18 Temmuz 2019 Perşembe

AKP'nin iktidara gelmesiyle TRT'de kültür-sanat ve spor adına bir şey kalmadı!


AKP'nin iktidara gelmesinin paralelinde devlet televizyonu TRT'de ahlakçı bir yayın ilkesi hakim olmaya başladı ve kültür sanat ve sportif alanlardaki evrensel varoluşlarımız TRT'nin bu ahlakçılığı yüzünden kıyıma uğradı.

Eşcinsellerin yarışması; kadın mı erkek mi olduğu belli olmayan cinsiyetsiz kişilerin herkesin televizyın izediği bir saatte toplumun ahlakına ters diye Eurovision'a katılınmadığı gibi, yayınlanmasına da izin verilmedi.

Dansözlü Yılbaşı eğlenceleri kaldırıldı, TRT'de dansöz diye bir şey kalmadı, paralelinde RTÜK denilen denetleme kurulu aracılığıyla özel kanallar da verilen yüksek cezalar sebebiyle bu ahlakçılığa uymak zorunda kaldı.

Soruyorum size; Artistik Buz Pateni veya Senkronize Yüzme neden ekranlarda yok? AHLAKÇILIK YÜZÜNDEN!

Peki kadın voleybolu, istisnalar dışında neden ekranlarda verilmiyor? Mesela AKP'li bir belediye, voleybol kadın şubesini bile kapattı!

Neden eski filmler veya kliplerdeki bacak ve göğüs deokltesi mozaiklenerek veriliyor?

Eskiden TRT 3, yani TRT FM vardı radyo olarak; Yabancı müzik yayını yapan, içinde pop müzikle birlikte cazın, rock'un, klasik müziğin falan olduğu. Kültür sanat denilince o radyo kanalı akla gelirdi. N'oldu; Türk halkına hitap etmiyor, dinleyicisi yok diye yayın değişikliğine gitti ve yabancı müziğe dair ne varsa kaldırıldı.

Eskiden TRT'de Pazar konserleri olurdu, opera ve bale olurdu... N'oldu? Söyler misiniz ne oldu? Diyeceksiniz ki, amaaan, biz de zaten izlemiyorduk; peki marifet mi izlememek; yoksa bu sizin yoksunluğunuz mu?

Huysuz Virjin ve gibi eşcinsel sanatçılar neden özel kanallarda bile yasaklandı? İktidarın ahlakçılığının, ekranlara yansımasından başka bir şey değil?

Bu TRT denilen kurum, halkın vergileriyle sadece AKP'nin şakşakçılığını yapan bir yandaş medyaya dönüştü. İçinde görev alanlar da AKP'li ne yazık ki!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder