9 Temmuz 2017 Pazar

Antrenörün, pasörlerin ve spikerlerin Polen'e bir gıcığı mı var?


Kadınlar Voleybol Dünya Grand Prix turnuvasının ikinci gününde, dün Olimpiyatlar'da final oynayan Sırbistan'a 3-0 yenildikten sonra Belçika'yı 3-1 yenip 3 puan alarak genel sıralamada 6. sıradayız.
Kimin haberi var uluslararası arenada takım sporlarında Türkiye'yi en iyi temsil eden kadın voleybolunun bu mücadelesinden..? Spora bakış açımız ne ki, Türkiye'yi en iyi kadınların temsil ettiğinin ne önemi olsun.
Pardon o formaların hali ne öyle çuval gibi. Federasyon kadınların vücut hatları belli olmasın diye mi bol forma diktirmiş acaba diye insan düşünmeden edemiyor.
Milli Takım'ımızın başına ünlü İtalyan teknik direktörü Guidetti getirildi. Adamın amacı belli ki geleceğin takımını oluşturmak ki genç kızlarla katılıyor uluslararası turnuvalara. Belli ki deniyor kim iyi, kim kötü... Sıkışınca da en iyileirni devreye sokuyor. Dün Sırbistan'a karşı bir şey yapabilir miydik, en azından 1 puan koparabilir miydik; belki ama Guideti'nin bazı oyuncularda ısrarı bunu ebgelledi. Pasörlerimiz de çok iyi değildi bugün olduğu gibi.
POLEN'E HERKESİN ALLERJİSİ Mİ VAR? Neden sürekli oynatılmaz, pasörler neden ona top atmaz. Bugün az top atılmasına ve 4 set oynanan maçın 3 setinde yer almasına rağmen 19 sayı ile takımın skoreriydi.
Hele o TRT spikerlerine ne demeli voleyboldan zerre anlamayan? Neden Meryem ve Hande oynatılmıyormuş da, Polen ve yardımcı oyuncu kapasitesindeki Fatma ve Meliha oynatılıyormuş? Maç Polen, Fatma ve Meliha sayesinde gelemedi mi? Tabi Kübra son yıldızımız ve ona laf söyleyemeyiz. O uluslararası bir star bana göre. Aslı Kalaç'ı da es geçemeyiz.
Unutmadan ne kadar çok konuşuyor vırvırvır lüzumsuz bir şekilde TRT spikerleri? Bir de volayboldan o kadar uzaklar ki... Ne oyuncuları tanıyorlar, ne de yorumlarının bir manası var...
Tabi takım yeni yeni uyum sağlıyor. Zamanla elbette daha da iyileşecektir. Gerçek A kadromuzu büyük ihtimal Avrupa Şampiyonası'na saklıyoruz Eda'lı, Neriman'lı, Naz'lı... olan.
Ama bu Turnuva'da da neden final grubuna kalmayalım Fatma Yıldırım'ın da dediği gibi. Çünkü İtalya falan formunda değil ve Türkiye'nin alt edebileceği 3-5 takım var. Bir de sürpriz şekilde güçlü takımlardan puan kapabilirsek...
Daha iyi ve güçlü ve de cesur serviler kullanmalıyız. Bugün Belçika'ya kaşı maç kazanıldıysa, Polen, Gamze, Meliha'nın iyi servisleriyle seri yakalamamızla olmuştur bu. Bir de Polen daha çok buluşturulmalı topla. Neslihan'dan sonra en iyi baş smaçörümüz o çünkü... Ayrıca sahada en tecrübeli o iken, neden kaptan değil?
Türkiye Grand Prix'te iki kere finallere kalmış ve bir üçüncülüğü var...
Yalnız Milli takımımız şu kadroyla 2003'teki rüya halinden çok ama çok uzak...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder