16 Ekim 2017 Pazartesi

Yazar kıskançlığı homofobiyi pörtletirse!


Oray Eğin, Ali Eyüboğlu, Ahmet Hakan...
Daha ilk pörtletenler..!

Ali Eyüboğlu Elif Şafak için diyor ki, "Homofobiden dolayı açılım gecikmesinin sebebini topluma yükleyemezsin..."
İçselleştirilmiş bir homofobi var ama bunun sebebi de heteroseksist dünya değil mi? Homofobi konusunda toplumu masum saymak falan akıllara ziyan sayılmaz mı?
Ali Eyüpoğlu'nun yaptığı, konuyla ilgili yazısının tamamına baktığımızda ahlakçılıktan başka bir şey olmadığını görebiliyoruz. Bir ülkede ahlakçılık yapılıyorsa, o ülkede ahlaksızlık diz boyudur ki, pislikler örtülmeye çalışılıyordur bu yolla! diyebilirim ancak ona.

Ahmet Hakan, dikkat çekmkek için biseksüelliğini açıkladığını söylüyor Elif Şafak'ın.
Homofobik bir dünyada eşcinsellikle ne kadar dikkat çekilebilir; gerçekten cinsel yönelimlerin eşit olduğu bir çağa geldik de farkında mı değiliz de açılımlar üzerindne prim yapmaya çalışsın insanlar..?

Dün de dediğim gibi, Oray Eğin'inki de bugüne kadar dişe dokunur bir şey yapamamış ve eşcinsel haklarıyla alakası ve derdi olmayan gay bir kişinin kıskançlığından başka bir şey değil.

Açılım sayesinde 1. Yazar kıskançlığını öğrenmiş oldum, 2. Bu sayede kimin, kimlerin homofobik olduğunu da anlayacağız.
Büyük konuşmayayım ama eşcinsellik konusunda Elif Şafak Türkiye için bir dönüm noktası mı olacak ne hiç etki yaratmaz gibi düşünürken... Belki de ben öyle istiyorumdur!
Belki toplumsal bir etki yaratmayacak ama aydın ve demokrat kesilenlerin ne menem bir şey olduğunu görebiliriz belki bu sayede...

Haber taramalarında konuyla ilgili bir şey çıkarsa ilave yapabilirim.

Yazının başlığına bakıp diğer yazarların tepkilerin homofobiyle alakası yok denilebilir belki ama bilinçli insanların eşcinselliğe katkı sağlama ihtimali olan açılım gibi güzellikleri baltalamaya çalışmalarının başka nasıl bir açıklaması olabilir ki? Bir insan eşcinsellikten nefret etmeyebilir ama eşcinselliğin yolunu kesecek davranışta bulunuyorsa, bu da homofobi sayılabilir... En azından ben öyle düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder