2 Ocak 2018 Salı

Burmasız çeşmeler gibi işeyebiliyorum artık!


Bugün benim için önemli bir gündü sağlığımın gelecekte nasıl seyredeceğine dair doktoruma kontrole gideceğim için. Sondam çıkartıldı ve foş diye işedim hayatımda hiç olmadığı kadar güçlü. Öğleden sonraki kontol saatine kadar da işemem normal seyretti. Ağrım sızım kalmadı ve boşaltım sistemim görevini layığıyla yerine getiriyordu. 1 hafta 10 gün kadar spor, yani badminton ve tenis, seks ve de bisiklet yasak. 15 gün sonra da prostatımdan alınan parçanın kanser olup olmadığına dair patolojik tathlil de sonuçlanacak.

Hastnadeki işlerimi bitirdikten sonra kasıklarım ağrıyıncaya kadar saatlerce yürüdüm. Müzik markete gittim ve aylık dergilerimi aldım, fotoğraflar çektim, çektirdim. Ara ara idrarımı yaptım tuvaletlerde. Gürül gürül saniyeler içersinde idrarımı yapmanın şokunu yaşıyorum. Sanki burmasız çeşme gibiyim; akıyor da akıyor..!

İnsanın sağlığı yerinde olunca etrafındaki güzellikleri daha iyi sindiriyor... Renkler daha canlı görünüyor, oksijeni daha keyifle içine çekebiliyorsun, daha sevgi dolu falan oluyorsun, minnet duyuyorsun hayata...

Sağlığını kaybedip yeniden kazanmaksa, yeniden doğuş gibi oluyor, yaşadığın dünya cennetin oluyor.

Daha özen göstereceğim bundan sonra kendime, hor davranmayacağım, davranılmasına izin vermeyeceğim kırılmamak için. Şu anda kendim, sağlığım bir kristal gibi değerli benim için. Onu bir daha kaybetmeme adına itina göstermek zorundayım kendime. Güvenlik-koruyucu gibi aklım sürekli sağlığımda olacak. Bu esnada birilerini üzebilirim, aklınızda olsun.

Not: Mesane boynu yüksekliği ve prostat ameliyatı oldum geçen hafta Çarşamba günü ve bir haftada sağlığıma kavuştum.

48 yaşım ve 2018 benim için çok anlamlı sağlığıma kavuştuğum için.

Not 2: Yapım ve yönetimde geçen herkese teşekkür ederim. Hayatımdaki tüm kırgınlık ve kızgınlıklara da reste çektim artık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder