5 Aralık 2017 Salı

Kendinizle-eşcinselliğinizle barışın artık!


Toplantınıza katılabilir miyiz diyorlar? Ne toplantısı ayol!
1. Biz belli bir kafa yaşı olgunluğuna sahip eşcinseller, heteroseksüeller veya kendilerini tanımlama ihtiyacı hissetemeyen kafa dengi insanlar olarak öylesine bir araya geliyoruz, kafa dağıtıyoruz, çoğalmaya çalışıyoruz, vesaire.
2. LGBTİ kavramına inanmıyoruz. Çünkü hepimiz eşcinseliz ve kendimizi kategorileştirmeyi, özellikle cinsiyetçi bir şekilde kategorileştirmeyi, eşcinsel hakları ve özgürlüğü önünde bir engel olarak görüyoruz.

"Hepimiz eşcinseliz"i açalım daha önce milyonlarca kez açmama rağmen. Eşcinseller içlerinde kadınsı duygu da barındıran ve bu yüzden hemcinslerinden hoşlanan kişilerdir. Bunu inkar eden ister gay, ister transvesti olsun homofobiktir. Hele ki bunu inkar eden heteroseksüeller tehlikeli homofobiklerdir. Kendini doğduğu bedenini muhafaza ederek ifade edemeyenler ve doğalarını koruyarak ifade etmeye karşı çıkanlar, doğanın farklılığıyla barışamayan insanlardır. Travestilik bedeniyle barışamamışlık dememiş miydik; hatta milyonlarca tepki çekmiştik bu yüzden. Az sonra zaten trans-vestiliğin nedenlerine değineceğim. Haaa, kimin kendini nasıl ifade ettiğine karışma hakkımız var mı; hatta destekliyoruz bile bireyin morali ve mutluluğu için. Çünkü herkes doğalarına uygun bir şekilde varolma özgüvenin sahip olmayabilir; varsın heteroseksistçe varolsunlar ama bunun heteroseksizmin kendilerine dayattığı şekilde tek doğru varoluş şekliymiş gibi savunusunu yapmasınlar, kendilerini doğalarına uygun şekilde varolanlara da homofobi yaparak heteroseksizmin homofobisini besleyip büyütmesinler, pekiştirmesinler. Bir de sanki heteroseksist dünya yapay cinsiyet kimliğini kabul edecekmiş gibi kendileirni kandırmasınlar. Bir kere doğanın kurallarına aykırı bu ve de insanın doğasına ihanet. Ama yapılacak bir şey yok iflah olunmaz şeylere karşı. Ay çok mu transfobik oldu; güldürmeyin evren aşkına! İşinize bakın tersinize gidiyorsa!

Bu girişten sonra gelelim asıl konumuza, eşcinselliğin toplumsal yaşamda nasıl varolabileceğine, varolabilmesi için nasıl varolması gerektiğine... Ama önce trans-vestiliğin neden hasıl olduğuna gelelim. 1. Daha çok ve daha özgür seks yapabilmek için, 2. Madama Marika'nın da dediği gibi seks işçliği yapabilmek için.
Biliyor musunuz bazıları cinselliği o kadar merkezi hale getiriyor ki, başka hiçbir varoluş şekilleri olmuyor ve bunun için ötekileştirilmeyi bile göze alıyorlar. Hani diyor ya trans-vestiler; biz işsiz bırakıldığımız için seks işçliiği yapıyoruz, diye; YALAN! Artık ben kendimi kandıramıyorum bu konuda; çünkü bu tür söylemlere hiç inancım kalmadı; insan gerçekleri göre göre aklını başa topluyor. Çalışabilen eşcinseller varsa, seks işçiliği yapan transvesti başlığı altındaki eşcinseller de bedenlerini ticarileştrimek dışında iş yapabilirler. Yaa, transvestilerin oluşturduğu algı yüzünden, tanıştığım kişilerin bile bedelimi sormaları sinir bozucu. Duygular ve keyifler parayla muhasebeleştirilebilir mi ayol? Tabi transvestiler de karşılıksız, yani bedelsiz duygu alışverişine karşılar müşterilerimiz elden gidiyor diye. Oysa eşcinselliğin transvestilik ve de seks işçiliği olarak algılanması ve anılmasından dolayı toplumsal varoluşumuz elden gidiyor bunun farkında değiller, umurlarında mı sanki? Zaten eşcinsellik onlara göre yanlış bir şey değil mi? Keşke eşcinsel olarak doğmasaydık, ruhumuz doğru bedenimiz yanlış, diyerek homofobi yapmıyorlar mı? Doğa yanlış yaratmaz oysa, onlar yanlış biliyorlar, bedenleriyle barışmaya psikolojileri yetmiyor. Evet, transvestiler mecburiyetten değil, seks işçiliğini meslek olarak seçtikleri için seks işçiliği yapıyorlar ve hiç pişmanlık emaresi arzetmiyorlar.

Aslında yukarıdaki paragraf eşcinselliğin toplumsal bazda varolamama nedenlerini bir şekilde açıklıyor. Yani cinsiyetçi bir şekilde varoluş, eşcinselliğin varoluş şekline engel teşkil ediyor. Çünkü cinsellik ve cinsiyetçilik üzerinden eşcinsellik varolamaz, varolmamalı. Çünkü eşcinseller; 1. Sadece cinsellik demek değil, 2. Eşcinsellik doğasıyla barışamayan, barışmaması gereken bir şey ve heteroseksizme cinsiyet kimliği üzerinden yamanmaya çalışan transvestilik değil. Eşcinsellik denildiği zaman bile insanların aklına seks işçliği yapan transvestiler geliyor ve eşcinsellik konusunda önyargılara sebep oluyorlar transvestiler.
Oysa eşcinseller de herkes kadar seks potansiyeli olan ama sadece cinsellikle varolmaya çalışan kişiler değiller gerçekten. Hepsi bir işin kenarından tutmaya çalışarak kendilerini idame etmeye çalışıyorlar. Transvestilere diyeceğim o ki, siz de doğanızı muhafaza ederek duygularınızı çok, hatta daha rahat yaşayabilirsiniz. Kendinizle barışamıyorsanız da, işin kolayına kaçmayacaksınız sadece cinsellik üzerinden varolmaya çalışarak. Cinselliğinizi limitsiz yaşayın kime ne ama eşcinselliğin o demek olduğunu zannettirmeyin.

Gelelim eşcinselliğin varolamamasının transvestilik dışındaki sebeplerine. Eşcinsellerin bazıları sanki farklı mı transvesti başlığından. Adamların sosyal medyada varolma sebepleri sadece cinsellik. Profillerine bak, popo odaklı veya profillerinde resim bile yok. Bu da heteroseksistçe bir varoluş şekli. Bu da heteroseksizmi onaylama, onun dışındakileri kendinin bile kabul etmemesi demek. Tabi profil fotosuzların gerekçeleri var toplumun eşcinselliği kabul etmemesi, açık eşcinselleri ötekileştirmesi gibi. E peki eşcinsellik nasıl varolacak bu şekilde yok sayılarak, yok edilmeye çalışılarak... Ayıpsa niye eşcnselliğin cinselliğini yaşıyoruz, değilse niye arkasında durmuyoruz. Kendimizle, eşcinselliğimizle, doğamızla barışalım artık. Farkında değiliz her birimizin homofobik olduğunun, davranışlarımızın homofobiye dair olduğunun ama bunu öğrenebiliriz, anlayabiliriz. Bakınız şimdiye kadar bu şekilde, yani LGBTİ veya gizli olarak heteroseksüellikten varoluş şekilleri kabul edilmediyse, bundan sonra da kabul edilmez kafaları değiştirmediğimiz sürece. Bu kafalarla eşcinsel hakları mücadelesi falan hikaye. Kendimizi tanımadığımız, keşfetmediğimiz, kendimizle barışmadığımız, kendimizi sevmediğimiz ve saymadığımız sürece hiçbir şey değişmez, hiçbir yere varamayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder