13 Mart 2018 Salı

İnsanlar eşcinselliği niye tedavi etmeye çalışır?


Cahildir. Çünkü hayata bilimsel yaklaşamayan insanlarda kapasite yetersizdir. Kapasitesi yetersiz olan insanlar da başka yollardan çıkış arar. Hayatta bilimselliğin bir ucundan tutup da bilimsel yaklaşamayan insnalar da kapasitesizdir. Çünkü "2+2=4" bu kadar netken, bu matematiksel işlemin varlığının bile önemini kavrayamayanlara ne denilebilir ki..? Bakınız kadercilik de böyle bir şeydir; kapasitesizlikten kolaycılık.

Cehalet insanı ayrıca vicdansız ve acımasız da yapar. Çünkü bu insanlarda kapasitesizlikten dolayı empati yeteneği de yoktur. Cahillikten acımasız olup, sonuçlarının sebebini de maneviyatlaştırabilirler. Çünkü maneviyatta reel olarak kimse hesap vermez. Zaten tabudur da maneviyat, tartışılamaz gerçeklerden uzak olduğu için. Tartıştırılmaz; çünkü tartışılacak mantıklı bir yönü yoktur. Sadece manevi duygulardır onlar, bilmemezlik kaynaklı.

Hayata bakış açısının ve uygulamasının sebebi maddi, bedensel ve ruhsal çıkarlardır, tatminlerdir. Para için her şey yapılabilir çünkü bu dünyada alım gücünden dolayı. İnsan kendini gerçekleştirmek için varolurken de yapısı, kapasitesi ve imkanları doğrultusunda tasarruf eder hayattan. Eşcinselliği tedavi etmenin arkasında da para vardır, kapasitesizlik kaynaklı cehalet vardır, en önemlisi içselleştirilmiş homofobi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder