9 Nisan 2018 Pazartesi

Eşcinselliği hastalık olarak düşündüren ŞEYler!

Eşcinsellik bir hastalık değil, dünya eşcinseller için bir tmarhane!


Bilgi toplumu olamamış kültürlerde eşcinsellik hep hastalık olarak düşünülüyor ve bunun yansımalarını internette bariz bir şekilde görebiliyoruz.

Eşcinselliğin hastalık olmadığını savunmak bile bu bilgisizlik çukurunun negatif enerjisine çektiği için insanı, artık eşcinselliğin hastalık olmadığını açıklama ihtiyacı bile hissetmiyorum ama insan gene de konuyla ilgili yazı yazarken, konuyu okuyan kişilerin kafasındaki önyargıları değiştirmek adına iki cümle etmeden de duramıyor.

Hastalığın tanımı da belli arkadaşlar, eşcinselliğin heteroseksüellik gibi bir cinsel yönelim olduğu da ama işte hastalığın ne olduğunun, cinsel yönelimin ne olduğunun bilinmediği ortamlarda eşcinselliğin hastalık olduğunu anlatamıyorsun insanlara. Daha cinsel yönelim bile erkeklik ve kadınlıktan bağımsız düşünülemiyor ki, cinselliğin odak noktasına kadınlık ve erkeklik koyuluyor, ondan ötesini sorgulayacak bir zihinsel pratik de vücut bulmuyor.

Hastalığın tanımını da doktorlar bilir, doktorların yerine de dogmalar konuşur. Konunun ankaşılamamasının sebebi işte bu kadar basit...

Şimdi bir erkek heteroseksüel bir evlilik yapıyorsa, bu kişinin cinsel yönelimi sorgulanmaz ve cinsel yöneliminden dolayı hasta gözüyle bakılmaz. Ne zaman eşcinselliği ortaya çıkar, işte o zaman hasta damgası vurulur.

Demek ki eşcinsellik bir hastalık değil, hastalık homofobik zihniyetlerin nefretsel kusmuğunda. Peki bu balgam niye kurutulamıyor, antibiyotiği ne bu balgamın?

(Balgamın)Homofobinin en büyük sebeplerinden biri, eşcinselliğe önyargılı bakış açısına sebep olan, eşcinsellerin kendilerinin cinsel yönelimiyle barışamaması.

Kendilerini hasta olarak gören, keşke eşcinsel doğmasaydım diyen, eşcinseliğinden kurtulmak isteyen eşcinseller var ki, eşcinselliği tedavi etmeye çalışan erkek egemen-heteroseksist bir yapı da var.

Eşcinselliği tedavi etmeye çalışan güruh, eşcinselliği hasta olarak falan düşünmüyor biliyor musunuz; kendi ağızlarından duyduğum için söylüyorum. Bunlar rant peşinde koşan, eşcinselliğiyle barışamamış eşcinselere karşı fırsatçılık yapan şarlatanlar.

Bunlar-bu şarlatanlar eşcinsellik hastalık diyecek ki, eşcinselliğiyle barışamayan eşcinseller ve aileleri, ceplerini boşaltmak için bu şarlatanlara kendi ayaklarıyla gelecek kendi homofobilerinden dolayı.

Eşcinseliğin hastalık olduğunu söylemek, bu şarlatanların vergisiz birer reklamı; göremiyor musunuz hala? Devletin de işine geliyor bu usulsüz uygulama heteroseksist, dolayısıyla eşcinsel karşıtı olduğu için.

Şunun da altının çizilmesinde fayda var. Aslında kimsenin umrunda falan değil eşcinselliğin hastalık olup-olmadığı; hastalık üzerinden eşcinsel karşıtlığı yapılıyor sadece. Kaldı ki ne böyle bir hastalık var, ne de bir tedavisi.

Bunlara istinaden diyebiliriz ki, iyileştirilmesi gereken, insanların bilgisiziliği ve de farklılıklara karşı olan nefreti, demokrasi, yönetimlerin insan hakalrı karnesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder