22 Temmuz 2018 Pazar

İstenmeyen şey doğanın bir gerçeği olan eşcinsellik değil, dogmatik bir nefret olan homofobi olmalıdır!

Hiçbir anne-bana çocuğunun eşcinsel olmasını istemez, demek resmen homofobidir!


Mustafa Ceceli'ye destek veren bir köşe yazaeı, trübünlere oynayarak, "Hanginiz oğlunuzun eşcinsel bir evlilik içinde büyümesini, yetişmesini ister?!" demiş. % 100'e yakını homofobik olan bir toplumdan elbette cesaret bulup konuşacaktır bu dogmatik beyinler. Bu onları haklı çıkarır mı? HAYIR! Çünkü hayatın bazı gerçekleri vardır dogmatizmin karşılamasının söz konusu bile olmadığı, olamayacağı. adamlar doğal ve bilimsel dayanağı olmayan şeyler üzerinden nefret kusuyorlar işte; çünkü prim yapıyor homofobik bir toplumda. Hadi mahkeme velayeti ve nafaka konusunda Ceceli'yi haklı çıkardı diyelim. Bu Ceceli'yi haklı çıkartır mı; sadece adalet sistemimizin ne kadar olduğunu gösterir. Çünkü doğa, milyonlarca eşcinsel ve eşcinsel ebeveyn, eğitim seviyesi yüksek medeni ülke demokrasiler yanılıyor olamaz. Neredeyse her ailede bir eşcinsel var doğanın gerçeği olarak, yüzbinlerce, hatta milyonlarca heteroseksüel evlilik yapmış ecinsel ebeveyn var eşcinselliklerini de kaçınılmaz olarak gerçekleştiren ve çocuk yetiştiren; bunlar ahlaksız çocuk mu yetiştirmiş oluyorlar acaba? Çevremizde gördüğümüz bir çok başarılı ve de çevresine örnek olabiliecek kişilikte eşcinsel var; bunlara ahlaksız diyebilit miyiz, bunlara eşcinsel diye ayrımcılık yapmamız ne kadar doğru, ne kadar ahlaki, ne kadar vicdani, ne kadar insani, bne kadar adil acaba? Belki de çok sevdiğiniz ve saygı duyduğunuz ebeveynler bile eşcinsel; bunların eşcinsel olduğunu öğrenseniz ne yapacaksınzı acaba; çocuklarında defo mu arayacaksınız? İnsan olan insan, birazcık da aklı ve fikri varsa, elini vicdanına koyup olaylara sağduyulu yaklaşır. Sırf yandaşlık yapmak için, hayatın içindeki kendine benzemeyen renklere karşı önyargılı davranmaz. Ne geçiyor ki elinize homofobiyle? GERÇEKTEN NE GEÇİYOR kendi karakterinizi sergilemekten başka. Eşcinselliğe kötü demek eşcinselleri kötü yapmaz, ancak homofobiklerin seviyesini ve hayata bakış açılarını gösterir; bu da çok cahilce, çok yobazca, çok akıl dışı, çok insanlık dışı, çok hukuk dışı...

"Mustafa Ceceli ile kim evli olsa tercihlerini değiştirir kesin" diyen Başak Sayan da, gelen eleştiriler karşısında çark etmiş olmalı ki, olayın mağdurlarına destek çıkayım derken, bu sefer kaş yapayım derken göz çıkarmış adeta. Bir kere eşcinsellik tercih midir de değiştirilebilsin? İkincisi, "Elbette hiç bir anne bu durumu istemez. Ama eğer bebeği öyle dünyaya geldiyse kabullenmekten başka çaresi yoktur." derken de resmen homofobi yapmış eşcinselliği savunayım derken. Anneler niye istemesin ki çocuklarının eşcinsel olmasını? Eşcinselliğin istenmemesi, isstenmeyecek bir şey olduğunu mu gösterir? Hiçbir anne istemez derken, istenmeyecek bir şey olduğu anlamı çıkıyor ne yazık ki. Çocuğumun eşcinsel olmasını istememem ama eşcinsel olursa da kabul ederim demek bir homofobidir. Niye heteroseksüellik istenen bir şey olsun da eşcinsellik istenmeyen bir şey olsun? Ben eşcinselim diye niye istenmeyen olayım? Çünkü cinsel yönelimimin bana hiçbir zararı yok, homofobinin zararı var. Burada istenmemesi gerekn şey eşcinsellik değil homofobi olmalıdır. Birden çatlak sesler çıkacaktır hemen; işte homofobi yüzünden çocuğumun eşcinsel olmasını istemem falan diye. E o zaman çocuğumun eşcinsel olmasını istemem, diyeceğinize yanlış olan homofobiyle mücadele ediniz. Çünkü eşcinsellikle mücadele edilemez ki doğanın bir gerçeği olduğu için. Tamam bunu siz de biliyorsunuz ama ifadeleriniz çelişiyor ve homofobiye kaçıyor. Bir de Başak Sayan din üzerinden eşcnselliğin kötü olmadığını anlatmaya çalışmış; Lut Kavmi hikayesinde helak olmanın sebebi eşcinsellik değil, diye. Daha önce de söylediğim gibi, dogmatizmin ipleri heteroseksistlerin elinde olduğu sürece manevi değerler üzerinden doğruyu bulmaya çalışmak hiçbir sonuç vermez.

Ben çocuğumun eşcinsel olmasını isterdim, eşcinsel bir anne baba tarafından yetiştirilmek de. Çünkü bir eşcinsel olarak eşcinselliğimden hiç zarar görmedim; çünkü beni duygusal ve fziksel anlamda gerçekleştiren bir şey eşcinsellik. Ama homofobiden çok çektim. Keşke homofobik bir dünyada yaşayacağıma, eşcinsel bir dünyada yaşasaydım.

Kısaca yobazı da homofobik, homofobiye karşı çıkan da homofobik.

Fatma Girik'ten ders alın önce. Ne demiş; .Fatma Girik'ten Ceceli'ye: İster kadınla sevişir, ister erkekle. Sana ne?

Bütün insanların çoğunun bir gözü diğerinden farklı renkte olsaydı hangisine doğru, hangisine yanlış diyecektik? Eşcinsellik de heteroseksüellik gibi doğanın gerçeklerinden biri. Doğa yanlış yaratmış olabilir mi? Yaratsa bile, bunda yaratılanın ne suçu var? Var mı bir çaresi, var mı bir öneriniz cahilce dogmalarınızdan başka?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder