6 Temmuz 2017 Perşembe

Eşcinsel nefret bir gün dize gelip özür dileyecek benden, bizden...

O gün gözünüzün yaşına bakmayacağım, affetmeyeceğim!!! Çünkü cahiller iyi niyetten ve sevgiden anlamazlar!!! Çok mu sert oldu sözlerim; sözeli umursamıyorum bile, fiziksel olarak aldığım darbelerin yanında daha bunun lafı mı olur?

Homofobiye karşı sanki eşcinsellik suçlulukmuş gibi pısırık kalanlarıysa hiç anlayamıyorum. Sanırım kapasite yetersiz!


Bloğumda değindiğim konulara laf olsun diye değinmem. Mutlaka bana dokunan, beni etkileyen, sevindiren veya üzen ve önemli gördüğüm bir tarafları vardır. Ünlü rap'çi Jay-Z şarkısında annesinin eşcinselliğine değinmiş ve şarkıda annesi de yer almış. Bu aslında eşcinsellik açısından devrim gibi bir şey. Mutlaka olmuştur ebeveynleirnin eşcinselliğine destek çıkan kişiler ama dünyaca ünlü bir şarkıcının bu konuda örnek teşkil etmesi, konuyla alakalı kişilere kitlesel olarak çok büyük cesaret verecektir.

Bu durumun doğu toplumları açısından önemiyse, daha ülkemizde falan ailelerin çocuklarının eşcinselliğini kabul etmediğini, reddettiğini, tedavi ettirmeye çalıştığını, hatta şiddeti de bırakın öldürdüğünü düşünürsek, çocukların ebeveynlerinin eşcinselliğine destek çıktığını görmek inanılmaz derecede önemli bir şey. Homofobik bir dünyada çocuklar eşcinsel anne ve babalarının cinsel yöneliminden utanıp onlarla ilişkilerini kesebilirler ama medeni bir toplumda işte çocuk böyle toplumsal cinsiyet normlarının dışında yetiştirilip farklılıklara hoşgörülü davranması sağlanabiliyor. Kültür denilerek, uhreviyat falan öne sürülerek demokratik toplumlar ötekileştirilip yobazlık da marifetmiş gibi övülürken, ötekileştirilen toplumlarla kendi aramızdaki insanlık ve vicdan farkını çok bariz görebiliyoruz Jay Z. örneğinde olduğu gibi.

Bir de bizim içselleştirilmiş homofobik LGBTİ'lerimiz hemen savunuya geçerler komik bir şekilde Batı'nın demokratik oluşu dile getirildiğinde, "Orada da homofobi!" var diye. Homofobi her yerde vardır ama bunun sayısı ve şiddetidir önemli olan. Senin anayasan seni tanımıyor ve tanımlamıyor bile be; sen ordan baksan ya önce. Benim içinde yer almadığım bir anayasası olan bir devlet ne kadar demokratiktir, ne kadar insan haklarına saygılı olabilir ayol. Adamlar uhreviyata göre beni yok sayıyorlar. Ama ben varım ve nefretten daha gerçeğim! Ve o nefret bir gün dize gelip özür dileyecek benden, bizden ve o nefret ve sahipleri uzayın derin boşluklarında yok olup gidecekler kuşkusuz. Çünkü aslolan doğa ve doğa bilimleridir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder