24 Ağustos 2017 Perşembe

Transseksüellik bir kader değil, seçimdir!

Eşcinsellik bir hastalık değildir ama bedeniyle barışamamak bir hastalıktır!


Kendini doğduğu bedenden değil de, karşı cinsin bedeninde hissettiğini söyleyen transların bedensel geçiş ameliyatları bir tercihtir, psikolojileri öyle rahat edecekse haklarıdır ama bu bir doğanın gerçeği değildir.

Eşcinsellik dediğimiz şey, mesela kişinin erkek bedenindeyken kadın hislerine sahip olup kendi cinsinden hoşlanmasıdır biyolojik olarak. Ben erkek bedeninde biri olarak kadınsı duygulara sahip olup hemcinsimden hoşlanıyorum ve bedenimi olduğu gibi çok sevip bunu asla değiştirmek istemiyorum. Çünkü benim hislerimin hangi bedende olduğunun ve bunu hangi bedenle gerçekleştirdiğinin hiçbir önemi olamaz. Hangi hisle doğarsan doğ, doğduğun bedende de sevgini, aşkını, cinselliğini gerçekleştirebilirsin.

Ancak toplumsal cinsiyet normlarına uymayabilir senin doğan ve sen heteroseksizmi normal, doğanı anormal sanarak bedenini değiştirmek isteyebilirsin içinde yaşadığın sistemi içselleştirdiğin için.

Eğer bedeniyle barışık eşcinseller varsa, bedeniyle barışık yaşama gerçeği de var demektir. Katılmıyorum transseksüellikle eşcinselliğin ayrı şeyler olduğuna. Doğasıyla barışık eşcinseller var, bir de doğasıyla barışık olmayan eşcinseller var. Barışık olamyanlara transseksüel deniyor.

Sonra bedenlerini yapaylaştırıyor trans tanımlılar ameliyatla hiçbir işe yaramayacak olmasına rağmen. Şimdi kendini trans erkek olarak tanımlayan biyolojik bir kadın, bana göre de bir lezbiyen sayılır, doğal olduğu için vajinasıyla mı orgazm olabilir, yoksa erkesiyon olmayan yapay bir penisle mi? Aynı şey kendini trans kadın olarak tanımlayan biyolojik erkek eşcinseller için de geçerli; yapay bir vajinayla mı orgazm olur biyolojik bir erkek bedeni, hiçbir fonksiyonu olmayan yapay bir vajinayla mı?

Bazı eşcinsellerin geldikleri nokta kaderleri değil, kendi yanlış seçimleridir. Cinsiyetçi toplumsal yapıya uyarak kendilerini kabul ettrimeye çalışırlarken, bir bakmısın o dahil olmak istedikleri toplumun en ötekisi konumuna gelmişler. Sonra da feryat figan halindeler seks işçiliğine mahkumuz diye.

Seks işçiliği bir mahkumiyet değil, bir seçimdir. Bir çok seks işçiliği yapan trans tanımlı eşcinsele iş bulsan burun kıvırırlar inanın. Ben çok biliyorum fabrikada, insşaatta çalışmak zor geldiği için kolay yolu seçeni. Ben niye çalışarak emekli oldum açık eşcinsel kimliğimle? Kendini trans olarak tanımlayan daha feminemsi İranlı mülteci LGBTİ'ler var tanıdığım ve inşaatlarda çalışabiliyorlar; çünkü istedikten sonra olur.

O yüzden eşcinsel hakları mücadelesinden bihaber trans tanımlılarla eşcinsellerin yan yana anılmasını ve aynı platformda yer almalarını eşcinsel hakları açısından doğru bulmuyorum. Trans tanımlıların idealleri cinisyetçi topluma heteroseksüel olarak karışmak. Oysa eşcinseller doğaları için mücadele ediyorlar, doğdukları şekilde kalmanın ve yaşamanın mücadelesini veriyorlar.

Tamam cinsiyetçi hedeflerine ulaşıncaya kadar queer sınıfında yer alıp eşcinselliği basamak olarak kullansınlar, psikolojileri de öyle kumanda ediyorsa destekleriz geçiş ameliyatlaını falan ama eşcinselliğin trans tabirliler yüzünden yanlış anlaşılmasına mahal verilmemeli. Çünkü eşcinsel denilince dönmeler akla geliyor hemen..! BİZ DÖNMEK İSTEMİYORUZ, DOĞDUĞUMUZ ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUZ TOPLUMSAL CİNİSYET NORMLARINA UYMASAK DA!

BAZILARI YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİĞİMDEN DEM VURUYOR. AMACIM CİNİSYETÇİ TABİR-İ LGBTİ ANLAYIŞINI YIKMAK.

VE BUNU BAŞARACAĞIM; KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder