8 Haziran 2018 Cuma

Oyum CHP'ye; çünkü eşcinselleri Atatürkçülükten başka hiçbir yol düze çıkarmaz!


Atatürkçülük nedir?
Eşitlik, özgürlük, demokrasi, insanlık, vicdan, duyarlılık, empati, hoşgörü, sevgi, barış, saygı, çevre, doğa, bilim, eğitim, sanat, kültür, spor, çağdaşlık, modernlik, medeniyet, Batı, hayvanseverlik, cinsiyetsizlik, vesaire demektir...

En ötekileştirilen eşcinselliğin kabul edilmediği demokratik bir dünya olamaz. O yüzden oyumuzu kimlere vereceğimiz çok önemli... Eşcinselliği kabul eden bir zihniyet, inanın her konuda çok anlayışlı olacak, çok doğru kararlar verecektir.

Eşcinselliği dışarıda bırakan zihniyetleri desteklemek akıl ve mantık dışıdır ve canımızı yakanları, bizi yok sayanları eşcinsel karşıtlığı konusunda haklı çıkarmaktır. Giyotine kendi ayaklarımzıla gitmeyelim!

Bu ülkede milyonlarca eşcinsel var ama bir  kamuoyu oluşturamıyorlar bilinçsizliklerinden dolayı. Bari eşcinselleri nefrete hedef gösterenlere oy vererek geleceklerini tamamen karartmasalar.

Eşcinseller bilinçlenmedikleri sürece kendileriyle barışamayacakları için, homofobiye karşı kendilerini politik anlamda temsil edecek ve savunaca bir palatform oluşturamazlar. Çünkü öyle bir dertleri yok. Çünkü kendileri görünürlüğün karşısındalar. Görünür olmayan ve hak talep etmeyen de gerçek olarak kabul edilmez. Kabul edilmeyene de insanca yaşama hakkı ihmal edilecektir elbette.

Eşcinsellere bakıyorum da, hiç cinsel yönelimleri doğrultusunda oy vermiyorlar. Başka anlamlarda destekliyorlar partileri. Yani bir eşcinsel, homofobik bir partiyi farklı çıkarları için destekleyebiliyor. Sonra da niye homofobi var diyorlar. Eşcinselliğine sahip çıkmazsan, eşcinselliğini tamamen hayatının dışında tutarsan cinselliğin dışında, elbette homofoi olur. Biz homofobiye yatak odasında maruz kalmıyoruz ki, hayatın içinde maruz kalıyıruz cinsel yönelimimiz yüzünden. Sana kimse yatak odanı savun demiyor, hayatın içindeki sevme biçimini savun diyor.

Kısaca Atatürkçü değerlere sahip çıkmadığımız sürece eşcinselliğimizi vardemeyiz, eşcinselliğimizi savunamayız, alacağımız yanlış kararlarla da homofobiye cesaret veririz. Ne kadar saçma bir şey değil mi bizim doğuştan getirdiğimiz yapısal bir özelliğmiz olan eşcinselliğimiz toplumlar tarafından lanetlendiği halde, kendimizi savunabilecek bir politika geliştirmememiz ve bize karşı olanları desteklememiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder