25 Temmuz 2018 Çarşamba

Veganlar hiç samimi değil; prim yapmak için veganlık yapıyorlar!


Veganlığı anlayamıyorum.
Tamam, vejeteryanlığı sonuna kadar destekliyorum; çünkü insnalar et yemeden de yaşayabilir veya yaşayamasa da akıl ve mantığı diğer canlılardan fazla ise, vicdanı da en üst seviyeden olmalı.
Ama süt ve yumurta yemek hayvanlara bir yük müdür, yoksa onlara bir kolaylık mıdır? Tavuklar onca yumurtayı ne yapacak? İneklerin sütü sağılmazsa, göğüsleri ağrır; çünkü yavruları tüketemez o kadar sütü ve büyüdükten sonra içmezler sütü. Bilmiyorum, belki de yeni doğuma kadar, sütleri sağılmazsa çekilebilir mi yavrusu emmeyince? Çünkü kedilerinki öyle oluyor. Anne yeniden hamile kalıncaya kadar emziriyor veya belli bir hayır deme süreci var, sonra yavrularını uzaklaştırıyor. Ama ineklerin durumunu tam olarak bilmiyorum gerçekten.
O zaman ne yapmalıyız? Var olan inekleri, koyunları, keçileri dağlara, tavuklşarı serbest mi bırakalım? Ne yapalım gerçekten? Bu saatten sonra türlerini devam ettirebilir mi evcil hayvanlar, kendi başlarının çaresine bakabilirler mi? Nasıl koşul oluşturabiliriz onlara?
Yani onlara bakalım gene de ama sütlerini ve yumurtalarını yemeyelim mi? Veganlık demek zaten süt ve yumurta demek vejeteryanlık dışında?
E o zaman vegan geçinenlerin ciyak ciyak bağırmalarının tek sebebi süt ve yumurta mı; geriye ne kalıyor?
Size bir şey söyleyeyim mi; Vegan geçinenler, veganlık üzerinden prim yapıyorlar. Mesela vegan mutfak falan açıyorlar. Sanki normal mutfaktan bir farkları var? Çünkü tüm yemeklerimiz süt ürünleri ve yumurtadan mı ibaret?
Siz veganlar süt ürünleri ve yumurta yemeyin ama biz de sizin bu numaranızı yemeyiz!
Hem ben, mesela ineklere bakıyorsam, inekler de sütlerini bana helal ederlerdi diye düşünüyorum. Şimdi Lilly kedi kızım, eğer inekler olmasa, onun sütü de bol olsa, Halil sen benim sütümü içemezsin der mi? Çünkü ben onu, hayatımdan ömür bağışlayacak kadar çok seviyorum.
Söylediklerim saçma gelebilir ama veganlar gerçekten hiç samimi değiller!
Veganlar gerçekten hayvanları çok sevdikleri için süt ürünleri ve yumurta yemiyorlarsa, kaç tanesi hayvan barınağında çalışıyor, kaç tanesinin süs olsun diye bir kedi veya köpeğinden daha fazla baktığı bir hayvan var? Eğer o kadar çok düşünüyorlarsa hayvanları, sokaktaki bütün hayvanları evlerine almaya çalışsınlar. Şahsen ben öyle yapıyorum vegan olmamama rağmen. Hayatımı hatta kedilere göre ayarlıyorum. Siz veganlar hayatınızı feda edebilir misiniz hayvanlara da veganlık yapıyorsunuz?
Ben yoğurt ve peynir yiyiyorum ama onun dışında bir veganın yediğinin 1/4'ü olarak yemek yiyiorumdur günlük olarak. Veganlar neyin hesabını kitabını yaptıkları için veganlık yapıyorlar acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder