21 Nisan 2017 Cuma

Ben de eşcinselim; beni de gönderin o zaman İran'a!

Denizli'de Çatalçeşme'de su normal akışında ama insanlığın gidişatı normal değil.
İnsanlara bir iki söz söylemek istiyorum insanlık adına.Yabancı nedir? Siz de bir yabancısınız, bir ötekisiniz birilerine göre. İnsanları hangi üstün özelliğinize göre ötekileştiriyorsunuz; ötekileştirdiklerinizi ötekileştirme gerekçeniz ne? Doğru nedir, yanlış nedir? Her şeyi yanlış biliyor olabileceğinizi neden hiç aklınıza getirmiyorsunuz? Neden bir gün sizin de birileri tarafından yabancı konumuna düşürülebileceğiniz, ötekileştirilebileceğiniz aklınıza gelmiyor? İleriyi geriyi düşünemiyor muyuz düşünen varlık insanlar olarak? Hali hazırda üstün gördüğümüz özelliklerimiz bile birilerinin ötekileştirme sebebi değil mi? Aynı şeyleri yani ötekileştirilmeyi yaşarken bile neden kendimizi ötekileştirdiklerimizin yerine koyamıyoruz, koymuyoruz? Aşağılık kompleksimizin görgüsüzlüğünü mü yapıyoruz birilerinin canını yakarak, intikam mı alıyoruz bir şekilde?

Günlerdir İranlı mülteci LGBTİ'lerin sınırdışı edilmek için kamplaştırıldıklarına dair haberler okuyoruz. Dün de Denizli'deki iki LGBTİ mültecinin sınırdışı edilmesi için olaylar cereyan etti. Yani İran'da can güvenlikleri olmadığı için mülteci konumunda bulunan LGBTİ'ler izinsiz çalıştıkları gerekçesiyle ülkelerine, cehenneme, idama gönderilmek isteniyor. Bu insanlar çalışmayacaklar da ne yapacaklar? Siz mi ekmek vereceksiniz? Çalışan mülteci LGBTİ'lerin çalışma izinleri mi var? Neden LGBTİ'ler? AHLAKÇILIĞIMIZ MI TUTTU GENE ACABA? Otelde çalışıyormuş bu arkadaşlar. Tavsiyem, insanlara her kim olursa olsun, her ne yaparsa yapsınlar önce insan gözüyle bakmalıyız, insan oldukları için saygı duymalıyız demokrasi adına, insanilik adına. Bir insanın halinden anlamak için illa ki aç kalmanız, işsiz kalmanız, evsiz kalmanız, can güvenliğiniz için falan ülkenizi mi terk etmeniz gerekiyor? LGBTİ'leri sınır dışı etme kararı alanlar mülteci LGBTİ'lerle hiç bir arada bulundular mı, onların dertlerini dinlediler mi, hallerini anlamaya çalıştılar mı?

Bu ülkeye mültecilerin gelmesi, insanlığımızı geliştirmemiz için bir fırsattır biliyor musunuz? Ben mültecilerle tanışmadan önc, mülteticilik bana uzaklardan beynime yansıyan bir haberdi sadece. Şimdi ise insanlığın en büyük dramı olarak görüyorum. Çünkü bir tane dünya var ve bazıları sınırlar çizmiş, sen oraya gidemezsin, sen buraya gelemezsin gibi. Adam eşcinselliğinden dolayı öldürülüyor, idam ediliyor; gitmeyecek de ne yapacak? Senin ülkeni liman olarak kullanmış çok mu? Görmeyiverin insanların sizi rahatsız eden taraflarını. Yasalar mı dediniz? BEN, BENİ TANIMAYAN, YOK SAYAN YASALARA, KURALLARA MI GÜVENECEĞİM? Bu dünyda en çok konuşmaya hakkı olanlar EŞCİNSELlerdir. Adamlar doğuştan getirdiği özelliklerinden dolayı yok sayılıyorlar, yok edilmeye çalışılıyorlar; gerekçesi de ahlakçılık, Lut kavmi gibi mitolojik hikayeler. Siz benim insanlık hakkıma saygı gösteriyor musunuz da ben sizin uhreviyatınızın yaşama hakkıma müdahale etmesine saygı göstereceğim? Ben, ben olarak yaşayamadıktan sonra yaşayan bir ölüden ne farkım olabilir ki? Homofobiksiniz diye insanca yaşamayacak mıyız da?

Hadi gönderdiniz diyelim eşcinseleri İran'a ölüme; vicdanınız var mı gerçekten sizin? Bu ülke milyonlarca yabancı ile dolu ve kimin ne yaptığı belli değil; güç yeterliliği değil mi LGBTİ'lere yapılan? Bu insanlar süreleri dolunca gidecekler ve koskoca bir zenginlik bırakarak üstelik arkalarında. Ben yabancıya zenginlik gözüyle bakanlardanım. İranlı mülteciler sayesinde Fars kültürünü tanımanın fırsatını yakaladım ve ne kadar birbirimize benzediğimizi gördüm; İranlılar mı yabancı, yoksa biz mi insanlığa yabancılaşmışız.

Konu sadece LGBTİ meselesi de değil. Dün spordaki İranlı arkadaşlar ev beğenmişler, üstelik bin lirayı da gözden çıkarmışlar ama emlakçı diyor ki, yabancıya ev yok. Böyle bir cevabın insan psikolojisinde nasıl tahribat yarattığını düşünebiliyor musunuz? Başta da sorduğum gibi nedir yabancı-lık? Dünyadaki kültürel mozaiğin bir parçası olmak mı yabancı olmak? O zaman hepimiz robotlaşalım ve çok düz bir hayat yaşayalım. Hepimiz cinsiyetsiz olalım, hepimiz İngilizce falan konuşalım ki yabancılık denilen şey ortadan kalksın. Yoksa siz yabancı düşmanlığıyla beslenenler seviyesinden misiniz HALA? Varolmak için illa ki kendimizi üstün ırk falan mı zannetmemiz gerekiyor birilerini de karalayarak, birilerinin üstüne basarak? Yani vicdansızlıkla mı varolmamız gerekiyor? Kardeş olsak, sevgi olsa, barış olsa ve insanca yaşansa daha iyi olmaz mı?

Tanrım ben geri zekalı mıyım da böyle düşünüyorum? Herkes güzel yaşasa, daha yaşanılası bir dünyamız olmaz mı? Ben de eşcinselim, benim yaşantım da ahlaksız ahlakçılara göre; beni de gönderin o zaman İran'a! Vicdanım acıyor, kanıyor, sızlıyor yaşanılanlara şahit oldukça ve insanlara karşı taş kesiliyorum artık. Yabancı olarak sınıflandırdıklarımız, eşcinsel olarak ötekileştirdiklerimiz ülkemizde kaldıkları 3-5 yıl boyunca insanca bir hayat yaşasalar da, gideceklere yerlere bizlerle ilgili güzel hatıralar götrüseler daha iyi olmaz mı? Şimdi ölümden kaçtığım ülkeme beni geri göndermek isteyenlere karşı nasıl güzel düşünce oluşur beynimde ve onlar hakkında nasıl güzel şeyler söyleyebilirim? Bu kimin umrunda, değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder