24 Nisan 2011 Pazar

Eşcinsellerin Merak Ettikleri


Denizli Gay LBT bloğumu açtığımdan beri üç yıllık süreçte arama motorlarından girilip de benim bloğumdan bakılan ilk 100 kelimeye göz attığımda, yerel arama kelimelerini bir kenara koyarsak en çok ünlü kişilerin gay olup-olmadıkları merak edilmiş.

Doğal olarak en çok Denizli ile ilgili kelimeler aranmış bloğun adından ve Denizli merkezli olmasından dolayı; "Denizli GLBT", "Denizli Gay", "Gay Denizli", "Denizli travestileri", "Denizli eskort", "Denizli Genelevi", "travesti Denizli", "transseksüel Denizli", "Denizli gay mekanlar", "Denizli eşcinsel", "Denizli gay Facebook"...

İkinci sırada ise "Cem Adrian Gay" kelimesi var, hem de 256 aramayla. O yüzden ülkemizin ilk erkek gay ikonu ilan ediyorum Cen Adrian'ı

Buna herkes şaşıracak ama Nükhet Duru en çok aranan diğer ünlü kişi 123 arama ile. Demek ki ne Ajda Pekkan, ne de Hande Yener'miş gay ikon Türkiye'de! 30 yıl önce de gaylerin en çok sevdiği sanatçı Nükhet Duru'ydu, geçen yıl yapılan bir internet sitesinde en travestiler arasında da o vardı. Murathan Mungan'dan Naim Dilmener'e, Hakan Eren'e, Hıncal Uluç'a kadar sanat dünyasının içinde yer alan isimlerin en sevdiği kadın sanatçı hep Nükhet Duru'dur. Söylediği şarkıların eşcinseller için yazılmış olması da cabası; "Sevda", "Senin Şu Çekip Gitmelerin", "Bi' Tek Sevgili", "Olmasa Mektubun", "İyi Oldu Gelmediğin" gibi. Bir de etrafındakikileri göz önünde bulundurursak, ayrıca eşcinsellere ve eşcinselliğe yaklaşımını da dikkat edersek bu ünvanı hak ediyor bence de. Geçen yıl "Erkeklerin % 60' ı eşcinsel, eşcinsellik doğanın bir şakası" derken  de bu bir sitem değil, eşcinselliğin doğanın bir parçası olduğunu ilan edişi ve erkeklerin de bundan payını aldığını, eşcinselliğin kabul edilmesinden başka bir seçeneğin olmadığına dair anlamlı bir mesajdı.

Beşinci sıradaki kelimeyse eşcinselliği ne kadar bildiğimizle alakalı ve 176 aramayla "Gaylerin çocuğu olur mu?"

Başkalarının sevgilisine de çok meraklıymış gayler ki, "Ricky Martin'in sevgilisi"ni 92 kişi merak etmiş.

Murathan Mungan merakı mı, aşka inancımızın kalmadığından mıdır bilinmez, "Murathan Mungan aşk mümkün müdür hala" diye soranlar 192 kişi.

Sergio Ramos'da gay olup olmadığı en çok merak edilen futbolcu olmuş.

"Gay video", "gay foto", "gay galeri" de en çok aranan görsel içerik kelimeleri.

Gay'lerin gizli kahramanı "Tolga Karel gay" 14.sırada 59 aramayla.

Mercan'da cesaretiyle "hepsi gay" diyince bayağı merak edilenler arasındaydı.

Sevişme özürlü bir toplum olduğumuz burada da ortaya çıktı. "Sevişmek nasıldır" diye sormuşlar.

Ricky Martin'e benzemek için yanılmıyorsam elliye yakın ameliyat geçiren popçu da "Bulut Duman gay" olarak bir atımlık da olsa merak edilmiş gayler tarafından.

Aklıma gelmişken, benim bloğa girenlerin büyük çoğunluğu eşcinseldir diye tahmin ediyorum ve bu yüzden bu bir gay istatistiği diye düşünüyorum.

"Moda fotoğrafçıları hep gay mi?" diye merak edilir ya, "Nihat Odabaşı gay" de 32 kişi tarafından aranmış.

Küçük İskender'in "ucube şiiri" de merak edilen kelimeler arasında 60 kişiyle. Ucube olarak tanımlanan "Özgürlük Anıtı" nın yıkım kararından önce geçen yıl ilan etmişti Küçük İskender bu şiiriyle kendini ucube olarak. Demek ki özgürlükler için gerekirse ucube olmamızda fayda varmış, ucube olarak mücadele etmeliymişiz, kendimizi baskılara karşı ucube olarak ilan etmeliymişiz heteroseksizme inat, gocunmamalıymışız farklılığımızdan dolayı ucube olarak görülsek de.

Transseksüel top model Andrej Pejic' de gay olup olmadığı merak edilenlerden. Gay olup-olmadığının merak edilecek bir tarafı yok ama kendisi transseksüel-transseksüel "Ben gay değilim" diye kendini ne kadar doğru tanımlamış olsa da, eşcinselliğin transseksüellikle birbirine karıştırılabileceği bir toplumda bu ifade şaibe yaratır, insanlar da merak eder tabii.

O kadar yakışıklı olur ve "Gay olabilirim!" derse, Mehmet Günsür'ün gay olup-olmadığını merak etmez miyiz?

Avşar kızı "Aşık olduğum Yunanlı şarkıcı gay çıktı" dedi ve herkes "Yero Lamado" yu merak etti ama o kişiye dair hiç bir veri bulamadık internette.

Serkan Altunorak' ın gay olup-olmadığını da bir skandal yüzünden merak etmiştik.

Perihan Mağden' in romanı "Ali ile Ramazan" ı merak etmişiz ama beklenenin altında kalmış.

"Kutluğ Ataman Türk Lokumu" da ihmal edilmemiş.

Gülşen "yangel" derken görsel ve işitsel olarak gay'leri bayağı memnun etmişti Nihat Odabaş'ın çektiği Avrupa standartlarındaki gay-trend klibiyle.

Bizden futbolcu olarak da "Volkan Demirel gay" mi diye en çok aranılan kelime olmuş.

Yılmaz Morgül'ün gay olduğunu hala merak edenlere pes diyorum ama Yılmaz Morgül' de yıllardır eşcinsel olmadığının,  uzaklarda da olsa bir kadın sevgilisinin olduğunun demecini veriyor arada bir."Yılmaz Morgül gay" 50.en çok aranan kelime olmuş.

Murat Serezli ve eşi merak edilmiş nedense.

Murat Boz ve Soner Sarıkabadayı' nın birlikte söyleyip klip çektikleri şarkı "buram buram kokun hala yatağımda" da eşcinsellerin ilk 100' de yer alan meraklarından. "Biz"de-heteroseksüel dünyada erkek-erkeğe veya kadın-kadına yapılan çalışmalar homo-erotik çağrışımlar yaratmıyor ama eşcinsellerin gözünden kaçmıyor bu çağrışımlar. Ülkemizde buna benzer erkek-erkeğe başka şarkılara da klipler çekildi.

"Bekir Coşkun ile Cemil İpekçi" ikilisini es geçebilir miyiz?

Yeni jenerasyon pek hatırlamaz ama Pascal Nouma ülkemize ilk geldiği günden beri eşcinselliği en çok merak edilen futbolculardandır giyiminden futbolcu arkadaşının ellerine düzdüğü methiyeye kadar.

Genel olarak da aranmış futbolcuların gay olup olmadıkları "gay futbolcular" diye.

Bakanından psikiyatırına "eşcinsellik hastalıktır" diye herkese duyurulursa, "eşcinsellik tedavi edilebilir mi" diye araştırma yapılmaz mı eşcinseller tarafından.

Demet Akalın'ın eski eşi, şimdiki sevgilisi Önder Bekensir' de teknede bir erkekle sarmaş-dolaş görüntülenince bayağı bir gürültü yaratmıştı. O da "gay" liği merak edilenlerden.

Bir diğer popçu da "Kemal Doğulu gay" kelimesi ile arananlardan.

Eşcinsel bir sahnesi yüzünden arananlardan biri de "küçük sırlar" dizisi.


Kurulduğu günden beri 50 Bin'den fazla kişinin girdiği Denizli Gay LBT bloğunda en çok aranan 100 kelimeye göre eşcinsellerin merak ettiği ünlülerin listesi;


1. Cem Adrian

2. Nükhet Duru

3. Ricky Martin' in sevgilisi

4. Murathan Mungan

5. Sergio Ramos

6. Tolga Karel

7. Mercan

8. Bulut Duman

9. Nihat Odabaşı

10. Küçük İskender

11. Andrej Pejic

12. Mehmet Günsür

13. Yero Lamado (Hülya Avşar'ın aşık olduğu gay çıkan Yunanlı şarkıcı)

14.Serkan Altunorak

15.Perihan Mağden

16.Kutluğ Ataman

17.Gülşen

18.Volkan Demirel

19.Yımaz Morgül

20.Murat Serezli

21.Murat Boz-Soner Sarıkabadayı

22.Cemil İpekçi-Bekir Coşkun

23.Pascal Nouma

24.Önder Bekensir

25.Kemal Doğulu

1 yorum:

  1. ne yalan söyleyim, serkana aşığım bir gay olaraktan :D

    YanıtlaSil