8 Mayıs 2018 Salı

Erkek eşcinselliğine karşıtlık cinsiyetçi bir nefret olmasaydı, lezbiyenlik fantezi sayılır mıydı?


Doğruyu yanlışı heteroseksizmin belirlediğini ne zaman anlayacağız acaba? Bu yüzden kendi gerçeklerimizden bile emin olamıyoruz. Heteroseksizm bizi suçlu hissettirecek dogmatik ve ahlakçı şeylerle uyarıyor sürekli bizi, biz de zaten o şekilde şekillendirildiğimiz için-bir veri tabanı oluşturulduğundan konuyla ilgili geçmişten günümze beynimizde, bağımsız bir kişiliğe sahip olamıyoruz, hep güdümündeyiz heteroseksizmin. Kendimizin faydasına olacak şeylere bile katıyız. Çelişkiler yumağıyız eşitlik, özgürlük, demokrasi, doğru-yanlış konusunda. Savunduğumuz veya reddettiğimiz şeylerin mantıklı bir dayanağı veya tutarlılığı yok. Sistem paralelindeyiz. Sistem ne derse o! O olmadığını bilsek bile bir bahane buluyoruz sistem kafasında olduğumuz için. Ben , ben diyoruz da ben olamıyoruz, ben dediğimiz şey bile heteroseksistçe bir BENcillikten başka bir şey değil. Kendilerimizi şöyle bir irdelersek, ne kadar kendimiz olmadığımızı anlayabiliriz. Kendilerimize bile bile haksızlık ediyoruz da bile bile, haksızlık ettiğimizi itiraf edemiyoruz. Psikoloji çok önemli. Topluluk psikolojisinden kurtulamamak yapsıal bir şey olsa gerek.Çoklukta çoklukça varolmak, ne kadar varolmaktır, ne kadar kendini gerçekleştirmektir, ne kadar tatmin edicidir? İkame vaoluşlar... Beni kesmez kesinlikle siz bilemem ki... Yapılacak bir şey yok sanırım ki...

Eşcinsel karşıtlığının mantıklı hiçbir gerekçesinin olmadığını, olamaycağını acaba ne zaman anlayacağız. Eşcinsellik doğaldır ve hiçbir şeye, hiç kimseye zararı yoktur. Asıl eşcinselliği yanlış bulmak zararlıdır. Eşcinselliği çıkarın; hayat, hayat olmaktan çıkar. Çünkü daha eşcinselliğin olmamasının hangi yıkımlara sebep olacağını bile kesitremiyoruz. Yani Lut Kavmi eşcinsellik yüzünden yıkılmadı; o sadece bilim dışı zihniyetin algı ve ifadesinden başka hiçbir şey değil. Bakınız, din bir kültürdür bilimsel açıdan, başka hiçbir şey değildir. Ve dogmatik olduğu için egemen sistemler çıkarlarına uygun şekilde bir şeyler yükleyerek üzerinden tasarruf ediyor. Burada insanların maneviyatına falan kesinlikle bir hakaret yoktur, olamaz da. Aslında maneviyata önem veren bir insanım ben insanın iç dünyasının kendini gerçekleştirebilmesi için. Ama hayatta varolan bazı doğal gerçekleri, din gibi unsurlar üzerinden yorumlamaya kalırsak, sağlıklı bir hayat süremeyiz. Heteroseksüel biri, heteroseksist bir dünyada, eğer çok bilinçli değilse, kendine benzemeyen eşcinseller gibi kesimleri bu yüzden-dogmalara dayanarak ötekilşetirebilir, öyle de yapıyor zaten ve bu yüzden sevgi ve barış ortamı yerine nefret ve kavgalar olur.

Sevişmek hayatın bir gerçeğidir; sevişmeden hayatın bir tadı olmaz. İnsan hemcinsiyle de sevişmek istiyorsa, istediği için sevişmek istiyordur zaten. Kimse ahlaksılık olsun diye hemcinisyle sevişmez ki, ahlak denilen şeyi bu kadar ucuzlatmak ancak bilim dışı beyinlerin işi olabilir. Açıkça söylüyoum; EŞCİNSELLİK AHLAKSIZLIK OLAMAZ. EŞCİSNELLİĞE AHLAKSIZLIK OLARAK BAKANLARIN BEYNİ ADALETLİ ÇALIŞMIYORDUR. ÇÜNKÜ BİRİLERİ BİR ŞEYE AHLAKSIZ DEDİĞİ İÇİN AHLAKSIZ OLMAZ, OLAMAZ. VE BEN EŞCİNSEL OLDUĞUM İÇİN BANA AHLAKSIZ GÖZÜYLE BAKILMASINA ASLA İZİN VEREMEM VE KARŞI ÇIKARIM BUNA. SİZ İNANCINIZA GÖRE NEFRETLE BAKABİLİRSİZİZ BANA, EŞCİNSELLERE AMA BU BENİ BAĞLAMAZ. Eşcinselliğe ahlaskzılık olarak bakanlar, yanlış olarak görenler arka planlarına bir baksalar, insan içine çıkamazlar. İnsanlar neler neler yapıyorlar, hatta insan öldürüp de insan yüzüne bakabiliyorlarken, iki hemcinsin birbirini sevmesi mi ahlaksızlık oluyor, kötü oluyor.? Gidin yaa! Burdan bile çakamıyor musunuz durumu; içinde yaşadığımız cinsiyetçi, ayrımcı, heteroseksist sistem beyinlerimizi yıkıyor. Sadece kendisinden olanların değil, karşısında olduklarının da beynini yıkıyor. Öyle olmasaydı lezbiyenlik eşcinsellik gibi heteroseksizmi tehdit eden bir unsur değil de erkek dünyasının bir fantazisi olur muydu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder