tane yumurta. Hem midemi yormuyor, hem bir de bunların tadına öyle bir erdim ki, başka hiçbir şey yiyesim gelmiyor. Hem böylece doğayı da katletmiyorum. Bu kış baklagiller falan da tükettim kolumdaki kas sakatlığına faydası olsun diye ama bundan sonra gene peynir, ekmek, domates, yoğurda devam. Bunlara arada zeytin de ilave oluyor. Tabi sıvı yağı da çok seviyorum. O ekmeği yağa bandırıp yemezsem, bir şeyler eksik kalıyor. Biliyorum bir çoğuna göre çok yoksul bir beslenme şekli gelebilir benim ki ama bana göre çok varsıl bir beslenme şekli... Beni bu yaşıma kadar sağlıklı bir şekilde getirdiyse...


Lafa bak, kalk altından kalkabilirsen...

"Bugün aşkı için dostunu satan, yarın aşkını da satar!"

Nare - Sefirin Kızı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder