17 Ağustos 2018 Cuma

Amerika bir rahip yüzünden neden Türkiye ile papaz oldu?

Amerika'nın prangalarından kurtulma zamanı geldi de geçiyor bile!
Fügen Gülertekin olayını unutmadık, unutmayacağız!
Hiç de temiz değilsin Batı Dünyası!
PKK bir terör örgütüdür ve Amerika'nın, Batı'nın maşasıdır!


Bundan 20 yılı aşkın bir süre önce gazeteleri meşgul eden bir olay vardı daha sonra yaşadığı süreç gazeteci Haluk Şahin tarafından "Elektronik Prangalı Kadın başlığı altında kitaplaştırılan. Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversite'si mezunu, Amerika'da çocuk bakıcılığı yapan Fügen Gülertekin bakıcılığını üstlendiği çocuklardan birnin hayatını kurtardığı halde, müdahale izni olmadan müdahale ettiği gerekçesiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırldı ve cezasını çektikten sonra 5 kuruşsuz sınır dışı edildi. Fügen Gülertekin suçsuzdu ama Amerikan demokrasisinin kirli oyunlarına alet edildi; sağlık sisteminden siyasi sisteme kadar çıkarlar için bir kurban gibi kullanıldı.

Amerikalı bir rahip terör örgütlerine yardım etmekten tutuklandı ve Amerika, Türkiye ile bu yüzden papaz oldu. neden; çünkü Amerika'ya göre başka ülkelerdeki silahlı gruplar terör örgütü değil, o ülkelerin içişleirni çıkarları doğrultusunda karıştırabilmek için bir maşa. Çok ikiyüzlü Amerika bu konuda diğer Batı ülkeleri gibi. Mesela nasıl unuturuz Müslüman diye binlerce kişinin  katledildiği Bosna Hersek katliamını. Bütün Batı'nın göbeğinde olmasına rağmen seyrettikleri yetmezmiş gibi, Hollanda bu katliama yardımcı olmuş.

Tamam... Türkiye geri bir ülke, demokratik değil; bunu ben de biliyorum ve hiç memnun değilim ama gelişmiş demokrasi olarak tabir ettiğimiz ülkeler de çok kirliler demokrasi konusunda. Hatta güçlerini kötü amaçlı kullandıkları için gelişmemiş ülkelerden daha suçlular demokrasi konusunda. Barışa katkı sağlayacak her türlü uluslararası işbirliğini destekliyorum ama ikiyüzlülüğü ve samimiyetsizliği asla. Amerika ve Batı hiç samimi ve dürüst değil bu konuda. Zorda kalsam bile asla Batı'yı düşünmem; beni anlayacak mı onlar gerçekten, yoksa ben onlar için bir mal mı olacağım sadece; ikincisi taabiki de.

Özgürlük insanın kafasının içindedir ve bunu hayata geçirmek için özgür coğarfyalara kaçmak yerine bulunduğun ortamı özgürleştirmek için mücadele etmelidir. Bir insanın amacı özgür yaşamaktan önce, bulunduğu kültürü özgürleştirmek olmalıdır. Bireysel özgürlük kısa vadelidir, günü kurtarır ama toplumsal özgürlük hem sana garanti bir özgürlük olarak döner, hem de gelecek kuşaklara özgrülük mirası kalır.

https://www.lightmillennium.org/Summer/FG_roportaj.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder