27 Haziran 2017 Salı

İstanbul'da Özgürlük Anıtı (bir Danimarkalı kadın)!


İstanbul'daki polisin, yani valiliğin, yani yani devletin izin vermediği için eşcinsellerin yaptığı "Onur Yürüyüşü"nde tutuklanan göstericilerden biri de Danimarkalı bir kadınmış. Serbest bırakıldığına dair haberleri okuyunca öğrendim durumu.

Yazıyı yazarken tüylerim diken diken oldu ve ağladım. Keşke bütün kadınlar o kadar özgürlükçü ve cesur olabilselerdi. Gavur diye beğenmediğimiz kadın Müslüman bir ülkede Amerika'daki Özgürlük anıtı gibi ne kadar heybetli duruyor.

Ağladım dediğim gibi ve çok gurur duydum. Danimarkalıyım bundan sonra, DANİMARKALI! Denmark 12 point..! Bütün Eurovision'ların galibi artık benim için Danimarka. Bütün puanlarım Danimarka'ya. Komşuculuk yapıyorum Danimarka'ya! Coştum gene, duygu seline kapıldım işte...

Evet Danimarka'nın da havasını teneffüs etmeliyim ölmeden önce. Keşke herkes bir kere Danimarka'ya gitse de özgürlük bulaşsa biraz. Özgürlük demek Danimarka demek çünkü!!!

Dikkat ettiniz mi, kaldırımdaki küçük taşın üzerinde sanki Everest Tepesi'nde gibi en yüksek seviyeden özgüvenli duruyor kadın. Türkiye'deki misal 40 milyon kadın böyle bir duruşa sahip olsa, inanın özgürlük devrimi yapılır. Nerdeeee!

Polis de sanki bütün kaleleri zapdedilmiş gibi 20-30 santimlik taşın üzerinden kadını indirmeye çalışıyor! Oysa ben polis olsam..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder