8 Temmuz 2018 Pazar

İdam gelsin diyoruz da, eşcinseller için de istenmeyeceğinin garantisi var mı?

İdam derseniz, bir gün o ipler kendi boynunuza dolanır unutmayın!
İdam isteyeceğinize demokratik bir toplum olun; bence daha insani!


Çocuk katillerine idam falan diyoruz da, yarın ahlakçılığın depreşöesiyle eşcinseller için de idam istenmeyeceğinin garantisi var mı?
Evet çocuk katillerine idam sitiyoruz ama yasaların caydırıcı olmamasından dolayı böyle bir şey istiyoruz.
Ama caydırıcılığı olmayan yasaların, idam ile daha caydırıcısız hale gelebileceğini düşünmüyor muyuz?
Şöyle ki...
Demokratik kurallar içersinde işlemiyorsa yasalar, boşluklar vardır. Peki idam, böyle boşlukları olan bir yasal uygulamada, işlenen suçların kaçta kaçına doğru anlamda-adaletli bir şekilde uygulanabilir?
Heteroseksist bir toplumda yaşıyoruz ve Doğu toplumlarında olduğu gibi, cinsiyetçi erkek egemen yapı bunu her kafasına estiğinde, her çıkarına ters düştüğünde uygularsa, işlevselliğini yitirmez mi idam kararı, amacından sapmaz mı?
Eğer caydırıcılık isteniyorsa, verirsiniz müebbet hapsi, af-maf uygulamazsınız; bu katillere ölümden daha ağır gelmez mi; dolayısıyla başkalarına da caydırıcı nitelikte daha iyi örnek olmaz mı?
O zaman idam istiyorum lafı işkembeden sallamaktan başka nedir?
Gerçekten ben de çocuk katillerinin yaşama haklarının kalmadığına inanıyorum. Benim çocuğum olsa ve başına böyle bir şey gelse, inanın yüreğimi hiçbir ceza soğutmaz ama...
İdam gerçekten, daha da muhafazakarlaşmak isteyenlerin, ellerini ovuşturarak bekledikleri, dünyanın en ilkel, en yobaz uygulamasıdır.
Mesela evlilik dışı ilişki mi yaşadın; asın bunu diyecekler ahlakı gerekçe göstererek!
İdam isteyen pop figürlerinin falan kaç tanesi nikahsız ilişki yaşamıyor ayol?! İnsan lafının kendini nereye sürükleyebileceğini düşünmeli!
Haaa, diyeceksiniz ki, Amerika'da da idam var; peki biz Amerika kadar idamı doğru kullanabilecek demokratik bir yapıya sahip miyiz; HAYIR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder