15 Ağustos 2017 Salı

Benim için diyorlarmış ki...


Evet , benim için dedikleri dönüp dolaşıp bana da geliyor...
Üzülüyor muyum, kızıyor muyum; HAYIR.
Çünkü ben kendimin ne olduğunu biliyorum.
Olumlu şeyler mutlu ediyor elbette ama olumsuz şeyler, olmayan şeyler olduğu için üzemez beni; aksine insanlar gerçeklerimi pekiştirdikleri için, o da mutlu eder beni...
Malumunuz eşcinselliğimi bilmeyen yoktur. Ötekileştirici bir tabirle beni ifade etmeleri bile, varlığımı teyid ettiği için, homofobiye karşı bir aktivizmdir benim için. Bakıyorum eşcinsellere; eşcinsellikleri dile getirildiği zaman utanıyorlar, üzülüyorlar sanki ayıp bir şeymiş gibi. Yanlış algıyı, önyargıları yıkabilmek için bir fırsat aslında homofobi. Değerlendiremiyorsak, homofobi kadar tehlikeli bir durum ve acizliktir bu.
Ben aslında son kulağıma gelenleri söylemek istemiştim.
Hayvan severliğim üzerinden beni aşağılamaya çalışmaları falan onların ilkelliğinden başka ne olabilir ki..?
Son olarak bana kavgacı demişler...
Ben, kavgacı.?! Ben ve kavga!
Ancak isyancı denilebilir bana.
Haksızlıklara isyan etmiyorsam eğer, hakaret sayarım bunu kendime.
Ben kavga etmem; haksızlıklara karşı mücadele ederim; sesim duyulmuyorsa sesimi açarım ancak. Çünkü etiketlerin, rütbelerin hakim olduğu bir dünyada, nazik bir dille kendini ifade etmek, daha senin haksız bile çıkartabilir. Sesimi yükseltmek, dengeyi sağlamak içindir; "sen ne olursan ol, bana haksızlık yapamazsın" bilinçliliğimi suratlarına haykırmaktır. Ben haklıysam, ölüm bile korkutamaz beni. Çünkü hak olmayınca yaşamanın anlamı yoktur benim için. Özgürlük, eşitlik ve de adalettir benim yaşam felsefem. Karşımdakinin kendini rütbesine dayalı haklı çıkarma gayreti, onu gülünç duruma düşürür hak için taviz vermeyeceğim için. Sesimin tonu nezaket kurallarını aşıyorsa biraz, bu karşımdakinin dikkatini çekmek içindir. Eğer illaki de kavga demek gerekiyorsa benim isyanıma, mücadeleme; bu bir hayat kavgasıdır, onur kavgasıdır, ayakta durabilme kavgasıdır yıkmak isteyenlere karşı, kendimle kavgamdır kendimi geliştirebilmek adına, hayatta kalabilmek için bir yaşam mücadelesidir benim kavgam... "Kendine gel, haddini bil" demektir karşımdakine. Düzensizliğedir kavgam, işbilmemezliğe, ihmalkarlıklara, suistimallere dur demek içindir. Yani kavga ediyorsam yanlış bir şey var demektir orada. Çok kavga ediyorsam, her şey yanlış demektir.
Evet doğrudur girdiğim her ortamdan kavga etmeden çıktığım ama milyonda 1 de olsa doğru bir şeyle karşılaşınca takdir de etmesini esirgemem.
Taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Ben de diyordum ki, artık homofobiye niye maruz kalmıyorum bu kadar açık eşcinsel olmama rağmen; niye beni sindirmeye çalışmıyorlar...
Demek ki insan kendini sevdikçe ve saydıkça, özgüven de kazandıkça, hakları için pes etmeyeceğini de gösterince, kimse bir şey diyemiyor, yapamıyor; adın kavgacıya çıkıyopr çıka, çıka; ay çika çika!
Ben kavgacı mıyım şimdi; allahına kadar!
E duyarlıyız da tabi allahına kadar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder