11 Temmuz 2018 Çarşamba

Alın size kadınlık ve erkeklik, alın size özgürlük!

Silikon memelerin onuru!
Not: Silikon burada tıoplumsal cinisyet anlamında kullanılmıştır. Gerçi silikonun amacı da o değil mi?


Alttaki yazıyı yazdıktan sonra Bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'nun İstanbul'da yapılmaya çalışılan ama yaptırılmayan, polisler tarafından engellenen Onur Yürüyüşü'nde tutuklanan kadın bir aktivist ile ilgili bir röportajı okudum.

Röportajfa en çok ilgimi çeken, türbanlı kadın bir polisin, aktivist kızın üzeri açılınca ve kız örtülmesini isteyince, bacaklarını ve kollarını kasdederek "Kapatsak ne olacak, zaten her yerin açık" demesi ve aktivist kızın "Ya siz nasıl kadınsınız? Orada bir kadını dövdünüz, farkında mısın" demesine "Senden daha kadınız" demesi.

Zaten bütün mesele erkeklik-kadınlık değil mi? Onur yürüyüşünün yaptırılmamasının sebebi de bu değil mi.?, ERKEKLİK ve KADINLIK-HETEROSEKSİST CİNSİYETÇİ ERKEKLİK ve KADINLIK!

Türkiye'de LGBTİ'ler neyin onurunun derdinde; queer olmanın mı, yoksa toplumsal erkeklik ve kadınlığın mı? Transseksüellerin derdi ne; BEN KADINIM VE BEN ERKEĞİM! değil mi?

Al sana-size kadınlık ve erkeklik! Bunun için mi o cendereye girmek istiyorsunuz? Hayır, siz Batı'daki gibi eşitlikçi ve özgürlükçü bir kadınlık ve erkeklik derdinde değilsiniz; çünkü heteroseksist bir toplumda feminist kadın ve erkek olarak varolunamayacağı için, Türkiye'deki trans erkek ve kadınların da böyle bir derdi yok. Tek dertleri heteroseksist erkeklik ve kadınlığa nasıl yamanabiliriz. Bkz.

Türkiye'deki kadınlık ve erkeklik şekilleri!' TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİNE UYGUN ERKEKLİK VE KADINLIK, yani HETEROSEKSİST ERKEKLİK VE KADINLIKTIR; BUNU KAFANIZA SOKUN!

Türkiye'de şöyle bir kadınlık var; sinek kadar kocam olsun başımda bulunsun veya iki tokat atıp oturtsun! Erkekliği tarif etmeme gerek kalmadı sanırım! Yalan mı?

Türban, kadına özgürlüktür diyen LGBTİ'lere de; alın size özgürlük! Kadın doktorun başı açığı bile transı muayene etmezken, türbanlı polisin kolu ve bacağı açık queer'e vicdan göstermeyeceğini öğrenmiş olduk böylece!

Not: Bu yazı yapılan heteroseksistçe haksızlıkları onalylamak değil, bilakis karşı çıkmak ama daha çok bilinçsiz eşcinselliğe bir özeleştiridir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder