12 Nisan 2018 Perşembe

Eurovision'a katılmamak, eşcinselliğin üzerini örter mi?

Eurovision'u izlememizi ya internet üzerinden de engellerlerse!


Eurovision'a katılmama sebebimiz TRT yetkililerinin iddia ettiği gibi puanlama sistemini beğenmememiz değil, bu şarkı yarışmasının ahlaki bakış açımızlala örtüşmemesindendir. Çünkü muhafazakar düşünceye göre, kadın şarkıcıların baldırı çıplak sahneye çıkması kabul edilemez bir şeydir. TRT muhafazakar döneme geçildiğinde kadın şarkıcılarımızın göğüs ve bacak dekoltelerini mozaiklemedi mi ekranda?

Hadi yarışmaya katılmadık diyelim ahlaki ölçütlerimize uymadığı için. Peki niye yayınlanmıyor? Eurovision eşcinsellerin yarışması olarak bilindiği için. TRT'nin yayınlamama bahanesiyse, raiting yapmadığı için lüzumsuz masrafa girmemek. TRT'nin rating kaygısı mı varmış, olmalı mı? Caz, klasik, opera ve yabancı pop gibi müzikleri de dinlenmiyor diye yayından kaldırmadı mı yıllar yıllar önce? Allah'tan özel kanallarımız var, ondan önce artık günümüzde internet denilen bir şey var da, kimsenin eline bakmıyoruz.

Ya bir gün internet de kapatılırsa? Daha o günlere pat diye gelmeyiz, isyan çıkar alimallah ama cinsellik ve çıplaklık olmak üzere büyük oranda bir yasaklama mevcut halihazırda. Wikipedia yasaklı şu anda mesela. Bu bende çok büyük eksiklik yaratıyor. Çünkü İngilizcesi iyi olmayanlar için, kaynaklara direkt ulaşmak işe yaramayabiliyor. Mesela bu yılki Eurovision'la ilgili bilgilere Wikipedia kapatıldığı için ulaşamıyorum.

Eurovision şarkı Yarışmasını bu yıl da internetten seyredeceğiz Türkiye olmadığı için heyecansız bir şekilde. Amacımız zaten orada müzikalite değil ki; eğlence, heyecan, uluslararası yüzleşme, vesaire... Düşünüyorum ve korkuyorum da; ya devlet Eurovision'a internet üzerinden de ulaşılmasını engellerse diye. Olur mu, olur; ne olmaz dediklerimiz olmadı mı? Gerekçe de eşcinselliğe özendirmesi olarak gösterilebilir. Çünkü ya eşcinsel şarkıcılar gene dudak dudağa öpüşürse?

TRT'nin ve bu zihniyete sahip olanların anlamadıkları bir şey var. Biz eğer Avrupa Kültürü ile bir arada yaşamak istiyorsak, başka kültürlere ve her türlü farklılığa esnek olmasını öğrenmeliyiz. Yok öyle koskoca Avrupa, Türkiye gibi olacak diye. Adamlar daha da demokratikleşmek için uğraşırlarken, Türkiye'nin ahlakçılığına takılıp kalmayacaklar herhalde. Eşcinselliği hak bakımından heteroseksüellik seviyesine çekmek dururken, eşcinselliği dogmalara sığınarak ahlaksızlık ilan etmek hangi akıl ve mantığa sığar Tanrı aşkına?

Hadi eşcinsellerin yarışması diye Eurovision'a katılmadık ve yayınını yasakladık; peki ülkemizdeki eşcinseller ne olacak, eşcinsellik gerçeği ne olacak? Ülkende milyonlarca eşcinsel yaşarken bu yarışmaya puan bahanesiyle katılmaman, raiting yapmıyor diye yayınlamaman; ne, niye katılmadınğının üzerini örter, ne de eşcinselliği yok sayar!

Eurovision Şarkı Yarışması finalistlerinin şarkıları artık yarışma öncesinde Youtube'da yayınlanıyor. Diyorum ki, artık bu yarışma yayın kuruluşlarının elinden alınsın ve biz de katılalım ve puanlamalar da internet üzerinden herkese açık yapılsın ve ahlakçı bakış açılarının elinden kurtarılsın. Zaten yayın kuruluşu mu kaldı; herkes kendi yayıncı oldu günümüzde, herkesin bir kanalı var! Youtube bu yarışmanın yayın haklarını alsın bence. Böylece sınırlar kalkar hem ve herkes ülkeden çok şarkıya göre oy verir. Evrensel olmanın bir gerekliliği değil mi sınırsızlık?!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder