19 Temmuz 2017 Çarşamba

Eşcinsel bir mülteciye izinsiz çalıştığı için 2500 lira para cezası

Mülteci işçiler köle gibiler ama ne yapsalar yaranamıyorlar!


Bu sabah gay bir mülteci tanıdığımla karşılaştım. Bir lezbiyeni "göçmenlere yardım derneği"ne götürmüş. Çünkü izinsiz çalıştığı için 2500 lira para cezasına çarptırılmış.

Biz sigortasız işçi çalıştıranların cenneti değil miyiz? İşçilerin primleri falan eksik yatmaz mı? Ve bu devletin ne kadar umrundadır? İşten ayrılırken kaç kişi tazminatını sorunsuz bir şekilde alabilmiştir? Bu ülkede işçi mi kayırılmaktadır daha çok, işveren mi?

Kimse bana masal anlatmasın; bu ülkede işçi demek, işverenlerin servetine servet katmak, onları zengin bir hayat yaşatmak için değeri olmayan bir şey demektir. Kimse düşünmez işçiyi. O yüzden maaşları açlık sınırındadır ve de o bile zamanında verilmez. Hatta çalıştırılır çalıştırılır, sırtından para kazanılır ve bir bahaneyle kıçına tekme vurulur, yani işten atılır.

Nedense hep işveren haklıdır; çünkü para ondadır. O Tanrı gibi bir şeydir kendi gözünde veya birilerinin de gözünde paraya tapanların dünyasında! Oysa işçi olmasa ne iş olur, ne de işveren. Ama sistem bu çifte standarta uygun şekilde yaratılmış ve sürdürülmketedir. Çünkü güçlüler, yani gücü elinde bulunduran sömürgeciler, o gücü kaybetmek istemez.

İnsanlar cahil bırakılarak karın tokluğuna çalışmaları için mahkum edilmektedirler. Hiç düşündünüz mü niye çok çocuk yapın denildiğini? Çünkü nüfus planlaması olmazsa, insanlar cahillikten bilinçlenemezler ve şükür toplumuna dönüşürler. Birileri % 99'u götürürken, işçi kesimi % 1'i layık görür kendine işveren zihniyetiyle. Çünkü eşitlik kavramı bu şekilde oluşturulmuştur beyinlerde. Doğal zanneder eşitsizliği. Oysa gücü elinde bulunduranlar hakkıyla mı gelmiştir oraya? Bir insan adaletli olsa hangi zekayla trilyoner olur, hangi emekle fabrikatör olur?

Bütün bunlar bilinirken, mültecilere izinsiz çalışıyorsun diye ceza kesmek hangi akla hizmettir acaba? Bir insanın çalışarak ekmeğini kazanması hırsızlık veya fuhuş yapmasından daha iyi değil midir? Çalışma hukuğunda bu kadar adaletliyse devlet, o zaman ben neden 10 senedir işsizim, neden sen gençsin diye emeklilik hakkımı vermiyor bana? Aklımı kullanmasam, şu anda sokaklarda açlıktan sürünürdüm be!

Tanrım hiç kimseyi işçi yapmasın ve de işverene mahkum etmesin. Çünkü işçiyi düşünen yok bu dünyada. O yüzden çalışmaktan nefret ediyorum. Söyleyin bana; mülteciler çalışmasın da ne yapsın? Neden çalışmaları konusunda kolaylık sağlanmıyor. Çalışmak istiyorlarsa çalışsınlar. Eğer bir insan çalışmak istiyorsa, o izin otomatik olarak verilsin. Çok mu zor bu düzenlemeyi yapmak?

Bana göre işverenlerin de işine gelmiyor izne tabi olarak mülteci çalıştırmak. Çünkü bir kişinin sigortasıyla bir işçi daha çalıştıryor. Zaten bir işçiye verdikleri para 5-6 yüz lira para. O da kirasını bile karşılamıyor. En iyi koşullarda mültecilerin aldıkları para 1000 lira. Herkes cebini düşünüyor; vicdan denilen şey göstermelik bir kelime, samimiyetsizlerin cilası!

Son günlerde zorunlu reklam başlığı altında işçilerin sigortasız çalışmamaları için uyarı niteliğinde reklam spotları geçiyor radyolarda. Hangi dağda kurt öldü acaba?

Mülteci eşcinsellere de tavsiyem, artık kaç yıldır buralardasınız. Koordineli olun ve yeni gelenlere yol gösterin. İnanın birbirinizle irtibatınız, dışarıdan gelecek yardımdan daha hızlı ve garantili olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder