20 Aralık 2017 Çarşamba

George Khotivari AIDS'ten mi öldü?


Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Geçenlerde George Khotivari adlı kişinin kanserden öldüğünü okuduk İşte bu kişinin AIDS'ten öldüğü haberini aldım.

Nedne AIDS'in üzeri kapatılmaya çalışılıyor? Hastalık hastalıktır ve tedavisi mümkün mertebede yapılmlaıdır elden geldiğince. Bunun için de konuyla, o hastalık ile ilgili bilinçli olmak gerekir. Konu ile ilgili farkındalık yaratmak için de üzeri kapatılmaya çalışılmamalıdır. Eğer bir kişi AIDS'ten öldü ise, bu ayıpmış gibi muamele edilmemelidir. Belki onunla beraber olan başka kişiler, konunun ne olduğunu bilmedikleri için virüsu yaymaya devam edecekler.

AIDS yok sayıldığı sürece, çok hızlı şekilde yayılmaya devam edecektir. Türkiye'de AIDS çok fena patlayacak diye diye bir türlü patlatamadık ama belki de patladı da haberimiz yok. Kaçımız biliyor yakınlarımızın AIDS'li olduğunu, daha doğrusu AIDS'ten önceki hali olan HIV'li olduğunu? Doğru, bilseler dışlayacaklar büyük ihtimal HIV'li kişileri. HIV'e yakalanan kişiler duyulacak diye gizliyor durumu, yakınları da AIDS ile anılmak istemeyeceklerdir. Çünkü HIV demek ahlaksızlık gibi algılanıyor bu toplumda. Hatta eşcinsel hastalığı gibi. Eşcinsel olmaksa malumunuz!

Diyorum ki, bir kişi AIDS'ten öldüğü zaman üstünü kapatmaya çalışmayalım, AIDS'liler de aslında saklanmamalı. Artık bu konuda bilgilenelim, bilinçlenelim ki, daha büyük felaketler kapımızı çalmasın. Konuya ne kadar çok dikkat çekilirse, o kadar insanlar konuya karşı duyarlı olur ve bilinçli davranır. Ama konudan birhaber yaşanırsa üstü kapatılarak, bir bakmışsınız siz de AIDS olmuşsunuz.

http://lgbti.org/george-khotivari-roportaji/
http://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/onur-akay-damat-adayi-george-khotivarinin-aidsden-oldugunu-acikladi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder