17 Ağustos 2017 Perşembe

Aşağılık olan benim başarılı yaşlılığım mı, senin beceriksiz gençliğin mi?

20-30 değil 50 yaşındayım ve bununla gurur duyuyorum!


Bir toplumun medeniyet seviyesi kullandığı dilidir de. Eğer diyaloglarda, zorda kalınca, mesela kavga falan edince, insanı toplumda yer etmiş ötekileştirici terimlerle aşağılamaya çalışıyorsa karşısındaki kişi, bu kişi eğitimli de olsa medeni sayılmaz. Üniversite okuyabilirsin ama insan olamayabilirsin bir, ikincisi de senin aldığın eğitimi bir sorgulamak gerekir (Geçenlerde bir trans-vesti de benim AÖF eğitimlerimi küçümsemişti. Arkadaşlar insanlar örgün öğretimde istediği bölümü kazanabilir ama çalışmak zorunda kaldığından ve işi yaşadığı şehirdeyse başka şehirlere gidemeyebilir. Ben de çalışmak zorunda kaldığım için örgün öğretim okuyamadım). Eğer sen topluma, hayata, kendine bir şey veremiyorsan ve ezbere bir eğitim aldıysan, bir insan hiç eğitim almasa bile araştırmacı bir kimliğe sahipse o kişiyi eğitim üzerinden aşağılayamazsın. Kaldı ki AÖF''te eşcinsellik konusu işlenebiliyorsa, sınavlarında LGBTİ, Zeki Müren, Kaos GL gibi eşcinselliğe dair sorular sorulabiliyorsa, örgün öğretimde utanılacak bir şeymiş gibi o konular es geçilEBİLİyorsa, neyi küçümsemek gerektiğini iyi tartmak gerek.

Konu ne biliyor musunuz, son dönemlerde, e tabi yaş 50'ye iki kaldı, insanların beni yaşımla vurmaya çalışması. Sıkışınca küçümseyici ve hakaret diliyle amca, dayı diyerek ötekileştirmeye çalışıyorlar. Şimdi ben onlara Orson Welles'ten bir şarkı çalsam, ben bu şarkıyı 15 yaşındayken dinliyordum ve sanki yaşlıymışım gibi nasıl gururla söylüyordum sözlerini, Tanrım çocukluğumu bile başka yaşamışım! (https://www.youtube.com/watch?v=QDnXEllpelQ), dediğim gibi kim ne anlar ki günümüzde bu tür insanlık ve nezaket felsefesinden? Dün akşam tenis oynamaya gittiğimde kort yüzünden kavga ettim; 1 saatten fazla kimsenin sahada kalarak haksızlık yapmaması gerektiğini savunduğum için. Terbiyesiz, hadsiz gibi hakaret kelimelerinin dışında amca, dayı diyerek de aşağıladılar. Öğretmenmiş bir de bu kişiler! Ne spor öğretmenleri gördüm sporla alakası olmayan, tenis, badminton vesaire oynayamayan, öğrencilere küfür ve beceriksizlikten başka ne verecekse bu kişiler, ayrıca bana ne rütbenden... Yaşlı olabilirim ama bu doğanın bir gerçeği. Yaşıma uygun, hatta yaşımdan çok daha fazlasını yaparak bir yaşam sürüyorum. Tesadüfe bakın ki aynı gün test yaptırmıştım sağlıkla ilgili bir birimde ve metabolik yaşım 30 çıkmıştı. Ben sporda şu anda 20 yaş altı da olmak üzere her yaş grubuyla başabaş mücadele eden bir kondisyona sahibim, uğraştığım spor dallarında da hiç de fena değil, hatta bulunduğum şehirde en iyilerindenim. Bana amca, dayı diyenler daha raket tutmasını bilmiyor, vurduğu top iki saha öteye fırlıyor, sonra da beceriksizliğinin verdiği kompleksle beni yaşımla şağılamaya çalıyor. Gençsin de nesin yani? Katkın ne bu tpluma ve hayata? Korta gelmişsin ama benimle tenis oynayabilecek seviyede misin de bana hakaret ediyorsun? Bu ancak senin ezikliğin olabilir. Bazı spor öğretmenleri falan da bana karşı sayı alacak şekilde sert vuruşu yapmaya çalışarak komik duruma düşüyorlar, sanırım h..! Oysa bir servislik haliniz var karşılayamadığınız için! Şimdi bana öğretmenlik hakkı vermezler değil mi? Alimallah öğrencilere eşcinselliği falan öğretirim ama beceriksizler nasıl öğrenciler yetiştiriyorlar ortada. Bkz. eğitimde kaçıncı sıradayız?!

Daha önceki yazılarımda bir çok defa değindim hayatta en zor şeyin yaşlılık olduğuna. Çünkü yaşlılık gözden çıkarılmışlık gibi bir şey. Her kesimin kabul edildiği kendi çevreleri var ama yaşlılık her yerde istenmeyen bir şey. Bunu annnemde yaşayarak birebir gördüm. Eğer bir yaşlıyla son dönemlerini birlikte geçirirseniz, ki ben annemle öldüğü yaş olan 87 yaşına kadar hayatımı birlikte sürdürdüğüm için yaşlılığın her evresini biliyorum ve benim için en değerli üniversite idi bu, çünkü bu tecrübeyi hiçbir yerde kazanamazdım, işte cümlenin başında da dediğim gibi bir yaşlıyla en azından zor olan son dönemlerini birlikte yaşarsanız, o zaman anlarsınız yaşlılığın ne demek olduğunu, belki de hayatın ne demek olduğunu. Haa, mütevazi olamayacağım bir konu da, ben eğitimlerime sporu da katıyorum artık. Neredeyse 5 yıl olacak spora başlayalı ve yaz-kış demeden bir çok branşta tecrübe kazandım ve iyi bir performansa da sahibim. Eğer spor öğretmenleriyle testten geçsem kaç spor öğretmeni beni geçebilir acaba 48 yaşıma ve heteroseksist bir topluma rağmen?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder