8 Temmuz 2018 Pazar

Homofobi nedir, neler ve kimler homofobik sayılır?


Homofobi nedir; eşcinsel karşıtlığıdır kısaca. Yok öyle eşinselliğe karşı çıkıp da, benim eşcinsel arkadaşlarım var falan demek. Bana ne senin eşcinsel arkadaşlarından? Eşcinselliğe karşı mısın, değil misin; ondan haber ver?
Peki nelerdir eşcinsel karşıtlığı çerçevesindeki homofobiklikler?
Adam diyor ki, ben eşcinsel rolü oynamam! Sebep?
Toplumumuza, örf ve adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize, ananelerimize, normlarımıza, kültürümüze, değerlerimize, tarihimize, dinimize, erkeklik yapımıza, aile değerlerimize, vesaire ters! Pardon başka kaldı mı saymadığım gerekçe olarak gösterilen bahane merci?
Ben de diyorum ki, şiddet, tecavüz, cinayet çok mu uygun Türkiye'ye?
UYGUN MU?
Valla bilmiyorum. Şimdi bir şey söylersem yanlış anlaşılır.
Yani TV'lerdeki dizilere ve de toplumsal yaşamımıza bakarsak, kararını siz verin artık!
Haa bi' de şu var... Şiddet gibi yanlış olan şeyler dizilerde, filmlerde kullanılabilir ama raiting yapmak için aksiyon niteliğinde değil, ancak şiddete dur demek için mesaj niteliğinde... Ama maşallah şiddet sahnelerini izlerken resmen egolarımız orgazm oluyor.
Eşcinseli oynayamam diyen ve kendini oyuncu sanan kişi katil rolünü oynayabileceğini söylüyor içindeki öfke duygularına falan istinaden. Tabii canım eşcinselliğe dair zerre duygu yoktur içinde.
Bu ifadeyi genelleştirirsek, yani bahsettiğim kişiyle falan alakası olmadan,
adamlar aktif olarak hemcinsiyle beraber olup bunu erkekliğe veriyor ve bunun adı eşcinsellik olmuyor.
Pardon eşcinselik ne; doğuştan aynı biyolojik cinsiyete mensup canlının birlikteliği değil mi? Bunun a'sı, p'si mi olur ayol? Değdiyse bile aynı biyolojik cinsiyetin teni birbirine, bu eşcinsellikten başka bir şey olamaz. Olayı sadece sindirim sisteminin çıkıntısıan indirgemek homofobidir!
Bir de bu nasıl bi' oyunculuktur yaa?
Artık yapılan hangi konu raiting yapıp para kazandırıyorsa, oyunculuk bunun adı oluyor.
Oysa sanat kanayan yaraya parmak basmak değil midir?
Eğer bizim dizi ve film dünyasına bakarsak, hep romantik aşıklarız, hep şiddetvari psikopatlarız, hep komiğiz, hep tarihi semalarda dolaşıyoruz..!
Ama bir türlü halledemeyiz gene de sorunları. Çünkü aşka bakış açımız cinsiyetçi, şiddetten kurtulmak yerine onunla varoluyoruz, asıyoruz-kesiyoruz gururlanarak, besleniyoruz tarihimizdeki yalan yanlış şeylerle...
Eşcinsellik konusunda değinilmediğine göre, ülkemizde ne homofobi var, ne de eşcinsellik var sanırım.
Sanırsam eşcinsellik hayata dair bir şey değil ki, oyuncular oynamaya bile cesaret edemiyorlar; her şeyi yansıtabilme yetenekleri var ama eşcinseli yansıtabilme yetenekleri yok!MUŞ...
Ebru Güdeş ne demişti bir dönem Popstar jüriliği yaparken; kırık birini yarışmaya seçerek kötü örnek olmasına mı sebep olayım? Ve arkasından ilave etmişti homofobik damgası yememek için, gerçi onun öyle kaygısı da yoktur ayrı mesele de, benim de kırık arkadaşlarım var! Arkadaşları var ama eşcinsellik toplumumuzdan uzak olsun. Ne arkadaşlık be; gözlerim yaşardı! Varsan baksan arkadaşım dediği, kuaförü veya terzisidir!
Bazı eşcinsel arkadaşlar da içselleştirilmiş homofobisine dışarıdaki homofobiyi gösteririler. İşte, şiddete maruz kalırım açık eşcinsel olursam, ailem öldürür beni, işten atılırım, çevremden dışlanırım, dalga geçilirim...
Onlara göre bu kaçışlar homofobi değildir, birer gerekçedir homofobiye maruz kalmamak için.
Peki kim kurtaracak seni homofobiden eğer sen savunmazsan kendini?
Aktivistler geri zekalı mı öyleyse senin yükünü çekecek veya sana güzel bir ortam hazırlayacak kadar?
Bir de eşcinsel ilişki yaşayıp dışarıdan anlaşılmasın diye, dışarıda eşcinsellerle görünmekten rahatsız olan eşcinseller vardır.
Tabi onlara göre de bunun adı homofobi değil; sadece kendi güvenliğidir. Açık eşcinselin güvenliğini kim sağlayacak; bu senin umrunda mı? O an tatmin oldun ya; bir dahaki tatmin saatin kelinceye kadar tanrıkerim!
Adam pasif ilişki yaşıyor, tatmin olduktan sonra pişman olup, bir daha gelirsem kabul etme beni, diyor. Bu homofobi değil de nedir?
Bizim toplumumuzda sorsan ne eşcinsellik var, ne de homofobi. Yaşanan hemcins ilişkiler ne oluyor, öldürülen eşcinseller kim oluyor MUAMMA!
Aslında homofobi listesini o kadar uzatabiliriz ki...
Günah diyenler homofobiktir; çünkü nice günah sayılabilecek şeyler görmezlikten gelinir veya affedilir ama eşcinsellik batar da batar. Adam çalar-çırpar, tecavüz eder-öldürür, yalan söyler-ihanet eder vesaire ama hepsi affedilir, unututlur ama eşcinsellik affedilemeyecek günahların en büyüğüdür. BUNUN ADI RESMEN HOMOFOBİDİR.
Eşcinsellik hastalık diyor bazı delizekalılar. Çünkü daha hastalığın bile tanımını yapamıyorlar ki. Hasta diyorlarsa, hastadır onlara göre; doktor teşhisine ne gerek var! Oysa o kişinin eşcinselliği ortaya çıkmadan önce hasta demiyordunuz. Hem siz daha mı akıllı davranıyorsunuz eşcinsellerden de, eşcisellere hasta diyorsunuz? Kullandığınız bilgisayarın babası bir eşcinsel. Siz hiç bilgisayar icat ettiniz mi?
Eşcinsellik ahlaksızlıkmış! Öyleyse heteroseksüellik de ahlaksızlık. Çünkü eşcinsellikteki cinsellik rahatsız ediyorsa, cinsellik heteroseksüeller arasında da yaşanıyor. Bunun hangi şekilde ve kimler arasında olduğu mu ölçüt sayılıyor? Çok aptalca. tabii dayanakları Lut Kavmi mitolojisi. Lut Kavmi olmasaydı, merak etmeyin Put mitolojisi yaratırlardı!
Hele sapıklık noktasına hiç girmeyelim. Daha önceki bir yazımda bahsettiğim gibi bütün sapıklık sayılabilecek davranışlar heteroseksüellerde görülüyor, eşcinsellerde değil. Yani eşcinselliğe sapıklık falan demek, homofobinin alası.
İnsan neslinin tükenmesine sebep olurmuş, kötü örnek olup herkesi eşcinselliğe özendirirmiş, bulaşıcı hastalıkların kaynağıymış...
Bunlar hepsi birer homofobik hikaye. 1. Eşcinseller eşcinsellerden doğmuyor, heteroseksüel ilişkiden doğuyor. Eğer insan veya canlı nesli eşcinsellik yüzünden tükenecek olsaydı, canlı tarihinden beri varolan eşcinsellik, canlı neslini tüketmez miydi? 2. Eğer eşcinsellik örnek alınarak çoğalıyorsa, heteroseksist bir dünyada yaşıyorsak, öncelikle heteroseksüelleri örnek almaz mıydık? Bula bula itilmiş-kakılmışları mı örnek alacağız? 3. Yani bulaşıcı hastalıklar geliyor, bu eşcinsel diye onu buluyor, onlar da heteroseksüellere bulaşıcı hastalık enjekte ediyor öyle mi? Gerçekten siz delizekalı mısınız bulaşıcı hastalıkların cinsel yönelimle alakalı olduğunu falan düşünerek? Sanki heteroseksüeller çok daha bilinçli bulaşıcı hastalıklar konusunda da, onlar daha fazla önlem alıyormuş gibi. Ben zannetmiyorum ki, heteroseksüellerin daha stabil bir ilişkisi var. Kızılay verilerine bakarsanız, AIDS'li sayısının ancak 5'te 1'ini eşcinseller oluşturuyor.
Sonra eşcinsellerin okuldan, işten, askeriyeden, aileden, vesiare yerlerden uzaklaştırılmalarının hiçbir gerekçesi mantıklı olamaz. Bu da homofobinin alasıdır. Çünkü eşcinsellik bir cinsel yönelimdir ve eşcinseller de heteroseksüller kadar sağlıklı bireylerdir; heteroseksüller kadar bedenleri ve kafaları çalışan.
Daha fazla uzatmma gerek yok sanırım... Her yer homofobi kaynyor anlayacağınız.
Son bir not; eşcinsellik olumsuz olarak gösterilen hiçbir şey değildir, sadece cinsel yönelimdir ve bireyin kendini gerçekleştirmesini sağladığı için sağlıklı bir durumdur ama homofobi bir rahatsızlıktır barışılarak düzelen. Zaten çevremize bakarsak eşcnsellik değil, homofobi zarar veriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder