25 Kasım 2017 Cumartesi

Yasaklar eşcinsellerin yatak odasına da gelecek mi?

Mardin, Ankara, ODTÜ, İstanbul derken sıra yatak odalarımıza mı gelecek?


Mardinliler peygamberler şehrinde eşcinsel etkinlik istemiyoruz diye izin vermedi,
Ankara'da valilik film etkinliğini bundan sonraki LGBTİ etkinliklerini süresiz bir şekilde genel ahlaka aykırı olması sebebiyle, kamu düzeni ve güvenliği açısından tehlike oluşturabileceği için/gerekçesiyle süresiz yasakladı.
ODTÜ yetkilileri eşcinsel film gösterimi sırasında cereyanları kesti.
Son olarak da İstanbul'daki LGBTİ etkinlikleri  ahlak ve kamu düzeni ve güvenliği gerekçesiyle aynı Ankara'daki gibi süresiz yasaklandı.

Şimdi halk eşcinselliğe ahlaksızlık gözüyle bakarken, devlet de ahlaksızlara izin vermiyoruz dercesine Onur Yürüyüş'leirni yaptırmadığı gibi bundan sonraki tüm eşcinsellikle lgili etkinlikleri süresiz yasaklarsa, tabiki de homofobik kesim cesaretlenecek ve sokakta gördüğü her eşcinsele saldırmaya başlayacaktır. Mahkemeye çıksan homofobinin, yani bir insana cinsel yöneliminden dolayı saldırmanın da bir karşılığı yok yasalarımızda. Dahası tahrik unsuru gerekçe gösterilerek saldırganlar ödüllendirilebilirler/yorlar bile.

Bu kararlardan sonra eşcinsellere mahalle baskısı başlayacaktır elbet. Yaşadığımız mahallelerde tepki görmeye, hedef gösterilmeye, saldırılmaya başlayabiliriz. Eşcinseliz diye evlerden ve işyerlerinden çıkartılabiliriz, okullardan atılabiliriz. Daha da ötesi İran'daki evlerimize baskınlar bile olabilir yataklarımızda eşcinsel ilişki esnasında yakalatmak için...

Sonra n'olor..? Homofobi iyice hortlar. Kimi eşcinsel kendine küser içine kapanır, kimisi memleketini terkeder ama en önemlisi ne olur biliyor musunuz..? Bu saçma sapan kararlar halkı birbirine düşman eder, kutuplaşmaya sebep olur. Şimdi ben eşcinselim diye saldırıya maruz kalınca, ayrımcılığa maruz kalınca, sırf cinsel yönelimimden dolayı müdahale edilince sessiz mi kalacağım..? Ayol benim sevgim, sevişmem ahlaksız olsa kime ne..?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder