7 Eylül 2017 Perşembe

Halil Kandok "bir kişi" değil ki susturabilesiniz!


Trans tabirliler Kaos GL'ye şikayet ediyorlar beni yorumlarından okuduğum kadarıyla, sayfamı falan kapattırmaya çalışıyorlarmış falan-filan... Kaos GL'nin falan böyle şeylere itibar edeceğini sanmıyorum ama benim aleyhimde çalışan bazı kişilerin saçma sapan paylaşımlarını kendi sayfasında paylaşan bazı Kaos GL çalışanlarını falan görünce de neden olmasın diyorum.

Böyle olması ancak beni kaybettirebilir birileri adına; ben hiç kimseyi veya hiçbir şeyi kaybetmem. Çünkü benim hiç kimseden "öğün"üm gelmiyor.

Aslında bu örgütlerle veya kitlesi olan LGBTİ yayımcılarıyla ilgili falan söyleyebileceğim çok şey var ama ne lüzumu var ki; çünkü ben böyle şeylerle beslenmiyorum. Çünkü benim hayatım yapıcılık üzerine kurulu; negatif şeyler yapıma ters.

Ayrıca kapattırsanız ne olacak, beni hapse bile attırsanız ne olacak? Hayatın gerçekleri ne olacak peki koskoca hazmedemediğiniz. Trans tabirlilerin kurtulmak istedikleri zaten hayatın gerçekleri. Kurtulamayınca gerçekleri hatırlatanlara sarıyorlar.

Siz hangi transfobiden bassediyorsubuz sahi? Ben LGBTİ tabirliler gibi ağız aktivistliği yapmadım bugüne kadar; hayatım bir fiil aktivizm yapmakla geçti ve geçiyor. Ve bütün bunları homofobinin verebileceği zararları göze alarak yaptım. Siz kaç eşcinsele veya transseksüele birebir yardımcı oldunuz da beni transfobik ilan ediyorsunuz?

İnsanın inandığı düşünceleri ifade etmesinin fobiyle alakası olamaz. Biraz mantıklı olun... Eğer söylediklerimi çürütebilecek karşıt bir teziniz varsa, saldıracağınıza onu ifade edin insanca.

Sözde aktivizmi gençlik döneminde veya hayatının bir döneminde hobi olarak yapanlar, Halil Kandok'un bir geçmişini araştırarak sadece sussunlar. Bana transfobik diyenin dili tutulur zaten.

Eğer ben böyle küçük tepkilere papuç bırakacak olsaydım, yaşadığım reel acılar yüzündn çoktan kabuğuma çekilirdim.

Sözde LGBTİ örgütlerinin böyle küçük oyunlara papuç bırakmasınıysa esefle kınıyorum. Hadi kapattırınız diyelim sayfamı. Yeniden sayfa açmak çok mu zor?

Benim düşüncelerime ulaşanlar sadece bende ekli olanlar mı? Denizli LGBTİ sayfasını bin kişi takip ediyor ama paylaşımlarım 30 bin kişiye erişiyor. Böyle yaparsanız ne olur; susturmak yerine beni daha da aktvisit, daha da mücadeeci, hayatın gerçeklerini daha da gözünüzün içine sokucu yaparsınız.

Benim bugüne kadar açtığım ve kapatılan LGBTİ sayfalarının haddi hesabı yok. Zaten sosyal medya benim sadece paylaşım mecram başka alanlarda ürettiklerimi. Yarın kitaplarım çıktığı zaman onları da mı toplattırmaya çalışacaksınız?

Hem artık sayfa mı kapanıyor; kurallara aykırı paylaşım kaldırılıyor ki paylaşımlarımın da kurallara aykırı olduğunu sanmıyorum.

Her zaman dediğim gibi kuru kuru karşıtlık aktivizmi yapacağınıza üretin de insanlar sizi samimi bulsun.

Belki hakaretlere, küfürlere cevap vermediğim, insan olduğum için bu hainlikler... Evren yolunu, yordamını bulur demekle yetiniyorum sadece. Akıl, fikir...

Ayrıca ben hayatın içinde olan, hayata karışan, hayata bakış açısını bulunduğu ortama geçirmeye çalışan gerçekGerçek bir aktivistim, karnaval kalabalığı değil! Önceden internet mi vardı; o zaman da Halil Kandok vardı, o zaman da Halil Kandok'un düşünceleri ve fikierleri vardı her gün geçen gün rayına oturan, daha da heteroseksizmden bağımsızlaşıp doğallaşan, bir fiil homofobiyle mücadele eden.

Bir gün bana yaptıklarınızdan utanacaksınız...

Beni takip etme rahatsız oluyorsan diyorum düşüncelerime karşıt olan birine. sadece kendi düşüncelerin değil, haberlerini de takip ediyorum diyor. Eee, beni susturursanız, bazı haberlere ulaşamayabilirsiniz de... BU DA ÖNEMLİ DEĞİL Mİ "SİZCE"?!

Şöyle bir açıklama yapma ihtiyacı da hissediyorum... İnsanlar sadece sosyal medyada haberin görünen ucuna bakarak karşıt bir düşünce oluşturuyor. Mesela son paylaşımım muhafazakar bir haber ajansının köşe yazarının düşünceleri. Facebook'tan haberi paylaştığım haber mecrama girip yazıyı sonuna kadar okusalar ve en alttaki notu görseler, acaba düşünceleri nasıl olur diyorum. Mesela Kaos GL'nin her paylaştığı da sizi tatmin ediyor mu? O zaman onu da kapattırmaya çalışın. Bir aralar gazetelerde falan yazan ve kovulunca gündem oluşturan Mişel denilen trans da bir keresinde aynı şekilde haberin başlığını okumş ve bana telefonda samıştı "böyle bir haberi nasıl paylaşırsın?" diye. Aynı şekilde tiyatroculuk yapan Seyhan da aynı şeyi yapmıştı "nasıl transfobik bir haberi paylaşırsın?" diye. Fobiden bihaber mi yaşayalım paylaşmayalım da? Zaten Fobikler başlığı altında paylaşıyorum haberleri unutmadığım sürece. Ama o ayrıntılara kim dikkat edecek ki deği mi? Haberin size ters gelen tek kelimesini görmeniz bile yeterl köpürmeniz için. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder