23 Ekim 2018 Salı

EYT sadece bir emeklilik hakkı mücadelesi değil, genel anlamda bir hak ve hukuk mücadelesidir!

EYT hareketi aylık 1500 lira davası değil; genel anlamda bir hak ve hukuk mücadelesi platformuna dönüşmeli bence!


BUNDAN SONRA BANA DÜNYALARI VAAT ETSELER DE, ASLA HİÇBİR PARTİYE OY VERMEYECEĞİM; ÇÜNKÜ BENİ TEMSİ ETME POTANSİYELİ YOK HİÇBİRİNDE.

Emeklilik benim en doğal hakkım; oy gibi rüşvet babında elde edebileceğim bir şey değil. Bu ülkede siyasete asla ve asla güvenmediğim için, bundan sonra ölünceye kadar da hiçbir partiye oy veremem. Böyle bir şey yaparsam bu benim kişiliğime, dürüstlük anlayışıma, kendime hakaret olur. Emeklilik hakkımın zaten çoğunu yediler(TEKRARDAN HARAM, ZEHİR ZIKKIM OLSUN!), şurada kalmış 2 yılım. Canı cehenneme benim hakkım üzerinden prim yapanların bile. Eğer oy kaygısı olmasa, diğer partilerin de umrunda olmaz insan hakkı. Siyaset-politika toplumsal fayda için yapılır; bizimkilerinki gibi kendi ideolojilerini dayatmak ve çıkarlar için değil. Ülkemi, Türklüğümü ölesiye seviyorum ama bu ülkenin idare biçiminin insanlıkla alakası yok. Uzaktan klişe bir TV dizisi gibi seyretme ihtiyacı bile hissettmiyorum bu ülkede yaşanılanları. Çünkü hayat enerjimi 3 kuruşluk hakkım için bile heba etmeye değmez. Elimden geldiğince kendimi idare etmeye çalışıyorum ama huzurumu bozmaya hiç niyetim yok; gerçekten değmez şu kısacık hayatta! Kendi düşen ağlamaz derler ya; insanlar hak ettikleri yaşamı yaşıyorlar kendi seçimlerinin cezası olarak. Herkes asıl kendi derdine yansın. Örneğin 1 kilo salçayı 15 liraya yiyerek tek zorlanan ben değilim, seçimlerini yanlış yapanlar da. Arkalarına şu an esen rüzgarı alanlar da etkileniyor o ekonomik fırtınadan. İleride onların işi daha zor. Bunu düşünemiyorlarsa, yapacak bir şey yok! Bakınız bizim insanımız, kendini kurtardıktan sonra "bana ne" zihniyetinde duyarsız bir yapıya sahip; hatta kendini kurtaranlar, ezilenler üzerinden egosunu bile tatmin edecek düzeyde zavallı. Siyaset de bu zihniyetin iktidar şekli işte. Gücü ele geçirince zalimleşiyorlar. Tabanımız düzelmedikçe; eğitim seviyesi yükselip bilinçlenmedikçe, geneldeki bir pürüzün bireysel olarak da öyle veya böyle, o zaman veya bu zaman herkese yansıyacağını düşünmedikçe, kısaca bencillikten kurtulup insani gelişimini tamamlamadığı sürece; bugün eneklilerin canı yanar, yarın başka kesimin canı yanar ve ateş düştüğü yeri yakar, o yangından da diğerlerinin-kendini kurtaranların vicdanı zerre rahatsız olmaz. Biz de şu anda kendimizi kurtarma derdindeyiz; çünkü şu anki cahil zihniyeti değiştirmenin mümkünatı yok kısa vadede, UZUN VADEDE BİLE; çünkü geriye giden bir anlayışımız mevcut hali hazırda.
Ben isterdim ki, EYT hareketi, sadece emeklilik hakkımızı elde etme mücadelesi değil de; ayrımcı, tarafçı, gücü elinde bulundurduğu için bencil ve çıkarcı davranan iktidar veya siyasi dünyaya karşı bir "duruş" olsun, tarihe bir iz bıraksın ve gelecek kuşaklara da örnek olacak bir platforma dönüşsün. Belki umutsuzluktan, belki umarsızlıktan bütün EYT'liler üzerimize düşeni yapmadığımız için savsaklanmış olabilir bu mücadele ama bence sesimizin daha çok duyulmaya başlandığı şu süreçte, EYT mücadelesini daha güçlü ve kalıcı hale getirebiliriz. Bana göre aylık 1500 lira davası olarak görülmek yerine, genel anlamda haksızlıklara karşı hak ve hukuk duruşu olmalı EYT mücadelesi. Zaten yenmiş yeneceği kadar emeklilik hakkımız...
VAAT VERENLERİN BİLE SAMİMİ OLMADIĞI TEK TEK ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI; KANDIRILIYORUZ RESMEN! YAA SİZ BİZİ GERİ ZEKALI MI SANIYORSUNUZ? SANKİ NABIZ YOKLUYORLAR HAKLARINI NASIL NE KADAR AZ VEREBİLİRİZ DİYE.
Konuyla ilgili çatlak sesler de yükselmeye başladı. Meral Akşener, "Yeni sisteme göre emekli oluncaya kadar emeklilik maaşının yarısını verelim, emekli olunca da tamamını..." demiş. Peki, geriye dönük olarak da gasp edilen hakların yarısı ödenecek mi?
Birisi de enekliliği yaşa takılanları bir yıl erkene alalım, yeni sisteme göre emekliliğine 1 yıl kalanları emekli edelim demiş. Sen 19 sene insanların emeklilik hakkını gasp et, sonra da 1 yılı sanki kendi cebinden ikramiye veriyormuş gibi yap! Utandım resmen bu tekliften ve canım resmen daha çok yandı gasp edilen yıllarımı düşününce. Demek bunlar için biz bir insan değiliz; yöneticilerin kukla gibi davrandığı askerleriyiz; yani bizi öyle görüyrolar demek ki. Eğer konu sadece emeklliğine 1 yıl kalanlar olsaydı, herkes robot gibi susar, emeklilik sırasının gelmesini beklerdi. Biz burada bir hukuk dışı uygulamadan bahsediyoruz, sadece bireysel anlamda bir emeklilikten değil. Ve gerçekten bu mücadele artık geriye dönüş olarak da başlatılmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder