18 Eylül 2017 Pazartesi

Voleybolda kadınlarımız dünya şampiyonu oldu ama kimin umrunda bu!


23 yaş altı Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye şampiyon oldu. Turnuva 3 yıldır düzenleniyor. 2015'te ikinci oldu sultanlarımız, bu yılda şampiyonluğa eriştiler. Bu yazımda kızlarımızın kalitesine, A Milli takımı teslim edeceğimiz kızlar olduğuna, hepsinin birer dünya starı niteliği taşıdığına falan değinmeyeceğim. Çünkü gerçek sporun ve sporda kadınlarımızın başarısının görmezden gelindiği ülkemizde bu konulardan bahsetmek bir anlam ifade etmeyecek. Ama insan gene de değinmeden edemiyor eğer sporu seviyorsa. Türkiye takım olarak şampiyon oldu ama turnuvanın en değerli oyuncusu da smaçörlerimizden Hande Baladın oldu, Beyza Arıcı da en iyi blokör seçildi. Türkiye'nin başarısı tesadüfi değildi; 2003'te Avrupa ikinciliğiyle atılan başarı temellerinin bir uzantısıydı bugünlerde yakalanan başarılar. Bundan önce de U18'de dünya şampiyonu olmuştu kızlarımız.

Erkek egemen bir toplumda kadınların başarısının ülke geneli olarak görmezlikten gelinmesini anlayabiliyorum da, feminist kadınlarımız falan bu tür başarılar üzerinden kadın eşitliği için niye çabalamazlar ki? Yoksa onlar da mı yakıştıramıyor kadılara sporu falan, formalite mi kadınların eşitliği için mücadeleleri? Eşitlik eline flama alıp slogan atarak mı oluyor acaba? Bana sorarsanız ezilen kesimlerin eşitlik ve özgürlük mücadeleleri başarı üzerinden falan kendini göstermekle daha mümkün. Özellikle sanat ve spor eşitsizlikteki dengeyi daha bir sağlayacaktır.

Hürriyet gazetesine bakıyorum... Fenerbahçeliyim ama üst maşette Fener'in galibiyeti yerine sultanlarımızın galibiyetinin verilmesini isterdim. Altta küçük bir haber olarak verilmiş bu galibiyet.

(LGBTİ tabirliler feminizmle işbirliğinin heteroseksizme karşı mücadeleyi güçlendireceğini falan savunuyorlar ama kadınlarımızın bu tür başarılarını onlar da görmezden geliyorlar. Hatta bu tür haberlerin, yani spor haberlerinin eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle ne alakası olabilir değil mi?! Diyorum ya hep... Hedefler farklı, gidilen yollar sağlıklı değil...

Ne acı ki eşcinsel arenada spor ve sanata değinen eşcinsel de göremiyorum Türkiye'de. Şablonmatik LGBTİ anlayışıyla hiçbir yere varılamayacağını umarım anlarlar bir gün bu tür kişiler de...)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder