25 Mayıs 2019 Cumartesi

Açıköğretim'i kadınlar ve eşcinseller mi tercih ediyor?


Hayat bir açıköğretim zaten, devletin açıköğretimi sadece milyonlarca kişiden para kırpmak.

İnsanın hak etmediği bir şeyi haksızlık olarak gördüğüm için, hayata-insanlığa sağladığım katkı ve faydacılıktan manevi haz dışında beklenti içersine girmeyi insanlık dışı buluyorum. O yüzden hayatım boyunca asgari ücretli işim dışında hiçbir kazancım olmadı, emekli olduktan sonra da yıllardan beri ve hayatım boyunca yaptığım gibi elimin ve beynimin emeğinden asla kazanç elde etmeyeceğim, yaptığım faydacılıktan da evresel bir dönüşüm bile, bana haram olsun!

Aslında ne başarılarımıza çok sevinmeliyiz, ne de başarısızlıklarımıza çok üzülmeli... Çünkü hepsi kişinin çalışmasının, tembelliğinin veya kapasitesinin bir neticesi. Denemeliyiz ve olacağı kadar oluyor zaten...

Önceliklerim hayat-meyat meselesi değilse, başkalarının önceliklerine afra-tafra yapma, kalp kırma Halil! Ama bu konuda hala hayattan dersini alamadın gitti. Çocuk gibi davranmaya devam ediyorsun bu konuda. Biliyoruz kötü niyetin yok ve saçmalıklara tahammül edemiyorsun ama aynı saçmalığın alasını sen yapmıyor musun? İyilik yapıp, bacağını kırmayalım.

Dün iyi bir polisle karşılaştım. İnsan pozitif bir polisle karşılaşınca, nasıl güvende hissediyor kendini biliyor musunuz; insanın içine alası geliyor böyle bir pozitif enerjiyi! Aslında suistimal edilmedikten sonra, pozitiflik her zaman çok iyi geliyor hayata!

Bugün de sınav görevlisi o kadar iyi geldi ki bana... Yani ilk defa böyle, bir şey % 100 ters gitse bile, hayır ters gitmeyecek, diyen bir kişilikti işte... Yukarıda bahsettiğim saçmalığımı teselli etti işte bu pozitif görevli. Saçmalığın ne olduğunu söylemeyeceğim, protipleştirmeye gerek yok.

Öğleden sonraki sınavda, sabahkine bakmadım çünkü telaşadan, 26 kişiden 8'i türbanlı, 11'i açık kadın, 2'si net eşcinsel olan 7'si erkekti. Türbanlılar hiç konuşmuyorlar, genelde de içine kapanık olurlar kapalı oldukları gibi. Kadınlar haksızlıklarını dile getirebiliyorlar kendilerine cesaret verecek bir ilk adım atılırsa. Mesela bugün ben şikayetimi dile getirince bir kadın ve bir eşinsel de konuşmaya başladı. Genellikle düşünülenin aksıne eşcinseller daha bir haksızlıklara karşı tepki gösteriyorlar car car! Mesela eşcinselin kulağından küpesini çıkarmasını istemiş giriştki polis daha önceki sınavlardan birinde..!

Açııköğretim'de dikkatimi çeken istatistiklerden biri de, öğrencileirn genellikle kadın ve eşcinsel olmasıydı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder