15 Ocak 2018 Pazartesi

Özcan Deniz onur savaşını kazanmış; biz eşcinseller onursuz mu oluyoruz şimdi?


Özcan Deniz, kendisine biseksüel dediği için, "Benim için onur savaşı" diyerek Şebnem Schaeffer'a açtığı davayı kazanmış.

Elif Şafak biseksüelim diyerek açılım yapıyor onurlu olmak adına ama Özcan Deniz biseksüelliği onursuzluk addederek, kendisine biseksüel diyene dava açıyor.

Özcan Deniz topluma göre haklı olabilir ama toplum haklı mıdır her zaman?

Bizim ne suçumuz günahımız var da eşcinseliz öyleyse? Biz eşcinseller, "tanınmadığımız" ve yasalarda karşılığımız olmadığı için, onursuz mu oluyoruz şimdi?

Eşcinsellik, biseksüellik kelimesini kötü niyetli kullananın hiç mi suçu yok? diyebilirsiniz. Kötü niyetli kullanmadı ki Şebnem. Özcan, Şebnem'i "Bornozunu bende unutmuş" diyerek cinsel anlamda aşağılamaya çalıştığı için, buna istinaden "Özcan biseksüel" demişti Şebnem.

Siz kendinizi cinsel anlamda düşük göstermeye çalışan bir kişiye nasıl tepki verirdiniz?

Peki Özcan'ı haklı bulan adalet, kadının aşağılanmasını niye gözardı ediyor?

Peki biz neyin savaşını vermiş oluyoruz eşcinsel haklarımızın davasını güderken, insan gibi yaşama mücadelesi verirken; boşuna mı kürek çekiyoruz?

Özcan Deniz'e bir şey sormak istiyorum; eşcinsellik veya biseksüellik hakkında ne düşünüyor acaba? Eşcinsellik ayıp bir şey mi, yoksa Özcan Deniz'in de eşcinsel dostları olduğu için (Homofobikler hep homofobik olmadığını söylerler ya eşcinseller dostlarına istinaden!), eşcinselliği kendisine yakıştıramaması veya bunu onur savaşına dönüştürmesi homofobi olmuyor mu?

Eşcinsellik toplumda cahillikten dolayı normal karşılanmayabilir ama bilinçli ve duyarlı bir insan doğanın bir gerçeğini onur savaşına dönüştürmez "aklı"mca!

Özcan Deniz'in homofobisi hangi tür homofobiye giriyor acaba?





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder