3 Ocak 2018 Çarşamba

Transseksüellik bedeniyle barışamayan eşcinsellerin, cinsiyetçiliği kötü bir taklididir

Bu haftaki GayVs. toplantımızda şehrimizdeki ve genel eşcinsel durumları da konuştuk yılbaşı eğlencemizin yanısıra. Mesela yerelde gay örgütler neden başarısız ve kısa ömürlü oluyorlar? gibi. Çünkü bilgisiz insnalar bilinçsiz olur, bilinçsiz insanlar da özgüvensiz, dolayısıyla da egemen sistemin çemberine çok kolay düşüp o sistemin doğrularına göre doğru oluşturup, o "yanlış doğru" üzerinden varolmaya çalışırlar, daha da kötüsü, doğal olanı öldürmek için hedef haline getirirler. Tabi bunun kendi sonları olacağını başta kestiremezler, çok acı ki kendi sonlarının bu olduğunu bile anlayamazlar, cesaretsizlikleri anlamak istememelerinin veya anlayamamalarının sebebi de olabilir. Doğal olan doğrudur ve her zaman ayakta kalır eğer kendine inanırsa, kendisinin arkasında durursa; düşmez o zaman zaten ötekileştirici, ayrımcı egemen sistematik tuzaklara. İnsanlar kendilerine emek vermeden yemek istiyorlar, kraldan çok kralcı olunca bir de, başlamadan finish!

LGBTİ+ların mağduriyetlerini besleyip büyüten cinsiyetçi varoluşlarına gerekçe sunmaları onları haklı çıkarmaz, daha da ötekileştirilmelerine sebep olur. Moda değil ki bu "kiç" sayılsın ve yer bulsun kendine heteroseksist hayatta. Transseksüellik bedeniyle barışamayan eşcinsellerin, cinsiyetçiliği kötü bir taklididir. Bataklıkta imitasyon bir gül ne kadar gerçekçidir ki? Diyorlar ki, ben yanlış bedende yaratılmışım, doğa işini yanlış biliyor! Toplum da beni kabul etmiyor ve seks işçiliği yapmam kaçınılmaz. Ama aynı şeyi söyleyenler, seks işçiliği bir haktır diyerek kendileriyle çelişiyorlar, bir anlamda kendi kendilerine mok da atıyorlar.

Bana şunu da diyorlar: 1. Transseksüelerin çok trajik hikayeleri olabiliyor, 2. Herkes senin gibi olamayabilir. Benim cevabımsa, hikaye diyorsanız eğer, size öyle bir hikaye anlatırım ki kendi adıma, transseksüellik kavramı silinir lügatlardan. Nedir ya sizin kötü dediğiniz hikaye; açlık mı, şiddet mi, tecavüz mü, dışlanmak mı, ayrımcılık mı, sevgisizlik mi, aşksızlık mı, ne?! Bunlar üstesinden gelinemeyecek şeyler mi? Duyan da herkesin çok iyi bir geçmiş yaşamı var da, transseksüeller yaşıyor sadece zorlukları. Seks işçiliği denilen şey, transseksüellerin işin kolayına kaçması, bile isteye kendi tercihleri. Seks işçiliği yapınca kendilerini yüksek bir platformda assolist falan zannediyorlar. Bana kimse hikaye anlatmasın; iç dünyalarının alasını biliyorum. Madam Marika'nın dediği gibi, bunları maaşa bağlasan, gene de seks işçliği derler! "Benim gibi olamayabilir"e gelirsek, benim gibi olmak istemezler. Benim mucizevi bir tarafım yok ki ayol. Niye engelleri aşma çabasına girsinler işin kolayı varken seks işçiliği gibi toplumu suçlayarak. Toplum suçlu olabilir ayrımcılık yaptığı için ama bu ayrımcılıkları düze çıkmak için itici motor gücü olarak da kullanabilirsin birazcık aklın varsa. Meme veya vajina yaptırmak için yaptığın hırsı, ayrımcılıkları aşmak için de yapabilirsin. Transseksüellik yapaydır ve hiçbir zaman gerçek hayatta yer bulamayacaktır sağlıklı bir şekilde.

Toplantımızın diğer konusunu ikinci bir yazı başlığı olarak yazıp paylaşacağım...
"Eşcinsellik hemcinsinle ilişkidir ama asıl kimliğinin arkasında durabilmektir"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder