27 Mart 2020 Cuma

27 Mart 2020 facebook notlarım

Seks işçiliğine keşke ahlakçılık için değil de, bedenin metalaşmasından dolayı karşı çıkılmış olsaydı!

Virüse karşı evde kalınması için kamu spotu olarak telefonlarda Hadise,vs. nin kullanılmasına herkes tepki gösteriyor. Ulan bütün dünya geri zekalı mı da bir konuya dikkat çekmek için ünlüleri kullanıyor? Bir de herkes sokağa çıkma yasağı uygulansın diyor. Sıkıysa eve kapatıp kendinizi, üstünüzden kilitletin. İlla ki devletin yasak koyması şart değil ki. Akıl baliğsen, birazcık da bilinçliysen, iradeni çalıştır! Sokağa çıkma yasağı uygulatarak birbirinizi mi kemireceksiniz evde; bu virüsten daha tehlikeli. Birden dünyanın en sağlığına düşkün ülkesi olduk; gören de inanacak. Önce bir günde 3 kere dişlerinizi fırçalamayı öğrenin! Külotlarınızı bok götürüyor ayrıca! Ner'den mi biliyorum; ahlakçı olmayıp hayatını özgürce yaşarsan nelerle ve kimlerle karşılaşıyorsunuz bir bilseniz!

Twitter'da yazmak veya birilerine cevap vermek embesilliktir biliyor musunuz; nerde ipini koparan varsa, Twitter'da ahkam kesiyor!

"Kendi katilleri ile sevişiyorlar, kendi katillerine yemek pişiriyorlar, kendi katillerinin ellerini öpüyorlar bayramda, kendi katillerinin çocuklarını doğuruyorlar, kendi katillerinin çocuklarını büyütüyorlar. Sonra da vahşice katlediliyorlar! #Rize"

Koronavirüs ile gündem kaynatmayalım; en öldürücü virüs heteroseksist bir ortamda yetiştirilen erkekliktir!

Keşke bir virüse kafa patlattığımız kadar, erkeklik sorununa patlatsaydık!

Virüs bağışıklık sistemi zayıf olanları öldürür, sonra çeker gider ama ya heteroseksist erkekliği ne yapacağız?!

Rize'de bir kadın sokak ortasında eski kocası tarafından öldürülüyor; siz hala virüs için sokağa çıkmayın mı diyorsunuz?

Corona Corona diyenler; artık gündem şaşırtmasına siz de aldanmayın; daha büyük sorunlar var dünyada; mesela açlık!

Corona'dan sonra hayatımda hiçbir değişiklik yapmadım; çünkü öyle bir lüksüm yok!

Erdoğan’ın bilim kurulu üyesi: "Allah insanları öldürsün diye virüsleri yarattı." demiş. İşte ülkeyi yönetenler de bu zihniyette!

BEN DİNDEN ÇOK KORKARIM!

Tanrı, din gibi konuların bilimsel hiçbir gerçekliği yoktur. Bu sadece insan beyninin doğa olaylarına anlam veremediği dönemlerde veya ölümden korktuğu için ölümsüzlğe atfen yarattığı kültürel hale gelmiş geleneksel bir durumdur. Kanıtı olamayan bir şeyin gerçekliğine inanmaz değil mi sağlıklı bir beyin? Varolmayan bir şeyin de bilimde bir yeri yoktur. Bilim dediğimiz şey varolan bir şey üzerinden tartışma yapar. 21. yüzyılda insanlar hastalıklara karşı çözüm ararken, mesela virüslere karşı aşı geliştirirken, din adamlarının veya dindar kişilerin, virüs veya benzeri doğal gerçekleri bilinmeze havale etmesi, bilinmezden geldiğini iddia etmesi, bilinmezin insanlara özellikle eşcinsellere veya ahlaksızlara verdiği bir ceza olarak anlatması kadar saçma bir şey olabilir mi? Ve böyle insanlar eğitim sisteminin başına geçiriliyorlar, ülke yönetiminin başına geçiriliyorlar. Virüs virüs diyorusnuz ya, bu tür zihniyetlerle hastalıklara karşı doğru ve sağlıklı bir mücadele verilmez ki. Toplumun bir kesiminden korkmasalar, bunlar Coronavirüslüleri hocalara emanet ederler okuyup üfletip iyileştirmek için. Şimdi bir bilim adamı bile "Corona Tanrı'nın bir cezası" diye saçmalıyorsa, cemaat ne yapmaz değil mi? Geçenlerde bir tanıdığımız, Corona'nın Allahın emri, çözümünü bulacak bilim adamlarının da Allah izin verirse çözüm bulacağını söylediği, buna tepki gösterince de ortalığı dinsel anlamda yaylım ateşine tuttuğuna şahidiz. Korkuyorum da bu tür insnalardan biliyor musunuz; çünkü bu tür insanlar, yani radikal, ileri boyutta dindar olan insanlar, işlediği cinayetleri bile Allah adına işleyip, işin içinden vicdanen sıyrılıveriyorlar. Kadın cinayetleri gibi tıpkı; din bana göre tehlikeli bir şeydir. Çünkü insanlar bir bilinmeze sırtını dayayarak kendilerini aklayacak yorumlar getiiryorlar dine. Yoksa sevgi ve saygı adına inansalar, dini sevgi ve saygı için kullansalar; ben bile inanırım dine!

Bunun bir bilim adamı olduğuna inanabiliyor musunuz?
Dindar bir bilim üyesi, Tanrı'nın Coronavirüs'ü kaynakları tüketmesinler diye insanlara nüfusu azaltmak için verdiğini söylemiş ya; e o zaman eşcinselliği de bu amaçlı vermiştir. Onlar da çoğalamıyorlar ya! İş eşcinsellik olunca sapıklık oluyor, hatta virüsler eşcinsellere bir ceza oluyor ama nüfus fazlalaşınca aç kalacağız diye virüs bu sefer faydalı oluyor onlara göre. Bu adamların dediklerine inanan ve inanacak milyonlarca insan var biliyor musunuz? Benim ne demek istediğimi anlayabiliyorsunuzdur umarım!

Bilim adına saçmalayanların tiplerine bakıyorum da, oysa hiç şekilci değilimdir, hiç ışık göremiyorum gözlerinde. Hepsi sofu tipli

Ben insanların dine inanmasına falan karşı değilim; dini, kafalarına göre yorumlayıp herkese dayatmasına karşıyım! Ok?!

Din de ne yazık ki dogmatik-yani bilimsel gerçeklikten uzak olduğu için, herkesin kafasına göre yorumlamasına açık bir şey!

Kadın cinayetlerinin tek suçlusu erkekler değildir; o erkekleri yetiştiren ve erkekler gibi düşünen "erkekçi kadınlar"dır da!

Ben bir eşcinselim. İçimde bir kadın var ve feministim. Hayatıma giren erkeklikleri de sadece vibratör olarak gördüm! Nokta!

Benim neden hiç sevgilim olmadı biliyor musunuz; heteroseksizmden soyut düşünebilecek hiç kimseyle karşılaşmadığım için!

Eşitlik ve özgürlük, cinsiyetsizlik hakim olunca gelecektir; yobaz kesim işte bu yüzden karşı tolumsal cinsiyet eşitliğine.

Bazen paylaşımlarım anlaşılamıyor mu acaba diye düşünüyorum ama biliyorum ki heteroseksist toplum yapısına ters düştüğü için kimsenin ilgisini çekmiyor!

Bir hafta sonra virüs öldürmeye devam etse bile gündemden düşecek; çünkü biz her şeyi çabucak kanıksarız!

Virüs hayatımı ve sağlığımı zerre etkilemedi; çünkü buna vaktim yok! Çünkü benim bir tane hayatım var; siyasi manevralara karnım tok! Saçmaladım değil mi; PEKİ!

Eskiden İngiltere single listeleri reel satışlara göre oluşturulduğu için çok değişken olurdu. Şimdi Amerika'dan bir farkı yok!

Dalga geçtiğim falan düşünülmesin kesinlikle... Corona'dan tedavi gören yaşlılar, eğer Corona'dan tedavi görmeselerdi, belki de daha erken ölebilirler miydi acaba? Çünkü bu kişileirn zaten ortalama 80 yaşlarından dolayı solunum problemleri var. İtalyan yetkililer de diyor ki zaten, ölenlerin sayısını 5'le çarparak gerçek Corona ölüm sayısını bulabiliriz. Çünkü daha önce Corona testi yapılmadığı için Corona yerine zatürye teşhisi kondu ve o yüzden öldü denildi. Çünkü bu kişiler bu tedavi sayesinde daha iyi bakıldıkları için belki de ömürleri birazcık uzatılıyor olabilir mi? Çünkü benim annem de 3 yıl önce rahatsızlık sebebiyle hastaneye kaldırıldığında solunum yetmezliği teşhisi kondu ve cihazlarla 70 gün daha yaşadı ama bu süreçte zaten bedeni yatak yarasından da çürümüştü...

Fırsattan istifade envai çeşit maskeler üretilmeye başlandı pahalı pahalı; kapitalist dünya seni gebertirken bile sömürür işte!

Koronavirüs oyunlarına gelmedim, gelmeyeceğim; milim şaşmadan eskisi gibi yaşıyorum, yaşayacağım da!

***

Eşcinsellik karşıtı bir devletin Zeki Müren hayranlığı!

Bu toplumun en büyük sorunu nedir biliyor musunuz; gerçeklerle yüzleşecek özgüveninin olmaması; en destek gören siyasisi de aynıdır, eşcinseli de, mağdur olan kadını da, egemenlik onda da olsa erkeği de, hukuğu, asayişi de, herbir birimi de... Çünkü gerçekçi olmaManın kendilerine vereceği zararı hesap edemezler; bunu Coronavirüs örneğinde bir kez daha gördük!

Erkek egemen ve homofobik bir toplumda Zeki Müren ve Bülent Ersoy'un sevilmesinin sebebini sadece iyi birer sanatçı olmalarıyla açıklayamayız; ikiyüzlülükle açıklayabiliriz bunu; birisi eşcinselliği açık açık savunmaz ise, diğeri ben kadınım derse; toplumun da bunlara eşcinselliği kondurmamaları, erkekliği korumak adına işlerine gelir çünkü. Eğer eşcinsellik masaya yatırılıp tartışılsaydı, Zeki Müren ve Bülent Ersoy eşcinsel haklarını çatır çatır savunsalardı, belki toplumun ahlakını bozuyor diye hapis yatacakları için sanatlarını bile icra edemeyeceklerdi. Gerçeklerle yüzleşememek devreye giriyor işte burada. Zeki Müren ve Bülent Ersoy'un gerçeklerle yüzleşememesi gibi bir durum söz konusu değildir elbette; onlarınki, gerçeklerle yüzleşemeyecek bir toplumda, gerçekçi olmanın vereceği zararların bilincinde olup, içinde yaşadıkları topluma göre bir strateji izlemesiyle alakalıdır!

Gerçeklerle yüzleşememenin en büyük sebebi; bilgi eksikliğidir, cehalettir. Çünkü insan bilmediği şeyden korktuğu için yüzleşmek istemez!

Dincilerin eşcinselliği aileye karşı savaş olarak görmesinden gına geldi artık. Bir eşcinsel, eşcinselse eşcinseldir; eşcinsel olmasaydı, eşcinsel olmazdı!
https://www.milligazete.com.tr/makale/4099496/fatih-yilmaz/yeni-dunya-uzerine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder