14 Mart 2018 Çarşamba

Heteroseksüel ilişkilerdeki lezbiyenlik ve gay'lik durumu!


Sizin de şaşırdığınız olmaz mı şimdi bahsedeceğim konuyla ilgili olarak? Bazı erkekler görürüz etrafımızda... Feminen değillerdir ama kadın kokusu alırız onlardan Hülya A.nın tabiriyle. Sakalları vardır ama çok kibardırlar. Yani bir kadından bile nazik davranırlar karşısındaki kişilere. Kadınları cezbeden tarafları da budur aslında. Çünkü kadınlar ne kadar maço erkek sevse de, arada bir ruhlarının okşanmasını isterler ama bunu maço dünyada göremezler. Özellikle saygısızlığa tahammül edemeyen özgür ruhlu domestik kadınları çeker bu kibar erkekler. Etrafında bilinçli gözlem yapan özellikle eşcinseller, bu tarz erkeklerdeki gizli eşcinselliği şıp diye anlarlar. Gizli eşcinsel bile farkında değildir eşcinselliğinin ama cinsel yönelimiyle barışık eşcineller gizli kalmış bu eşcinselliği keşfetmekte zorluk çekmezler. Veya eşcinselliğinin farkındadır bu erkekler de henüz barışamamış ve yüzleşememiştir ve kimlik gerçekleştirmesini sahte ve tatminsiz de olsa heteroseksüellikle gerçekleştirmeye çalışırlar. Yaparlar yaparlar, gerçekten yaparlar; eşcinsel dünyasının çoğunluğu böyle olmasaydı, şu anda eşcinsellik ne azınlık konumda olurdu, ne de lanetlenmiş konumda.

Ve gelelim asıl konuya... Bu gizli eşcinseller heteroseksüel varoluşlarını, bir de ne görelim, bugüne kadar lezbiyen zannettiğimiz maskülen kadınlarla gerçekleştirirler. Bir film yönetmeni tanıdığım demişti ki, "Etrafımızda gördüğümüz ve erkeğini eşcinsel zannettiğimiz, yönetimini de kadınların yaptığı uzun vadeli ilişkilerin sırrının lezbiyen-gay birlikteliği olduğunu söyleyebiliriz. Bu ilişkilerde lezbiyen erkek tarafını yaşamaktır baskın karakteriyle, eşcinsel erkek de kadın tarafını yaşamaktadır yumuşak ve uymlu tarafıyla".

Eşcinsel erkeğin sosyal medya hesaplarını falan incelersek, spor yaptığını, metroseksüel olduğunu, hayvan sever ve sahibi olduğunu, feminen tarafını maskülenlikle kamufle ettiğini, sakal-dövme gibi aksesuarsal durumlarla kamufleyle birlikte dışa vurum da yaptığını(kamufle ve dışa vurumun aynı noktadan yapılması da şaşırıtıcı ve dahiyane bir buluş bence) veya ne bileyim pozlarından falan anlayabilirsiniz işte. Lezbiyenin ise cinsel yönelimi bir şehir efsanesidir belki dilden dile dolaşan ama "ateş olmayan yerden duman tütmez" de diyebiliriz abi!

Bu tür ilişkilere "gerçeklerle yüzleşilememiş formalite ilişkiler" de diyebiliriz! Üstü kapalı bir formalitelik vardır, topluma karşı mutlu ve uyumlu birliktelik mesajları veren!

Aklıma gelmişken, gay aktivizmi yapan heteroseksüellerin gizli eşcinsellikleriyse ayrı bir yazı konusu; heteroseksist bir dünyada, heteroseksüellerde o kadar eşcinsel duyarlılık çok mümkün bir şey olamaz çünkü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder