21 Kasım 2017 Salı

Bir insanın homofobik olduğunu anlamak mı istiyorsunuz; homofobi testi!


Küpe takan, saçını uzatan ve/ya arkadan bağlayan, göğsünü ve bacaklarını traş eden ve kaşını alan, tırnak uzatan ve/ya tırnaklarına bakım yaptıran, donunu düşüren ve dar pantolon ve göğüs dekoltesi geniş ve kolları ellerinin üzerine kadar dökümlü giyinen, kozmetik ürünlerine düşkün olan, feminen davranan veya kibar konuşanları saymıyorum bile, şimdi kedi sevenler bile eşcinsel desem birileri çüş der, yaa aslında duyarlı olan ve sanatçı ruhlu olanlar bile eşcinsel oluyor bana göre, ev işi yaparlar, mükemmelliyetçi ve tertiplidirler de diyebiliriz çok genellemesek de, karşı cinsle daha yakın arkadaş olan ve onlarla özelini daha rahat paylaşabilen, birbirine bedensel şaka yapan ve birlikte çok vakit geçiren erkekler..., bu liste uzar gider, DESEK...
Hemen tepki gösterenler homofobiktir derim ben...
Pat diye atılırler sen de herkesi eşcinsel yapıyorsun diye.
Sen eşcinsel olmuşsun, herkes de eşcinsel oluversin, ne çıkar?
Bu tepki, yani bir şeylerle birilerinin eşcinsel olduğunu ima etmek, aslında tepki gösterenin kendi eşcinselliğinden memnuniyetsizliğinin ifadesidir. Bir heteroseksüele, başkalarının heteroseksüellik göstergelerini saysak tepki gösterir mi ayol?
Bir toplumda bir şeye karşı en küçük karşıtlığın arkasında bile o şeye karşı fobi yatar. Yani n'oluyor da hemen kaplan gibi atılıp karşı çıkıyorsun? Hadi eşcinsel olmayanların karşıtlığını bir nebze olsun anlayabilirim cehaletlerine falan vererek ama bir insanın eşcinsel olup da birilerine eşcinselliği yakıştıramamasının homofobiden başka bir açıklaması olabilir mi? Şöyle bir açıklaması olabilir...
Eşcinseller de cinsiyetçi çünkü. Toplumsal cinsiyet rollerini benimseyip, beraber oldukları erkeklerin erkek gibi olmasını istemesi, feminen falan olmasını istememesiyle alakalı. Bu da heteroseksizmle beraber eşcinsel karşıtlığının da içselleştirilmesidir.
Bakınız, eğer içselleştirmiş homofobi hücrelerine nüfuz etmeseydi eşcinsellerin; 
milyonlarca eşcinsel göğsünün kıllarını alarak 
ve kendini kadın rolüne falan oturtarak feminen bir şekilde karşı cinse mesaj verme yoluyla 
onları elde etmeye çalışarak 
sadece cinsellikle eşcinselliğini tatmin etmek yerine, göğsünü kıllı kıllı gererek haklarının derdine düşerdi. VE O HAK KAZANILIRDI ŞİMDİYE KADAR!
Eşcinseller heteroseksizmin kendilerine çizdiği çemberin içinde varolmayı sindirmişler ne yazık ki.
Hatta cinselliklerini öyle veya böyle yaşasınlar da, varsın heteroseksizmin heteroseksüel evllik veya aile veya vesaire gibi yükleri falan bindirilsin sırtlarına. Yeter ki utandırılmasınlar eşcinsellikleriyle.
Tabi onlar için kolay yol da var utandırıldıkları/cakları zaman kendilerini kurtarmaya çalışacakları. Ya yetiştirilme tarızna verirler eşcinselliklerini veya zaten yanlış bedende yanlış ruh olduklarına.
Yukarıda anlattıklarım eşcinsellerin homofobisi...
Heteroseksüellere de sorsan, herkesin tercihine saygı duyarlar ama kadınlar kocalarının ve çocuklarının, erkekler aileden hiçbirinin eşcinsel olmasını istemez. AMA SAYGI DUYARLAR HERKESİN TERCİHİNE ama yakın çevreden uzak olması koşuluyla. E o zaman eşcinsel diye bir şey olmaz herkes kendi çevresinin eşcinsel olmasını istemezse. Demek ki ne oluyor bu; HOMOFOBİ-KLER! Herkesin tercihine saygı da klişe bir laftan başka hiçbir şey...
Eşcinsellerden bahsederken, eşcinselleri siz konumuna koyan da ya homofobiktir, ya da gizli eşcinsel. Yani bizli konuşarak eşcinsellerle bütünleşerek onlara destek olmak yerine, siz diyerek kendilerinin eşcinsel olmadıklarını ima etmeye çalışır bu kişiler. Homofobidir bu düpedüz.
Bir de çok sevdiğin insanların bile kardeşim diyerek en baştan araya mesafe koymaları, yaa bunlar aslında düpedüz eşcinsel...
Eşcinsellere destek olmak amacıyla, eşcinsel olmadıkları halde eşcinsel olduklarını dile getirenleri tuhaf karşılayanları da ilave edebiiriz homofobi listesine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder