10 Ocak 2018 Çarşamba

Eşcinselliğe kılıf; kız gibi yetiştirilince kadın gibi olunuyormuş!


Türkiye'nin en büyük gazetesi Hürriyet, Samao ülkesinde bazı erkeklerin kadın gibi yetiştirildiğine dair haberi manşetten veriyor.
Bu ülkede kız nüfusun az olmasından dolayı, ailelerin zorlamasıyla her ailede bir çocuğun ev işlerine bakması için kız yetiştirilmesi gelenek haline gelmiş.
Haberde, ergenlik çağında bireylerin kız ve erkek kimliği arasında bulunduğunu ve bazı erkeklerin kadın rolünü seçmelerinin dışarıdan gelen etkiye bağlanması belirtilmeden geçilmiyor.
Fa’a (gibi), Fafine (kadın)'ler, daha sonra geçirdikleri operasyonlarla bedenlerini kadına benzetiyorlarmış.
Fa'afafine'lere saygı duyulmasının altında, gelenekler yatıyormuş.

Böyle bir şey, yani insanların ergenlik döneminde esnek bir cinsiyete sahip olup, yetiştirilmeyle cinsiyet kimliğinin oluşması diye bir şey olamaz. Bir insanın içinden gelmese, yapısında kadın kimliği barındırmasa, dışarıdan zorlamayla kadın kimliğini benimsemez. Hatta insan yapısında olmayan bir şeye zorlanınca, o şeyden nefret eder. Bu şu gibi... Hani eşcinsellerin tecavüze uğradıkları için eşcinsel olduğunun zannedilerek, eşcinselliğin anal ilişkiye indirgenmesi gibi bir şey. İnsan içinden gelmese hemcinsini sever mi ayol? Eğer eşcinsel değilse, anal ilişki bir tecavüz olacağı için, eşcinsellikten nefret eder bunu kabul edeceğine. Akıllar bu kadar düz bir şekilde de mi çalışmıyor acaba, yoksa kötü niyetlilikte aptallık mübah mı?
Bu anlatılanlara göre, o zaman herkes potansiyel eşcinsel, potansiyel transseksüel, potansiyel hadımlığa yatkın!
Tamam, cinsiyet kimliğine ben de inanmıyorum ve toplumsal cinsiyetle bütünleştirilmiş durumda cinsiyet kimliği denilen şey ama, bir insan sırf geleneksel diye ailelerin zorlamasıyla, heteroseksist bir toplumda, yapısında eşcinsellik olmadığı sürece, transseksüel olmaz. Olmaz, olamaz! Eşcinselliğe kılıf uydurmaktan başka bir şey değil bu. Ve çok homofobik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder