26 Nisan 2018 Perşembe

Ne kırmızı kart, ne de hakemler durduramadı Vakıfbank'ı!

Şampiyon Vakıfbak!


Kadınlar Voleybol Türkiye Şampiyonluğu 5 maçlık final serisi boyunca hep sustum. Çünkü herkes ağız birliği etmişcesine Eczacıbaşı'nın şampiyon olmasını istiyorudu. NEDEN..? Çünkü çok büyük başarılar hazmedilemez. Çünkü Vakıfbank şu anda dünyanın en güçlü takımı, dünyanın 1 numaralı oyuncusu Zhu'yu barındırıyor bünyesinde. Kaldı ki Vakıfbank'ın tüm oyuncuları başarıya katkı sağlayacak bir güce sahipler. Vakıf'ın en büyük özelliklerinden biri, benchten gelen oyuncuların her zaman oyuna katkı sağlamasıdır zaten. Diğer bir özelliği de bloğun önemini bilmesidir ve neredeyse bir set kadar blok yaparlar zaman zaman. Ben bu serinin 3-0'lık sonuçlarla 3-0 biteceğini söylemiştim ama 3-0'lık maçlarla 3-2 bitti. Ve 2 maç yenikken, 3-2 tamamladılar seriyi. Eczacı setlerde 20'li sayılardan sonra öne geçti ama Vakıf gene depar atıp sonuca gitmeyi bildi.

Böyle olmaması zaten çok ayıp olurdu Vakıf'ın kağıt üzerindeki üstünlüğünü gözönünde bulundurursak. Ne demiştim; Gözde'nin hırsının yanına Zhu'nun gücünü, Lonneke'nin de gününde olmasını eklersek, bir de Rasic ve diğerlerinin bloğunu düşünürsek, pasörler zaten tartışmasız kalite, liberosu milli zaten, e geriye ne kaldı; evet bunların yanına Boskovic'in hatalarını eklersek, Vakıf şampiyon demiştim. Dediğim gibi de oldu. Eğer Boskovic bu kadar hata yapmasaydı, Vakıf da bu kadar net şampiyon olmayabilirdi. Tecrübe, psikoloji çok önemli ve Larson devreye girdi ama yetmedi. Meliha gene olmadı, Beyza yetersiz kaldı, 3. sette Ezgi'nin servisleri de yetmedi, vesaire.

Herkesin Eczacı'nın şampiyon olmasını istemesine dönersek... Hakemler bile böyle istiyordu ki, Guidetti itiraz ettiği bütün hakem kararlarında haklı çıktı, hatta bir ele temas itirazı görüntüye rağmen kabul edilmedi, bir yere düşen top görülmedi, bir de Löneke gibi bir meleğe kırmızı kart gösterdi hakem. Halem Eczacılı mıydı sahi? Yazık! Ve bir çoğunun bu konuda rahatsızlığını dile getirdiği Gözde, sevincini abarmakta haklıydı ve hakkıyla ve layığıyla da abarttı. Onu bu kadar istekli, hırslı ve agresif görmemiştim. Türkiye Ligi'ne 19. şampiyonluğuyla veda etti, voleybola da Avrupa Şampiyonu olarak umarım 20. kariyer şampiyonluğuyla veda eder. Mutluluk ve gurur verici bir durum.

Bireysel ödüllerdeki dağılım da şampiyonluğun Vakıf'ın hakkının olduğunun göstergesi. Şampiyonluğu Lig'in değil de Playoff serisinin belirlemesini ben çok doğru buluyorum. Gerçek şampiyon o zaman belli oluyor işte.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder