8 Eylül 2017 Cuma

LGBTİ dünyası çok mu bilinçsiz, yoksa gerçekten psikolojik bir durum mu var ortada?

Şu LGBTİ dünyası çok mu bilinçsiz, yoksa gerçekten psikolojik bir durumları olduğu için ben ne dersem diyeyim, nasıl anlatırsam anlatayım gene de yanlış mı anlayacaklar beni?


1. Ben kimsenin trans geçişine karşı değilim, ne haddime; psikoloji öyle rahat edecekse destekliyorum da.

2. Ben diyorum ki... Kişi kendini ister herhangi bir cinsiyet kimliğine ait hissetsin, isterse cinsiyetsizliğe inansın ama doğduğu beden olan biyolojik cinsiyet yanlış değildir. O beden her türlü cinsiyet kimliğini taşıyabilir, her türlü cinsiyet kimliğinin kendini gerçekleştirmesine yeter, hatta en mükemmel bedensel gerçekleşmeyi sağlar.

3. Transseksüellik bedeniyle barışamamış bir bir eşcinselliktir. Ben eşcinselliğimi biyolojik cinsiyetime göre yaşıyorum. Karşımdaki kişinin kendini erkek hissetmesi, beraber olmam için yeterli değil; doğuştan biyolojisi erkek olmadıktan sonra asla beraber olamam.  Benim cinselliğim biyolojik olarak eşcinsellik; cinsellikte kadın bedeninden irrite olurum. Hetero biri de doğuştan karşı cinsiyetten olmayan birisiyle neden beraber olsun ki. İşte bu yüzden transseksüelllerin ilişkileri de eşcinsellikten başka bir şey değildir. Geçiş ameliyatı olanlar hepten bedeniyle küs olan eşcinseller, onlarla beraber olanlar da bedenlerini değiştirmek boyutunda olmasalar da gene cinsel yönelimleriyle tam olarak barışamamış eşcinsellerdir.

4. Bu anlattıklarım transfobi değil; cinsel yönelimi heteroseksüel olmayan ve cinsiyet kimliğini kafasına takmayan, hayatını bu anlamda nötür olarak yaşayan, cinsel yönelim olarak eşcinsel olan birisinin eşcinselliğe bakış açısıdır ve sen nasıl yaşayacağının mücadelesini veriyorsan, benimki de konuyla alakalı düşüncelerimi ifade etme biçimidir. Sen transseksüelliği ruhla beden uyumsuzluğu olarak görürsün ve bu şekilde bunu hayata geçirmek istersin, bunun mücadelesini veririsin; ben de yanlış beden olmadığını, her türlü cinsiyeti ve cinsiyetsizliği insanın doğduğu bedeninin taşıtabileceğini savunurum.

5. Söylediklerim demek ki çok doğru ki, insanların aklını çelmesinden korkuyor LGBTİ dünyası. Eğer yanlış bir şey söylüyorsam korkmanıza gerek yok ve beni kaale almamalısınız. Heteroseksist dünyanın antisi eşcinsellik zaten; transların yolu daha açık. Sonuçta heterosekseksüel olduklarını iddia ediyorlar; bu da heteroseksist dünyayı tehdit etmeyecektir.

Not: Eşcinselim ama heteroseksüel dünyada çok rahat, çok huzurlu ve çok mutluyum. LGBTİ tabir edilen dünyadan nefret görüyorum, heteroseksüel dünyadan sevgi. Heteroseksist dünyanın homofobisine rağmen, heteroseksüel dünya beni eşcinsel dünyadan kıyaslanamayacak derecede çok sevdi. Bunun sebebi heteroseksüel dünyanın kimlik takıntısnın olmaması ve paralelinde bu konuda çok sağlıklı olması. Ben de gündelik hayatımı cinsel yönelimimden bağımsız yaşayınca bu konuda kendimle çok barışık olduğum için, hiçbir sorun olmuyor gibi bir şey. Eşcinsel dünya da bedeniyle barışıverse hiçbir sorun kalmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder