8 Eylül 2017 Cuma

Heteroseksizmden bağımsız transseksüelleşmeyen bir eşcinsellik diliyorum eşcinsellere!


Eşcinsellik nedir; cinsel yöneliminin hemcinsine olmasıdır. Ben bir eşcinsel olarak kafasının içindekine bakmıyorum ilgi duyduğum kişinin; bedenine bakıyorum. Yani biyolojik cinsiyet belirleyici oluyor cinsel yönelimimde ve bu kişinin doğuştan bir erkek biyolojisine sahip olması gerekiyor. Dokunduğum zaman onun biyolojik erkek cinsiyetini hissedebilmeliyim. Gerçekten kafasının içinde hangi cinsiyete ait bir kimlik olduğu veya cinsiyete dair bir şey hissedip hissetmemesi belirleyici olmuyor ilişkilerimde. Çünkü cinsiyet kimliği diye bir kavrama ne kafamı takıyorum, ne de böyle bir şeye inanıyorum. Çünkü cinsiyet kimliği denilen şey toplumsal cinsiyetin biyolojik cinsiyetler üzerinden rolleştirilmesidir. Toplumsal cinsiyetin etkisiyle, bedeniyle barışamayanlar da kendilerini transseksüel olarak tanımlıyorlar. Yoksa eşcinsellikle transseksüellik arasında, bedeniyle barışık olup olmamak dışında hiçbir fark yok. Bu bedeniyle barışık olup olmamak da kişinin hayatla barışık olup olmamasının bir uzantısı. Yani psikolojik durumlar devreye giriyor. Çünkü aklen ve mantıken sağlıklı insanlar hayata pozitif bakabilirler ve toplumsal cinsiyet gibi, heteroseksizm gibi egemen yapıların güdümüne girmeden yaşayabilirler o kapasite olduğu için.

Şimdi bir transın ben eşcinsel değil, hetroseksüelim demeinin bilimsel hiçbir açıklaması olamaz kendisiyle-cinsel yönelimiyle barışık olmamak dışında. Ben de yeri geliyor toplumsal cinsiyetten etkilendiğim için olsa gerek kadınsı duygular içersine girebiliyorum ilişkilerimmde, yeri geliyor erkeksi duygular içersine girebiliyorum, yeri geliyor nötür oluyorum. Şimdi ben illa ki kendimi kadın veya erkek diye bir kalıba uydurmak zorun damıyım? Hadi diyelim hayatın cinsel devresinde böyle duygusal kategoriler içersine ister istemez girelim diyelim... Peki gündelik hayatta toplumsal cinsiyetin bir dayatması olan erkeklik veya kadınlığa niye zorlayalım ki kendimizi? Ben kadın gibi hissediyorsam kendimi niye makyaj yapayım veya erkek gibi hissediyorsam niye elimde tesbih sallayayım, veya veya erkek gibi hissediyorsam niye kıllı olmak gerektiğine, kadınsam niye kılsız olmam gerektiğine inanayım. Bu resmen heteroseksizm üzerinden varoluş biçiminden başka bir şey değil. O yüzden transseksüellik heteroseksizmin dayatmasıının bir ürünüdür. Bazıları zararlı etkiden koruyabiliyor psikolojik olarak kendisini, bazıları koruyamıyor. 

Farkında mısınız transseksüeller ne kadar takıyor biyolojik cinsiyetlerine, cinsiyet kimliği bedende değil kafada demelerine rağmen? Eğer cinsiyet kimliği ruhsal, beyinsel bir şeyse, doğal olarak yaşayın; doğduğunuz bedende gerçekleştirin cinsiyetlerinizi. Zaten orjinal bedende gerçekleştirebilir insan kendini, doğduğun bedende kendini hangi cinisyette hissedersen hisset. Erkeklik penisli, kadınlık vajinalı olacak diye bir kanun yok. Doğa seni penisli bir kadın veya vajinalı bir erkek yarattıysa, böyle bir kadınlık ve erkeklik de var demektir. Sizin inandığınız erkeklik veya kadınlık doğal değil, heteroseksizme dair. Umarım anlarsınız birgün.

Bu benim düşüncem. Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder