24 Ekim 2018 Çarşamba

AKP - MHP ittifakını EYT mi bitirdi? Bravo EYT'lilere! Daha duur..!

Bahçeli: "Umutlarla oynamaya lüzum yok!"

TOPLUMSAL BİLİNÇSİZLİKTEN CESARET ALAN ALGI OPERASYONU, HAKKANİYET KARŞISINDA HAVADA KALDI!
Cumhurbaşkanı önce "EYT diye ifade edilen ülkemizin kaldıramayacağı bir yükün fotoğrafı, 38 yaşında emekli mi olur, 6.3 milyon kişi ve 750 milyar yük..." falan diyerek gerçekçi olmayan rakamlarla açıklamada bulunurken, şimdi de bu konuda kararı meclisimiz verecektir demesi algı operasyonundan başka bir şey değildir.
EYT'liler vazgeçmeyince, muhalafet de oy karşılığında da olsa biraz duyarlı olunca, iktidarın kendi kafasına göre karar veremeyeceğinin bir göstergesi oldu EYT hareketi. O açıdan meclisin çoğulculuğu her zaman önemlidir. Şu anda farklı kesimleri temsilen çok parti olmasaydı mecliste, EYT meselesini kimse tınlamazdı. Çünkü toplumda komşusu açken uyuyabiliyorsa insanlar, EYT gibi kesimlerin sorunları en fazla kendileRİni ilgilendirir bir durumda kalıyor. Bilinçli ve duyarlı bir toplum olsa, sadece kendini düşünmez, başka mağduriyetlere karşı da tepki gösterebilir. Ama nasıl bir durum mevcut; adam 43 yaşında emekli olduğu halde, 50 yaşında emekli olma hakkına erken diyor. Bu bencilllikten başka bi rşey değildir. O zaman sen de 65 yaşıa kadar maaş alma, ve şimdiye kadar aldıklarını da iade et. Biz EYT'liler yeni yasa çıktıktan sonra emekli olmadık ki; emekliliğimize yakın emeklililk yaşı yükseltildi. İnsanlarımız bunun bilie bilincinde değil veya bencil oldukları için umarsız. Hükümet nerden cesaret alıyor da algı operasyonu yapıyor diye düşünmek gerek önce. EYT sayfalarına baktım da, yaş engeli mağduru oldukları halde emeklilik hakkının iade edilmesine karşı çıkan partiye oy verecek insanlar var bu ülkede. O yüzden şu anda yaşanan haksızlıklar ve mağduriyetler kaçınılmaz şeyler.

EYT konusu toplumsal blinçsizlikten kaynaklanan sorunların sadece bir uzantısı. Emekli olmak da çözüm mü sanki? 1500 lira aç kalmamak gibi bir rakam. Ancak kira derdin yoksa, tek başına falan yaşıyorsan, ne bileyim işte kedilerinin falan bir aylık mama parası(hayvan duyarlılığın varsa tabii!). Cumhurbaşkanı bir de EYT'liler için "çift dikiş" tabirinin kullanmış. Yani hem emekli olup devletin sırtına binecekler, hem de çalışmaya devam edecekler demiş. Sen, emekli olma koşullarını Avrupa'ya, emekli maaşlarını Afrika'ya göre ayarlarsan, çiftdikiş tabiri az gelir biz de "zenci" bile oluruz elbet! Gerçekten bir de 50 yaşında iş bulabilmek veya kendi işini yaratabilmek mümkün mü, hatta o yaştan sonra insan fiziği buna ne kadar müsait(çünkü bizim Batı'daki gibi haftada 35-40 saatlik bir çalışma standardımız yok, çalışma koşullarımız onlarınki gibi insan sağlığını düşünücek şekilde değil; günde 10-12 saatten hesaplayın işte çalışma süresini ve de fiziksel ve psikolojik ağırlığını da gözönünde bulundurun çalışma sistemimizin); bir de ordan bakmak gerek olaya. Batı'da emeklilik yaşı yüksek ama yaşam koşulları bizimkiyle kıyaslanamayacak kadar iyi. Çalışırken aldıkları maaşla adamlar dünya turuna çıkabliyorlar. Biz daha il dışına çıkabilmiş değiliz. Bizim tatilimiz bayramlarda ana-baba ocağı köylerimiz en fazla! Çünkü karnımızı doyurmaktan başımızı kaldırmaıyoruz ki! ASLINDA VATANDAŞA YAPILAN MUAMELE BENİ UTANDIRIYOR; BİZ ROBOT DEĞİLİZ Kİ! AMA HAK EDİYOR MUYUZ; EVET; ÇÜNKÜ YAPILAN HAKSIZLIĞIA, ADALETSİZLİĞE TEPKİ GÖSTERMİYORUZ; SADECE GÜNÜ VEYA KENDİMİZİ KURTARMAYA BAKIYORUZ. BİZDEN 19 ALINIP 1 VERİLMESİNİ KANIKSAMIŞIZ VE VERİLEN 1'E ŞÜKREDEREK ŞÜKÜR TOPLUMU HALİNE GELMİŞİZ...

Bu arada EYT'lilerin umutlanmasına vesile olan bir gelişme de EYT konusunda söz veren, sonra yan çizen MHP'nin hükümetle olan ittifakını bitirdiğini, "seçimlerde ittifak oluşturmalarının söz konusu bile olmadığını" söylemesi, "umutlarla oynamaya lüzum yok!" demesi oldu.

Yazımın altına EYT grup sayfasından bir kaç da slogan tepki paylaşayım deidm...

2019 da 12 milyon Emekliye 185,1 Milyar ödenecek deniyor.
6,3 milyon EYT li için 750 milyar TL lazım deniyor anlamadım ?

REIS EMEKLILIK YAŞI BELIRLERKEN AVRUPAYI.EMEKLI MAAŞI BELİRLERKEN AFRIKAYI ÖRNEK ALIYOR

Günaydın arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı maaşı 2019 yılında %26 arttırılarak aylık 59.000 tl den 74.500 TL Ye çıkarılmış hayırlı uğurlu olsun iyi harcamalar sayın başkanım
2017 yılında Saray'ın günlük masrafı 1.8 milyon TL miş
.
Ekonomik kurtuluş savaşında niye cepheye sadece EYT liler sürülüyor??

ERKEN EMEKLİLİK DİYE BİR DERDİMİZ YOK.......1999 ÖNCESİ BİZE NE SÖZ VERİLDİ İSE ONU İSTİYORUZ
ERKEN DEĞİL ERTELENEN EMEKLİLİK HAKKIMIZI İSTİYORUZ

83 yaşındaki Mehmet amca pazarda ekmek parası kazanmak için uğraşırken, 18 yaşındaki Suriyeliler maaş alıyor.!


Çift dikiş ayıp bir şey değil ki çok görülsün; insanları açlık sınırında bırakıp mezar taşının dikilmesine ramak kalıncaya kadar çalıştıranlar utansın!

EYT beee!


Bize bunu da yaptırısınız bak; sonra zararlı çıkan siz olursunuz! % 10 barajı garanti! İade edin şu emeklilik hakkımzıı artık!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder