22 Ekim 2018 Pazartesi

Tarhana çorbası huzuru!


Bugün günlerden badmintondu. Sporumu yaptım, badmintoncu arkadaşlarla çay içerek bu rehabilitesyonu bir de çay keyfiyle taçlandırdık. Sonrasında biraz dinlenme, kedilerimle haşır-neşir olma, fatur ödemeleri falan derken... Akşam yemeğinde tarhana çorbası ileç gibi geldi; üstelik sarmısaksız olmasına rağmen bile(Bu arada yeğenime teşekkürler; çünkü tarhanayı o kardı- imal etti, bana da verdi). Neden; çünküm pozitif enerji doluyum, kalbimde-içimde-beynimde kin ve nefret yok, vicdanım her anlamda rahat, dolayısıyla huzurluyum. Böyle olunca insana her şey güzel geliyor, hayatın tadına varıyor. Bu arada bu haftaki resim sergimi gezmişim, günlük selfie'lerimi çekip paylaşmışım... Akşamına da günlük okumalarımı yapıp, bloglarımı güncelleyeceğim, müziklerimi indirip dinleyeceğim...

Bakınız, ben genetiksel-yapısal olarak ve hayatın bana kattıklarıyla, içinde düşmanına karşı bile kin, nefret, öfke barındırmayan birisiyim. Benim düşmanım falan olamaz; çünkü insanların bana öfkesi, kendilerine olan nefretleriyle alakalı olabilir en fazla, bunun acısını tanıdıkları birisi olarak çekemeyip acısını benden çıkarmakla falan; nasıl olsa Halil ona karşı yapılan çirkefliklere çirkefçe cevap vermez değil mi?... Bir kişi çıkıp da Halil bana şu kötüşüğü yaptı desin!

Konu nerden mi çıktı; Negatif enerjiden uzak durmak için o kadar çaba sarfetmeme rağmen gelip beni bulmasından. Arkadaşlar, sizin entrikalarınıza ve de egolarınıza benden malzeme çıkmaz; boşuna kendinizi yormayın. Çabaladıkça daha kendinizin ne olduğunu sergiliyorsunuz. Olaylarınızla beni ilişkilendirirken, kendinizi bir sorgulayın; Halil mi bize bir şey yapmış, yoksa bizde mi bir yamukluk var? diye. Çünkü ben düşmanıma bile iyilik yapmanın bana iyilik olarak döneceğini bildiğim için(ki düşmanım da yok, olamaz da zaten..!), benim yıkıcılıkla alakam olamaz. Çünkü insan ne yaparsa kendine yapar; iyilik yaparsa iyilik, kötülük yaparsa kötülük bulur. Ben bu bilinçte biri olduğum için, insanların üzerimden kendilerini aklamaya çalışmaları çok manasız.

Son olarak da şunu söyleyebilirim... Biraz samimi olun, biraz dürüst olun, biraz temiz kalın da bakacak yüzünüz olsun! Size ters geliyorsam, uzak durun benden; bu kadar basith! Ben bir güç değilim ki; bensiz bir hayatınız çok mümkün; çünkü kediler seviyesinde yaşayan sıradan ve sıradışı bir insanım..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder