29 Mayıs 2019 Çarşamba

Koskoca BM bile eşcinsellikte silikon meme ve dantelli fantezilere öncelik veriyor!


Eşcinsellik konusuyla ilgili buluşmalarımız sabit günlerde ve serbest zaman olarak devam ediyor. İçinde yaşadığmız bilgi dışı toplum sebebiyle, bilinçsizlikten dolayı eşcinsel konulu "sağlıklı" buluşmaların gerçekleştiği düzenli bir sirkülasyon sağlanamıyor ne yazık ki... Genellikle ihtiyaçtan arz-talep doğrulturunda konuyu irdeleyebiliyoruz. Ama bu genede rutinimizin bozulmasına sebep olmuyor. Ben dingin geçen anlarımızı, her şeyin güzel olmasına-gitmesine de yormak istiyorum. Yıllardan beri olduğu gibi bu sene de üniversiteli öğrencilerin eşcinsellikle ilgili ödev ve tezlerine konu olmaya devam ediyoruz ve bunun dışında bireysel olarak buluşup sorunlarımızı da paylaşarak hafifletmeye çalışıyoruz. Aslında yaptığımız faydacılık, cinsel yönelim farkettirmiyor. Hayat karşımıza neyi sunuyorsa, onunla ilgili olanı halletmeye çalışıyor; eşcinsel sayfasında da, konuya-eşcinselliğe dair gerçekleşenleri dile getiriyoruz.

Bu haftaki konuklarımızdan biri, daha önce de sorunlarını dile getirdiğimiz İranlı mülteci eşcinsel arkadaşımızdı. 52 yaşındaki bu arkadşımızın protezli bacağı ve sağlıklı protez sağlanmamasından dolayı defalarca geçirdiği ameliyatsal sorunlarına, bir yenisi daha eklendi. Bu arkadaşımızın son dönemlerde yaşadığı katlanılamaz sancılarının safra kesesinde taş olmasından kaynaklandığı tesbit edildi ve önümüzdeki günlerde safra kesesinin alınması için ameliyat olacak.

Eşcinsel arkadaşımız hastanede genel sağlık sorunlarını halletmeye çalışırken BM'den telefon gelmiş. Kendisinin transseksüel olup olmadığını sormuşlar... Meme taktırmak istiyor muymuş, kadın elbisesi giyiyor muymuş... Arkadaşımızın hayır cevaplarına, çocukluğundan beri hiç böyle kadın olmak gibi duyguların, isteklerin olmadı mı diye tekrar sormuşlar. O da İran'da yaşarken bilinçsiz dönemimde kendimi kadın hisetmek gibi duygularım oldu ama şimdilerde ne meme fantezim, ne de çamaşır fantezi var. Kendimi olduğu gibi ifade etmekten çok memnunum. Ama sokakta erkek biyolojime uygun olarak erkek gibi ifade etsem de, yatakta bir kadın gibiyim ama bunu gündelik hayatta devam ettirmeye hiç ihtiyaç duymuyorum demiş. BM görevlisi de, transseksüel olan mültecilerin gitmek istedikleri 3. ülkelere yerleştirilmeerine öncelik tanıyan ülkeler var da, o yüzden sordum bunları demiş. Arkadaşımız şaşırmış. 4 yıldır Türkiye'de sağlık problemleri ve ekonomik imkansızlıklarla boğuşurken, önceliğin meme ve kadın çamaşırı kullanmak isteyenlere verilmesine hem şaşırmış, hem de üzülmüş. Bakalım zaman ne gösterecek; Birleşmiş Milletler konuyla ilgili algısını güncelleyebilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder