20 Temmuz 2019 Cumartesi

Mayıs ayı facebook paylaşımlarım: 23 - 31 Maysı tarihleri arası

23 Mayıs

Eşcinsellik

Eğer siz eşcinselleri anlamak istemiyorlarsa, homofobiklere anlayacakları dilden konuşmaktan gocunmayın! Haykırın suratlarına ne kadar mikrop olduklarını! Susarsanız, iyice ezerler çünkü!

Şu anda hiçbir homofobik beni rahatsız edemez; edenler sadece yüz vermediklerimdir. Rahatsız edenleri çok gördük; sinecek delik arıyorlar. Mahalleliye sorabilirsiniz elimde "şey" ile kaç kişiyi kovaladığımı...

Eşcinsellik veya heteroseksüellik birer cinsel yönelimdir ve kişinin seviye tesbitiyle alakası olamaz ama benim heteroseksüellere çok burun kıvırmışlığım vardır! Çoğu odun oluyor çünkü!

24 Mayıs

Eşcinsellik

Transseksüellik; hemcinsel bir cinsel yönelimin herhangi bir cinsiyet kimliğine ihtiyaç duymadan ifade edilen eşcinsellik gibi, cinsiyet kimliği olarak olarak ifade edilen bir özgğrlüktür.

Bir dönem muhafazakar eşcinselim diye AKP partizanlığı yapan eşcinsel modacı Cemil İpekçi'den ses seda çıkmıyor; tabi o dönem PTT üniformaları ihalesini aldı, cukkayı doldurdu!

Seçim

31 Mart İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi "sandık görevlileri kamu memuru olmadığı" için iptal edilmesine rağmen, 23 Haziran seçimlerinde de AKP'nin sandık görevlilerini gene kamu memuru yapmaması, kazanamazlarsa seçimi gene iptal ettirme düşüncesinden başka ne olabilir? Yok artık diyebilirsiniz ama bunlar var ya bunlar, inanın siyahı beyaz diye dayatırlar size!

Diğer

Ülkemizde hala Aristo ile Aristoteles'i, Platon ile Eflatun'u ayrı kişi sananlar çoğunlukta ne yazık ki...

Erdoğan'a, "4 üniversite mezunyum, iş bulamıyorum" desem, bana da mı "kocan ne iş yapıyor?" diyecek acaba?

25 Mayıs

Diğer

Ben hayat boyu eğitime inanıyorum. O yüzden açıktan da olsa 4. üniversitemi bitirmek üzereyim. Öğrenmeyi o kadar çok seviyorum ki.

Ne kadar bastırırsan, o kadar pörtler; o yüzden ülekmiz bir semptom(bastırılmışlığın geri dönüşü)ikler ülkesidir!

Sekülarizm: toplumsal ve kültürel alanların, dinsel kurumların hakimiyetinden uzaklaşması...

26 Mayıs

Diğer

Din üzerinden siyaset yapanlara demokrasiyi anlatmak imkansızdır; çünkü kafaları basmaz! Manipülasyondan başka çare yoktur!

27 Mayıs

Diğer

Bugün, şu yok halimde 500 lira vergi ödedim ama dinci vakıflara aktarılan milyonlarca lirayı bildiğim için kanıma dokundu!

18 yaşımdan beri devlete vergi veriyorum ama devletin üzerimde tek kuruş emeği yok; ne tuhaf değil mi?

Canan Kaftancıoğlu'dan AKP o kadar çok korkuyor ki, hapse attırmanın yollarını arıyor. Çünkü geleceğin Cumhurbaşkanı!

Japonca'da doğduğum gün olan 10 Haziran'ın anlamı, "Uzayın Işığı" imiş. Göbek adım da bu arada Özay! Abim, dedemin adı olan Halil olması gerektiğini söylemiş, babam da sülalesine kızdığı için Sarıca olan soyadımızı Kandok yapmış... Özay Sarıca da olabilirmişim Halil Kandok yerine! Tabiki de Halil Kandok ismine bayılıyorum.

28 Mayıs

Diğer

Ayda bir defa falan görürüm rüyamda 7 gün dergisini. Bu gece de rüyanda gördüm. Yeniden yayınlanmaya başlamış oluyor. Önceki sayıları kaçırmış olabilir miyim diye kaçıncı sayı olduğunu arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Sonunda Sayı: 1 yazısını görünce içim rahatlıyor, kaçırmamışım diye. Hayatımda hiçbir kimseyi bu kadar sıklık ve özlemle rüyamda görmemişimdir. Çünkü 7 Gün dergisi hayatımın ekseni gibiydi çocukluğumda. Çok abartıyorum bliyorum ama o yıllarda tutunduğum en büyük daldı bu dergi; nasıl bir kafaysa...
TV'de 7 Gün + Gong dergilerin sayfa sayfa internet ortamına aktarılmasını o kadar çok isterdim ki, bir de ayda bir de olsa nostalji mahiyetinde geçmişi yad eden seçmelerle 7 Gün dergisi basılsa benzer hamur kağıdına... Aslında olmayacak şeyler değil ama çok istemek gerek. Beni bir odaya kapatsalar ve eski dergilerden dediğim gibi sayı hazırlatsalar, herhalde zevkten geberirim!

Ben sittim sene akıllanmayan aptallara, salaklara beter olsunlar demeyi de çok seviyorum!

Benimle alıp veremeyenlerin aklından zoru vardır ama aklından zoru olanlara bunu anlatamazsın! Kendi kendilerine zehir ediyorlar hayatlarını ama bunu da anlatamazsın tabi!

29 Mayıs

Eşcinsellik

Biz eşcinseller dünyayı sanatla ele geçirip güzelleştireceğiz, öyle de yapmalıyız; en güzel yol bu çünkü! Dilimiz de güzelleşecek!

Heteroseksist kültürde her eşcinselin kendini bir ifade şekli var; aktif-pasif, kadınsı-erkeksi, trans kadın-trans erkek vs. Oysa doğal olsak ve sevgimizi hiçbir kalıba ve koşula bağlı kalmadan gerçekleştirsek... Çünkü cinsel yönelimin-eşcinselliğin bu şekilsel ifadelerle bir alakası yok ki... Mesela ben bir eşcinsel olarak eşcinsellerden hoşlanıyorum ama heteroseksist toplumsal kalıplarla kendini şekillendirmemiş, doğal kalanlardan...

Diğer

Bazı sesler ve yorumlar vardır insanı kavrayan, kapsayan, esir alan..: Cem Adrain gibi!

Sosyalist-solcu-ateist gazeteler sevgi dilini kullanırken, sevgiyle örtüştürülen dinci basın niye nefret dilini kullanıyor; şeytan bunun neresinde?

Türkiye'de Türk Hafif Müziği dediğimiz pop müzik 80'lerin 2. yarısından sonra 10 yaşında ölmüştür!

En sevdiğim Nilüfer şarkıları... Dünya Dönüyor, Kim Arar, Olmadı Gitti, Hey Gidi Günler, Ta Uzak Yollardan, Pişman Etme..

30 Mayıs

Diğer

Melek kızım, önceki yavruları süt yetersizliğinden ölünce tekrar hamile kaldı ve dün gece doğurdu; aile 18 kişi oldu! Mutluyum!

İnsanlar o kadar ilkel ki daha, sadece kendi yaptıkları önemli onlar için; diğer insanlar, hayvanlar, çevre sadece arka fon gibi!

İnsanlar dinlemesini bile bilmiyorlar, dinliyormuş gibi yapıyorlar ve sürekli verecekleri cevabın hazırlığı içindeler! Saygısızlar.

Benim şöyle bir rahatsızlığım var. Konuşurken sonra söylenecek kelimeyi önce söyleyebiliyorum(yani cümle devriliyor!), kalemle yazarken bir kelimedeki sıralı üç harfin yerleri değişiyor, klavye kullanırken de gene aynı şekilde sıralı üç harf içinde yer değişimi oluyor. Bunu yazıyı kontrol ederken görebiliyorum ancak. Yani yaptığım yanlışlar parmak kazası değil, beynimin bir hatası! Bunu da belirtmiş olayım. Tıpta bu rahatsızlığın adı var ama şu anda aklıma gelmedi. Baktım, disleksi imiş. Ama ben öğrenmede ne kadar zorluk çekiyorum tartışılır. Çok çekmiyorum sanırım. Ama kelime ve harf değiştirme oluyor istem dışı işte. Bir de tersten yapıyroum bazı şeyleri; çoğunun yaptığının aksine. İçgüdüsel bir isyan olabilir mi onu da bilmiyorum! Ama disleksi rahatsızlığının % 99'u yok bende, bu da biline!

İranlılar derdi de inanmazdım. Vatandaş mollaları istemiyor ama her yeri ve şeyi ele geçirdikleri için itiraz bir işe yaramıyor.

10 Haziran'da 50 yaşında olacağım. 16 ay sonra da emekli olacağım. Kalan ömrümün sağlam bir moralle geçmesi için kendimi içinde yaşadığım toplumdan soyutlayacağım. Kendimi tamamen hayvanlara adayacağım ve yanımda sadece kitaplarım, müziklerim ve internetim olacak. Bu dünya benim istediğim gibi bir dünya olmadı çünkü hiçbir zaman, uymadı kanıma...

Kadınlar... yaşınıza uygun olsun bedeniniz ve yüzünüzdeki çizgiler; inanın öyle daha samimi görünüyorsunuz ve daha güzelsiniz!

Ülkemizdeki en büyük ekskliklerden biri arşivciliktir. Kişisel anlamda söylemiyorum; sanat yayıncıları bile eserlerine sahip çıkmıyor. İşin müzik tarafına bakacak olursak, plak döneminden çok az çalışma aktarılabilmiştir CD gibi sağlıklı platformlara. Eğer, hani müzik şirketlerinin ve sanatçıların karşı çıktığı mp3 siteleri olmasaydı, kimse ellerindeki plakları buralara aktaramayacak, benim gibi o dönemin insanı olmayanlar da bu çalışmalardan yoksun kalacakalrdı. Günümüzde mp3 platformlarının yanı sıra Youtube bu konuda çok yardımcı oluyor benim gibi müzik sevdalılarına. Bu konuda ellerindeki çalışmaları internet üzerinden paylaşanlara minnetarım. Bütün günahlarını bana devredebilirler bu yüzden. Kim istemez şimdi Zerrin Zeren'in dönemin ünlü gruplarından Kupa Dörtlüsü ile yaptığı pop çalışmalarını 2 CD üzerinde... Hakan Eren e duyurulur...

31 Mayıs

Diğer

VAY VAY VAY... RANT KAYGISI NERELERE KADAR İNMİŞ. HER ŞEYE RAĞMEN OYLAR BOŞUNA AKP'YE DEĞİLMİŞ...

Kumpas kurmak için her yolu deniyorlar. En ağır küfür ve hakareti edebilirim böyle art niyetli zihniyete ama zavallılık zihniyetine tükürmek bile zaman kaubı ve seviye düşürmek olur. Bir de böyle dünya yaşamını geriye götüren zihniyetler kednilerini bir şey falan sanıyorlar ya; aynı Afrika ormanlarındaki içgüdüsel davranışları görüyorum diyeceğim ama Afrika'daki canım-güzelim hayvanlar bile böyle zihniyetlerden daha akıl ve mantık çerçevesinde hareket ettikleri gibi, bunlar kadar asla asla kötü de olamazlar.

Muhafazakar süreçte hala gerçekleri göremeyenler... Bugün iyisiniz ama ülke karanlığa gömüldüğünde aynı gemide siz de olacaksın.

EYT dernek başkanı Gönül Baran'ın antidemokratik bir şekilde, hakkımız veren her partiye açığız diyerek AKP'ye ılımlı yaklaşımı yanlış. Emeklilik hakkı için demokrasiden vazgeçmek, o parayı bize layığıyla yememizi sağlayacak mı; sağlıklı bir sistem olmadığı sürece, aynı yönetim verdiğini de çeşitli yollardan almanın yolunu bulacaktır merek etmeyin!

Bir demokrasi gönüllüsü olarak 2020 Ekim ayına kadar emekliliğimi bekleyceğim. #EYT derneğini de antidemokratik tutumlarından dolayı artık desteklemiyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder