8 Eylül 2017 Cuma

Duygu ve hislerinin akademisyeni kendisi olan bir eşcinselim!

Bana eğitimin ne, kariyerin ne, akademik deneyimin ne de eşcinsellikle ilgili açıklamalarda bulunuyorsun diyenlere kapı gibi cevap! Umarım o ağzınızı bir daha açmazsınız!!! Ben; eşcinselliğini dün keşfetmiş, eşcinselliğiyle bugün barışmış ve sırf bu yüzden dünyayı kurtarmış bir kahraman gibi hissetmiyorum kendimi. Önce kendinizi, doğanızı sevmeyi öğreneceksiniz bana hesap sorabilmek için.


Bana diyorlar ki, hangi akademik etiketine dayanarak eşcinsellik hakkında düşünce sarfediyorsun. İnsanın kendi hislerine tercüman olması için bir uzmana mı ihtiyacı olmalı? Ben bedensel anlamda hemcinsimi seviyorum ve eşcinselim. Sevişirken bazen kendimi kadın gibi hissediyorum, bazen erkek gibi veya herhangi bir cinsiyette hissetme ihtiyacı duymuyorum. Belli bir kategoriye ait hissettiğim anların arkasında toplumsal cinisyet rollerinin etkisine maruz kalmak olabilir. Ama ben kendimi gerçekleştirirken hangi bedende olduğuma kafayı takmıyorum. Çünkü o beden benim, kendimi ne hissedersem hissedeyim çok mükemmel bir şekilde gerçekleştirmemi sağlayabiliyor. Yani bende kadın vajinalı, erkek penisli olmalı diye bir koşullanma yok. Taşıdığım vücut her şeye tekabül edebliyor. Duygularım var, hislerim var ve onları o bedenle sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorum. Ben böyleyim, bu beden neden şöyle deme ihtiyacı hissetmiyorum. Çünkü kendimi gerçekleştirirken hiçbir sorun yaşamadığım için, kendimi olduğu gibi seviyorum, kabul ediyorum, hatta gurur duyuyorum bununla. Heteroseksüel değilsem eşcinselim, ondan ötesinden bana ne diyorum. Çünkü hayatımda engel teşkil etmiyor cinsiyet denilen şey ki yok zaten benim için böyle bir kavram.

Şimdi bu düşüncelerimi düşünebilmek ve bunları ifade edebilmek için bir uzmana veya akademiye ihtiyaç var mı gerçekten? Şimdi bir uzman çıkıp gelse ve hayır yanlış düşünüyorsun dese, bende ne değişecek; hiçbir şey. Neden ben bedenimle barışık olmayayım, neden ben doğama ters düşeyim. O akademisyen denilen şey anasının karnıda mı öğreniyor bildiklerini; okuyarak, deneyerek öğreniyor. E ben zaten eşcinselin ta kendisiyim; akademisyenin beni çözerek elde edeceği bilgilerin ta kendisi yani. Ben geri zekalı mıyım kendi hislerimi çözemeyecek ve isimlendiremeyecek kadar. Eğer ben akademisyenlerin tanımlamasıyla eşcinsel olacaksam, yaşamayayım daha iyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder