9 Nisan 2018 Pazartesi

A very Turkish scandal: kayınpeder - damat aşkı!

Kurgu değil, gerçeğin ta kendisi; gerçeğin ta kendisini de bir kurgu olarak düşünürsek, geçeksel kurguyu kurgulamanın da mahsuru olmasa gerek!


Ünlü İngiliz oyuncu Hugh Grant ile bir röportaj yapılmış. Yeni dizisinden İngiliz eşcinsel bir politikacının, Jeremy Thorpe'un gizli yaşadığı eşcinsell ilişkisi ve beraberinde yaşadığı olaylar anlatılmıyormuş. Sevgilisinin tutarsız davranışlarından dolayı poltik hayatının zarar görmemesi için ondan uzaklaşmaya karar vermesi, sevgilisinin ilişkilerini her yerde açıklamasına ve ona 16 yıl boyunca başına bela olmasına sebep olunca, o da sevgilisini öldürmeye karar veriyor ama yanlışlıkla sevgilisinin köpeğini vuruyor falan. Hugh Grant sevişme sahnelerini, partnerinin ses tonundan dolayı kendini vahşice sevişiyormuş gibi hissettiğini falan söylüyor...

Şimdi böyle biz dizi çekilebiliyor, hem de ünlü bir politikacının cinsel hayatına dair ve bu kişiyi de ünlülerin ünlüsü Hugh Grant oynuyor ve sevişme sahnelerinden bırakın rahatsız olmayı, nasıl vahşice sevişiyormuş gibi hissettiğini söylüyor bu sahnelerin çekiminin zor olmasına rağmen. Bizde böyle bir dizi çekilebilir mi, bu rolü oynayabilecek ve oynamak isteyecek oyuncularımız var mıdır, böyle bir diziye hangi yönetmen, hangi yapımcı ve hangi kanal cesaret edebilir, RTÜK bu diziyi linç etmez mi, halk ayağa kalkmaz mı, oyuncuların oyunculuk geleceği falan riske girer mi, falan filan... Ama İngiltere'de, Amerika'da kıyamet kopmuyor eşcinsellik anlatılınca. Pardon biz demokratik bir ülke miydik vatandaşlarının inanılmaz derecede özgür olduğu sinema oyuncusu Hülya Koçyğiğit'in söylediği gibi, yoksa geleneksel bir toplum muyduk demokrasinin gelenekselliğe kurban edildiği..?

Haksızlık etmeyelim gene de. Bizde de eşcinsellik konusunu oynayabilecek oyuncularımız olabilir. Aklıma gelenler de Haluk Bilginer ve Engin Akyürek, yönetmen olarak da Çağan Irmak. Böyle bir diziye oyuncu düşünürken de öyle araştırma falan yapmadım aslında. Bunlar benim en çok sevdiğim iki oyuncu. Çağan Irmak da malumunuz zaten! Demek ki gerçek sanatçı sayılabilcek oyuncuları seviyormuşum ki, bu işi yapabilecek ilk onlar aklıma geldi. İnandıktan sonra yaparlar da. Yeter ki yapılacak iş sağlam olsun. Yönetmen de Çağan Irmak oldu mu, şüphe duyulmaz işin iyi olacağından. Konu mu; hali hazırda gündende zaten; kayınper ile damadın eşcinsel aşkı! Bana göre bir politikacının gizli eşcinsel hayatından hiç de geri kalacak bir konu değil. Duyguları es geçemeyiz çünkü! Ayrıca geleneksel bir toplumda yaşam mücadelesi vermek, İngiiz siyasi hayatında politika yapmaktan daha zor bence!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder