24 Mart 2018 Cumartesi

Berk Oktay ve çıplaklık!


Berk Oktay'ın çırılçıplak fotoğrafları varmış ve ele geçirilip sosyal medyada paylaşılmış.
Herkesin çırılçıplak fotoğrafları vardır, benim de var...
Ama ahlakçı bir toplumda, dünyada ünlü biriysen, bu, aleyhinde kullanılabilir seni karalamak, küçük düşürmek için.
Doğanın bir gerçeğidir çıplaklık; tekstil sekörü insnalara para kazandırmasaydı kimin umrunda olurdu kapanmak!
Dolayısıyla çıplaklıktan utanmayı içselleştiriyoruz zamanla. Oysa doğada çıplaklıktan utanmak diye bir duygu bile yok.
Ben hiç utanmıyorum hele, hem de inadına. Ama bu utanmazlıkla alakalı olduğundan değil, aksine çok utangaç biriyim ama utanmayı doğru yerde kullanabilecek bir akıl ve mantığa, özgüvene sahibim.
Ben dogmaların değil, gerçeklerin, hayatın, doğanın hayvanıyım!
Benim fotoğraflarımı da ele geçirebilirsiniz, herkesin fotoğraflarını da ele geçirmek mümkün. Çünkü insanlar sosyal medyada tanışmak için birbirine fotoğraflarını servis ediyor, hem de en şeffaf halleriyle; çünkü tanışmanın, ikili ilişkilerin 1. ve tek sebebi cinselliktir arkadaşlar, inkar etmeyin bunu...
Bu arada benim de fotoğraflarımı isteyebilirsiniz ve hatta sıkıyorsa kötü amaçlı kullanablirsiniz. Çünkü isteyene gönderiyorum!
Ama...
Benim açıdan asıl önemli konuya gelirsek...
Benim için görsellik estetik olmalıdır ve her çıplaklık estetizm barındırmayabilir. Ama bizimkilere bakıyorum da, hayatlarını tahrik ve tahrik noktalarına kilitlemişler.
Ben estetik olmadıktan sonra tahrik noktalarından hiç tahrik olmam biliyor musunuz?
Cinsellik anlayışımız şekilci, hem de inestetik şekilci.
Oysa zekadan tahrik olmak diye bir şey var, estetizmden tahrik olmak diye bir şey var...
Sıkı bir kot pantolon ne seksi gösterir insanı; ama aynı bedenden böğürebilirsiniz bile çıplak görünce. Çünkü her ten çekici olmayabilir!
Birazcık da hayallerimize alan bırakılmalı kendi estetik anlayışımız için. Bırakınız örtünün altındakiler bizim hayallerimize göre şekillensin.
Bir bakış-bir gülüş, bir duruş-bir tavır, bir ses-bir söz, bir ifade-bir düşünce, akıl-fikirden, insanlık-duyarlılıktan, sevgiden-saygıdan, vesaireden daha mı çekicidir bir et parçası sayın seyirciler?
Ahlakçılığa rest çekmek için soyunabilirsiniz, orası ayrı mesele ve takdir ederim...
Berk Oktay'a gelirsek... Güzel adam. Severim kendisini. Boylu poslu, yakışıklı, sevecen, tatlı, etkileyici hatta... Zaten yarı çıplak hallerini görüyoruz sanatçıların, işleri gereği. Berk Oktay'ınkine de üstsüz diziler ve fotoğraf çekimlerin yabancı değiliz . Diz üstü şortlu halleri de var. Vücut hatlarını belli edecek darlıkta kıyafetli moda çekimleri de var. Yani biz Berk Oktay'ın bedenine yabancı değiliz 3-5 cm2'lik alanları dışında. Yani birileri ele geçirdi diye harıl harıl arama motorlarından çırılçıplak Berk Oktay fotoğrafları aramamıza gerek yok. Gördüm ben de bahsedilen fotoğrafları ve Berk Oktay'ın bildiğimiz görüntüleirnden daha etkileyici değil. İnsanlar kendilerini ne kadar ve nasıl ifade ediyorsa, biz de o kadarını görelim arkadaşlar. Böylesi daha iyi. Daha ötesi zaten rahatsızlık verir karşımızdakine.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder