7 Ocak 2018 Pazar

Neden mi Hande Yener?


Hande Yener...
Pop müziğimizin en büyük markası bence...
Çünkü insanlar işlerinde arada bir de olsa tökezleyebilirler; ne bileyim başarısız olurlar ve başarısızlıkları yaptıkları işlerden soğutabilir onları, bir soluklandırır falan, enerji depolamak için biraz kenara falan çekilirler, kaldıkları yerden daha güçlü devam edebilmek için köşelerinden gözlem falan yaparlar, belki geri dönmezler, dönseler bile eski enerjileri olmayabilir, yılabilirler, pes edebilirler, sürüne sürüne idareten devam edebilirler, vesaire, vesaire... Ajda Pekkan'ın bile inzivaya çekildiği dönemler olmuştur, üzüldüğü-kırıldığı, kendini başarısız olarak addettiği falan...
Ama Hande Yener... "Sen yoluna, ben yoluma" dedi, diyiş o diyiş ve kendi yolunda kendinle savaşına devam ediyor dur duraksız. Hani bazılarının rakibi ve hırs yaptığı kişi, başarısı için itici gücü kendisidir ya, bazılarının ki bir nebzeye kadardır ama Hande Yener'in mücadelesi gerçekten yalnızca kendisiyledir.
Hande Yener ne mi? Hande Yener müziktir, yeniliktir, deneyselliktir, farklılıktır, cesarettir, marjinalliktir, kendi kültürünü Batı tarzının içinde kıvamında eritendir-sentezcidir, heyecandır, vesaire...
Hande Yener gerçekten bu ülkenin 1 numarasıdır. Ne Sertab'dır, ne Ajda'dır 1 numara olan, süperstar olan; Hande Yener'dir.
Neden mi?
Hande Yener'in yaptıkları önce eleştirilir farklılığından dolayı, sonra da birer klasik haline gelir;
Hande Yener'in boş şarkısı yoktur!
Hande Yener'in soundu evrenseldir, zamansızdır...
Koy Hande Yener'i, en eskisini bile müzikçalara, kendini kaybetmiş bulursun!
Hande Yener'in sesi ve yorumu da iyidir. Yıkılmaz oluşunun en büyük sebebi de budur zekasının yanı sıra.
Hande Yener yaşadığı sürece 1 numara kalmaya devam edecek, ona erişemeyenler de sataşıp duracaktır.
Şunu da ilave edeyim; gay kültürü yadsımayıp onu hazmedersen, bu başarıya çok büyük katkı sağlar; Hande Yener bunu ihmal etmemiştir Tarkan'ın bile öz kimliğini yok saydığı bir ülkede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder